Hopp til innhold

Van Der Poel syklet seks mil alene i tet – vant suverent

Mathieu Van Der Poel gikk tidlig i brudd, og var så suveren i klassikeren Paris-Roubaix at han ikke engang lot seg stoppe av en tilskuer som tilsynelatende forsøkte å kaste en caps i hjulet hans et par mil før mål.

Akkurat som i Flandern Rundt for en uke siden, var 29-åringen i en klasse for seg, ikledd regnbuetrøya som viser at han er den regjerende verdensmesteren.

Han ble dermed første til å ta den dobbelen siden Fabian Cancellara vant de to rittene i 2013, ifølge NTB.

Det var med rundt seks mil igjen nederlenderen stakk fra rivalene. De så ham aldri igjen. Seiersmarginen ble til slutt på rundt tre minutter med til Jasper Phlipsen.

Søren Wærenskjold ble beste nordmann på en tiendeplass.

Fire mil inn i løpet ble det en massevelt hvor om lag 30 ryttere gikk i bakken. Blant dem var Uno-X-rytterne Alexander Kristoff og Erik Resell. Førstnevnte kom seg rett opp på sykkelsetet igjen, mens Resell ble stående og måtte få hjelp til å lappe sammen både sykkel og kropp.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal