Hopp til innhold

Vetlesen kalt inn til oppvaskmøte etter krangel: – Var kanskje litt ivrig

Bodø/Glimt vant til slutt komfortabelt over Lillestrøm på Åråsen. Etter kampslutt oppstod det bråk i gangene, og Amahl Pellegrino gikk hardt ut mot deler av hjemmefansen.

Hugo Vetlesen

BRÅK: Hugo Vetlesen fikk kjeft etter kampslutt. Foto: Nadir Alam

Bodø/Glimt er en av konkurrentene som kjemper om topp tre-plassering i Eliteserien, og nordlendingene vant til slutt 4-1 over Lillestrøm på Åråsen.

– Jeg har blitt kalt samtlige ting i 90 minutter, så det var adrenalin som måtte ut. Jeg har ikke gult kort denne sesongen, så det var på tide med gult kort også, sier en frustrert Amahl Pellegrino til Discovery etter kampen.

Etter at han scoret 4-1 målet for Glimt valgte han å ta av seg drakta og vise den frem foran LSK-fansen. Som han sier selv, resulterte feiringen i gult kort.

Hardt ut mot fans

Han hevder også at han fikk kastet gjenstander etter seg.

– Det var en lommebok. Jeg sa det til dommeren og ba om å se navnet, så hadde problemet vært løst med en gang. Men han ville ikke det. Kanskje han hadde penger til oss, sånn at vi kunne kose på McDonald's. Men vi fikk ingenting fra lommeboka, det er skuffende, sier Glimt-profilen.

Han sier videre at han ikke har noe sympati for Lillestrøm-fansen, til tross for at Glimt blant annet fikk et mål godkjent som trolig var offside.

– De (LSK-fansen) kommer på kamp bare for å lage ræl og faenskap med masse barn her. De sier masse ord som ikke skal være her. Vi har holdt på med kampanjer om at alle mennesker er like. Jeg har ingen sympati for det der, sier Pellegrino.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

SCORET: Amahl Pellegrino scoret Bodø/Glimts fjerde mål.

Foto: Javad Parsa / NTB

LSK-spiller Lars Ranger fikk ikke med seg hva som skjedde under Pellegrino-scoringen.

– Egentlig ikke. De har kanskje et anspent forhold, men det legger jeg meg ikke oppi, sier han til NRK.

NRK har vært i kontakt med medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK Morten Stokstad, som ikke ønsker å kommentere saken etter kampen.

Bråk etter kampslutt

Men det var også bråk i spillertunnelen, der Glimts midtbanespiller Hugo Vetlesen nærmest ble dratt inn i LSK-garderoben for å få tilsnakk.

– Jeg sa at det er unødvendig å stå bak stolpen på cornere og skriker. Men vi snakket etter kampen, og det er greit nå, sier LSK-keeperen til NRK etter kampen.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

INNBYTTER: Hugo Vetlesen scoret og irriterte på seg motstandere.

Foto: Javad Parsa / NTB

Vetlesen tar selvkritikk etter tumultene.

– Jeg var kanskje litt ivrig med Mads her. Jeg legger meg flat for det, men fotball er følelser, sier midtbanespilleren.

I tillegg sa sportssjef i LSK Simon Mesfin klart fra til Vetlesen.

– Hugo! Dette er ikke humor, det er ikke humor, sa Mesfin ved garderoben.

Glimt vant altså etter scoringer av Ulrik Saltnes, Runar Espejord, Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino. Lørdagens Glimt-seier betyr at de går opp til andreplass i Eliteserien, mens Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga kjemper om Europa-plass like bak.

Vålerenga holdt lekestue

Dag-Eilev Fagermo og Vålerengas storform bare fortsetter. Etter å ha slått Strømsgodset 4-0 på hjemmebane har Oslo-klubben nå tapt kun én kamp på sine siste tolv kamper i Eliteserien.

Av de siste tolv kampene har ti av dem endt i seier, mens én kamp har endt med poengdeling.

Det betyr at til tross for en begredelig sesongstart, så har de alle muligheter til å ta medalje i Eliteserien, noe som også fører til kvalifisering til Serieligaen.

Blåtrøyene kom ut i fyr og flamme mot Godset, og to scoringer av Torgeir Børven etterfulgt av en dobbel fra Amor Layouni sørget for en 4-0-ledelse til pause.

Men det ble altså med de fire målene fra første omgang. Nå venter tøffe kamper mot Rosenborg og Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X. Noen timer senere fulgte Haaland opp med et innlegg i samme kanal.

    «Seks finaler igjen», skriver 23-åringen og referer til at det gjenstår seks kamper denne sesongen.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag.

    City skal spille finale mot byrival Manchester United i FA-cupen 25. mai. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal