Hopp til innhold

Vålerenga-krisen forsterket

Vålerenga er langt ifra klare for Eliteserien 2024. Søndag kveld tapte de 2-3 borte mot Sarpsborg 08 og fortsetter dermed på utrygg plass.

Mandag kan dessuten Sandefjord sende Vålerenga ned på nedrykksplass når de møter den nedrykksklare tabelljumboen Aalesund. Oslo-klubben har nemlig bare en luke på to poeng ned til Sandefjord.

Vålerengas tre siste oppgjør denne sesongen er hjemme mot Stabæk og borte mot HamKam, før de tar imot Tromsø i sesongavslutningen.

Vålerenga har spilt på det øverste nivået i norsk fotball siden 2001. Siden den tid er 12.-plassen i 2003 klubbens dårligste plassering i Eliteserien. Forrige sesong endte VIF på 6.-plass.

Vålerenga fikk også alt annet enn en drømmestart på kampen da Mikkel Maigaard banket Sarpsborg i ledelsen etter bare seks minutter.

Andrej Ilic headet imidlertid inn utlignet på et innlegg fra Magnus Bech Riisnæs 19 minutter senere, men det fikk lite å si da Niklas Sandberg slo tilbake med en kanonkule via tverrliggeren og i krysset fire minutter senere. Maigaard sikret tomålsledelse til pause.

– Vi må vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Vi taper 50/50 dueller hele tiden og vi spiller oss inn i trøbbel. Vi må faen se en reaksjon nå, sa Christian Borchgrevink til TV 2 i pause og utdypet:

– Det går på stoltheten, og så må vi holde mer på ballen.

Etter hvilen kom Vålerenga seg mer med i kampen, og med åtte minutter igjen på klokken reduserte Aaron Kiil Olsen på en corner. Dessverre for Oslo-klubben holdt det ikke til mer enn et trøstemål.

(NTB)

SncIlgUbBvA
Foto: NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal