Hopp til innhold

Tre utvisninger da Fulham totalkollapset: – Aldri sett noe lignende

Fulham storspilte mot Manchester United. Så mistet de hodet. I løpet av et par minutter ble kampen på Drømmenes Teater er ordentlig mareritt for London-laget.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester United v Fulham

RASENDE: Aleksandar Mitrovic både skjelte ut og dyttet Chris dommer Kavanagh. Det resulterte i ett av totalt tre røde kort for Fulham.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Fulham mistet hodet fullstendig i en kamp der de var det beste laget, skriver The Athletic-journalisten Adam Crafton på Twitter.

Fulham ledet nemlig 1-0, dominerte kampen og skapte en rekke store sjanser da Manchester United satte i gang en kontring. Antony fant Jadon Sancho som rundet keeper og fintet en Fulham-spiller på rumpa.

Den påfølgende avslutningen hans var på vei mot mål, men Willian stoppet ballen på streken med hånden.

Kampdommer Chris Kavanagh ble sendt til VAR-skjermen for å sjekke, og mens han så på reprisen av situasjonen dro han frem det røde kortet og ga marsjordre til Fulham-trener Marco Silva.

Marco Silva

I HARNISK: Marco Silva måtte ta den tunge turen fra sin egen tekniske sone og til tunnelen på Old Trafford.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Og så tok det fullstendig fyr på Old Trafford.

Tre røde kort

Kavanagh nølte ikke etter å ha sett på situasjonen og dømte straffe til Manchester United, og det likte ikke Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic spesielt godt. Han ga dommeren en ordentlig skyllebøtte – og en liten dytt. Dermed fikk han direkte rødt kort.

– Du kan ikke røre dommeren. Det viser en fullstendig mangel på respekt og er sjokkerende, sier sportsjournalist og tidligere landslagsspiller Karen Carney til ITV.

Mitrovic

GA DET GLATTE LAG: Aleksandar Mitrovic.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Trener Silva mener at Mitrovic burde holdt følelsene bedre i sjakk, og sier selv at han ikke fortjente å bli utvist.

– Uansett om jeg ikke gjorde noe spesielt, må jeg beherske meg. Jeg sa ingenting spesielt til dommeren, men han hørte ikke på meg og viste meg det røde kortet. Kampen ble avgjort i det øyeblikket, sier Silva til BBC.

Om Mitrovic sier han:

– Han burde klart å kontrollere følelsene sine bedre, som vi alle burde. Noen ganger er det ikke enkelt, men det er vår plikt å gjøre det, sier Silva.

I tillegg fikk Willian det røde kortet for å ha stoppet ballen på streken med hånden.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester United v Fulham

SITUASJONEN: Her stopper Willian Jadon Sanchos avslutning med hånden. Det førte til kaos på Old Trafford.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– For en vill rekke av hendelser. Jeg har aldri sett noe lignende, sier tidligere Manchester United-spiller Febian Brandy på radiosendingen til BBC.

Manchester United utlignet fra straffemerket ved Bruno Fernandes,

– Jeg kan ikke huske å ha sett tre røde kort og én straffe tidligere på den måten, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Bare 89 sekunder senere var snuoperasjonen mot Fulhams ni spillere komplett. Marcel Sabitzer flikket inn sitt første mål for de røde djevlene, og på overtid fastsatte Bruno Fernandes sluttresultatet til 3-1.

– Jeg er så glad. Det er enormt, og en viktig scoring, sier Marcel Sabitzer om seieren og sitt første mål.

Semifinalene klare

Manchester United er dermed klare for semifinale i FA-cupen.

Der møter de Brighton, som tidligere sikret sin semifinalebillett med en 5-0-seier over cupaskeladden Grimsby Town.

Fulham dominerte store deler av kampen mot Manchester United og tok en velfortjent ledelse gjennom nevnte Mitrovic etter et hjørnespark. Den serbiske spissen var også farlig frem på ved flere anledninger, men opptredenen hans vil til slutt huskes best for det røde kortet.

I den andre semifinalen ble Manchester City og Sheffield United trukket mot hverandre. Det betyr en norsk duell mellom landslagsspillerne Erling Braut Haaland og Sander Berge.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Granerud skuffet i Planica – mistet skiflygningscupen

  Halvor Egner Granerud klarte ikke å forsvare ledelsen sin i skiflygningscupen da han endte på en skuffende 13.-plass i sesongavslutningen i Planica.

  – Jeg skulle gjerne fått det litt bedre til i dag, men sånn er det av og til. Jeg prøvde å gjøre en endring inn i første omgang, men jeg fikk det ikke helt til, sa Granerud til Viaplay.

  26-åringen landet på 215,5 meter i første omgang og hadde mye å ta igjen i finaleomgangen. Der svarte han med et svev på 237 meter og klatret ti plasser. Det var likevel ikke nok til å forsvare ledelsen i skiflygningscupen.

  Granerud ledet cupen med ti poeng ned til østerrikske Stefan Kraft foran sesongens siste renn. Østerrikeren endte som nummer tre og sikret seg dermed krystallkula for tredje gang.

  Johann André Forfang ble beste norske på 10.-plass etter han fløy ned til 229,5 og 228,5 meter.

  Robert Johansson (16.-plass), Bendik Heggli Jakobsen (25.), Kristoffer Eriksen Sundal (26.) og Daniel-André Tande (30.) var også i aksjon i Planica. (NTB)

  Slovenia Ski Jumping World Cup
  Foto: Darko Bandic / AP
 • 262 ukrainske idrettsutøvere drept i krigen

  Krigen i Ukraina har kostet 262 av landets idrettsutøvere livet, opplyser landets idrettsminister. 363 idrettsanlegg er ødelagt.

  Tallene ble gjort kjent av minister Vladym Huttsait lørdag, da han møtte presidenten i Det internasjonale turnforbundet, Morinari Watanabe.

  Huttsait ga tydelig uttrykk for at han mener ingen russiske utøvere bør få delta i OL eller andre konkurranser.

  – De støtter alle denne krigen og deltar på arrangementer til støtte for krigen, sa Huttsait, ifølge en utskrift publisert på president Volodymyr Zelenskyjs nettsted.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har anbefalt at russiske og belarusiske utøvere gradvis slippes til i internasjonale konkurranser, men at de skal delta under nøytralt flagg. IOC har utsatte nylig beslutningen om hvorvidt de to landenes utøvere kan delta i OL i Paris neste år. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Granerud skuffet stort – ble nummer 23 i første omgang

  Halvor Egner Granerud klarte ikke å skaffe seg et godt utgangspunkt for finaleomgangen i skiflyging i Planica. Nordmannen fikk det ikke til, og ble bare nummer 23 i første omgang.

  Granerud hoppet 215 meter langt og fikk 190,1 poeng. Han er 34 poeng bak Anze Lanisek, som leder i Planica.

  Det kan bety at seieren i skiflygingscupen er i stor fare, ettersom Stefan Kraft er like bak ham i sammendraget. Kraft er på tredjeplass før finaleomgangen, og skal kjempe om seieren.

  Beste norske ble Johann Andre Forfang, som ligger på en 8. plass før andre omgang. Han hoppet 228 meter.

  Slovenia Ski Jumping World Cup
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste