Hopp til innhold

Vant budkrig om landslagsspiller etter kronerulling på epost

Storklubbene flørtet vilt om å få signaturen til landslagsspilleren Morten Ask, men det var aldri noen tvil om hva som var klubben i hans hjerte.

Morten Ask

Vålerenga lyktes med å skaffe seg signaturen til Morten Ask etter en real kronerulling.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Overgangsvinduet stenger på søndag, og både Vålerenga og Lørenskog kjempet knallhardt for å få signaturen til Ask.

NRK vet at det sirkulerte eposter internt blant VIF-sponsorer hvor de oppfordret hverandre til å legge penger i potten for å få Ask til klubben fra Oslo øst. Og det stod ikke på viljen til å støtte opp om klubben.

- Engasjementet har vært helt fantastisk. Sponsorene har virkelig stått på, og gjør at vi har en mulighet til å få til dette her, sier Vålerengas direktør Jan Tore Kjær.

I en rekke eposter NRK har fått tilgang til står det følgende:

  • "Vi gir 10000.- Cash!! Ikke i gavekort..;-) Og håper fler vil bidra her. Slik at vi igjen får se Morten Ask i VIF-DRAKT. Det er som vanlig i Vål'enga...at det haster :-) Må være klart før fredag! Og da vil han evt. debutere i februar. Gleder meg å se Morten blø før VIF-Drakta. STØTT OPP!!!!"
  • "Bidrar med 10 tusen + 5 tusen hvis de tar "bøtta"
  • "Jeg er med på dette med kr. 10.000."
  • "Jeg bidrar herved med kr. 15.000,-, så håper jeg at dere andre også kan støtte aksjonen for at Kongepokalen skal havne der den hører hjemme!"
Espen Knutsen og Jan Tore Kjær

Trener Espen Knutsen og direktør Jan Tore Kjære kan smile bredt over å ha hentet nok en forsterkning.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Det at vi får eksterne bidrag utenfor budsjett er helt fantastisk. Vi er svært takknemlige for engasjementet, sier Kjær.

Valgte VIF

NRK vet at det i går ettermiddag manglet rundt 65.000 kroner før klubben kunne komme med et konkret tilbud til Ask, men til slutt ble han klar for Vålerenga. Det bekrefter han overfor NRK.

- Vålerenga har fått transferkortet mitt. Så da kan jeg spille for Vålerenga når jeg blir frisk, sier Morten Ask til NRK.

Ask sliter fremdeles med skulderskaden han pådro seg i en oppkjøringskamp til OL, og har ikke spilt noen kamper etter det.

Les: VIF forsterket med tidligere NHL-stjerner

- Skulderskaden blir bedre. Nå skal jeg til legesjekk i Tyskland innen kort tid. Få et nytt syn på det hele og noen ideer på hva jeg kan gjøre for å bli 100 prosent frisk.

- Hva betyr det for deg å være en del av Vålerenga?

- Det er morsomt, det. Jeg har spilt mange år i klubben før, og har jo noen NM-gull der også. Det er klubben min, sier Ask.

Blir viktig i sluttspillet

Vålerenga har gitt opp kampen om serietittelen, men vil kjempe for å vinne NM-tittelen. Der kan Morten Ask være god å ha.

- Jeg håper på å få spille sluttspillet. Derfor har jeg gitt Vålerenga transferkortet før deadline - så jeg har mulighet til å spille hvis jeg blir bra, sier Ask.

Morten Ask

Morten Ask valgte til slutt Vålerenga.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Hadde ikke Ask valgt en klubb i Norge før 23. januar, hadde han ikke hatt mulighet til å spille i Norge denne sesongen. Det er fordi overgangsvinduet stenger ved midnatt søndag kveld.

- Jeg blir jo helt bra. Det er bare et spørsmål om når, sier Ask.

Blir skulderen helt bra, og han lykkes i Vålerenga og i VM for Norge, ønsker han å spille i utlandet igjen fra neste sesong.

- Målet er å komme til utlandet igjen og spille i de gode ligaene, avslutter Ask.

Lørenskog hardt med i kampen

Lørenskog jaktet knallhardt på Ask. Etter det NRK erfarer ga klubben Ask et meget godt tilbud, et tilbud som er mye bedre enn det Vålerenga har forhandlet med Ask om.

Ifølge Vålerenga var det vanskelig å matche de tilbudene som kom fra den hardtsatsende klubben fra "skauen".

- Når Lørenskog er på banen, er det ofte man kan legge på mange store tall på toppen av det vi klarer å tilby, men jeg tror ikke pengene er alt for Morten Ask akkurat nå, sier Kjær.

Vålerenga fulgte nøye med på hva som skjedde i "budkrigen". I en intern epost sendt torsdag ettermiddag til mulige sponsorer, kom det frem at Oslo-klubben hadde stor selvtillit med tanke på å kapre landslagsspilleren.

"Lørenskog har i dag gitt Morten sin agent et MYE bedre tilbud enn det vi har forhandlet med Morten om. Vi tror derimot at Morten takker nei til tilbudet fra Lørenskog om vi klarer å komme i mål med det vi har estimert og forhandlet med Morten om".

Kjær lokket Ask med andre ting.

- Han kan spille i et trygt miljø som han kjenner fra før av, og han kan komme langt i sluttspill. Det skal vi hjelpe han med, sier Kjær.

- Han er jo egentlig en VIF-gutt

Da NRK snakket med Lørenskog-sportssjef Atle Olsen i formiddag var han sikker på at han Ask ville velge Vålerenga.

Les: Atle Olsen: - Ingen vil ha Kjær

- Han er Vålerengagutt og det er mange følelser, sier Olsen.

Det skjønner også Vålerenga-direktøren godt.

- Nå kjenner Atle Olsen Vålerenga selv. Han er jo egentlig en Vålerenga-gutt, sier Kjær.

Direktøren kommer samtidig med et lite stikk til sportssjefen, som i fjor sommer hentet mange Vålerengaspillere til Lørenskog.

- Han har vel kanskje skjønt at hvor mye du enn betaler, så er det ikke alle som kommer, avslutter Kjær.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

    Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

    – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

    Han legger til:

    – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

    Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

    2k1aonjDqW0
    Foto: NTB
  • Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

    Filip Skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn.

    Det er klart etter at Norges Skiforbund presenterte uttaket tirsdag.

    Skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. Bente Skari er en Norges store legender på kvinnesiden. Nå er sønnen Filip på vei opp og fram.

    Nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med Lars Heggen (Harestua), Mons Melbye (Årvoll), Halvor Kvennås (Byåsen) og Torjus Magnus Harbo (Fossum).

    På kvinnesiden består laget av Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget), Hanna Engesæter Sørbye (Røa), Eline Klevberg Lerfall (Lånke), Johanne Bjugan (Leksdal) og Veronika Vikhamar Schuler (Heming).

    – Vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. Vi har ekstremt mange dyktige juniorer i Norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. Resultater i junior-VM og Equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets Equinor juniorlandslag, sier landslagstrener Kristian Dahl. (NTB)

    Filip Skari
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal