Hopp til innhold

Tre utvisninger da Fulham totalkollapset: – Aldri sett noe lignende

Fulham storspilte mot Manchester United. Så mistet de hodet. I løpet av et par minutter ble kampen på Drømmenes Teater er ordentlig mareritt for London-laget.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester United v Fulham

RASENDE: Aleksandar Mitrovic både skjelte ut og dyttet Chris dommer Kavanagh. Det resulterte i ett av totalt tre røde kort for Fulham.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Fulham mistet hodet fullstendig i en kamp der de var det beste laget, skriver The Athletic-journalisten Adam Crafton på Twitter.

Fulham ledet nemlig 1-0, dominerte kampen og skapte en rekke store sjanser da Manchester United satte i gang en kontring. Antony fant Jadon Sancho som rundet keeper og fintet en Fulham-spiller på rumpa.

Den påfølgende avslutningen hans var på vei mot mål, men Willian stoppet ballen på streken med hånden.

Kampdommer Chris Kavanagh ble sendt til VAR-skjermen for å sjekke, og mens han så på reprisen av situasjonen dro han frem det røde kortet og ga marsjordre til Fulham-trener Marco Silva.

Marco Silva

I HARNISK: Marco Silva måtte ta den tunge turen fra sin egen tekniske sone og til tunnelen på Old Trafford.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Og så tok det fullstendig fyr på Old Trafford.

Tre røde kort

Kavanagh nølte ikke etter å ha sett på situasjonen og dømte straffe til Manchester United, og det likte ikke Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic spesielt godt. Han ga dommeren en ordentlig skyllebøtte – og en liten dytt. Dermed fikk han direkte rødt kort.

– Du kan ikke røre dommeren. Det viser en fullstendig mangel på respekt og er sjokkerende, sier sportsjournalist og tidligere landslagsspiller Karen Carney til ITV.

Mitrovic

GA DET GLATTE LAG: Aleksandar Mitrovic.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Trener Silva mener at Mitrovic burde holdt følelsene bedre i sjakk, og sier selv at han ikke fortjente å bli utvist.

– Uansett om jeg ikke gjorde noe spesielt, må jeg beherske meg. Jeg sa ingenting spesielt til dommeren, men han hørte ikke på meg og viste meg det røde kortet. Kampen ble avgjort i det øyeblikket, sier Silva til BBC.

Om Mitrovic sier han:

– Han burde klart å kontrollere følelsene sine bedre, som vi alle burde. Noen ganger er det ikke enkelt, men det er vår plikt å gjøre det, sier Silva.

I tillegg fikk Willian det røde kortet for å ha stoppet ballen på streken med hånden.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester United v Fulham

SITUASJONEN: Her stopper Willian Jadon Sanchos avslutning med hånden. Det førte til kaos på Old Trafford.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– For en vill rekke av hendelser. Jeg har aldri sett noe lignende, sier tidligere Manchester United-spiller Febian Brandy på radiosendingen til BBC.

Manchester United utlignet fra straffemerket ved Bruno Fernandes,

– Jeg kan ikke huske å ha sett tre røde kort og én straffe tidligere på den måten, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

Bare 89 sekunder senere var snuoperasjonen mot Fulhams ni spillere komplett. Marcel Sabitzer flikket inn sitt første mål for de røde djevlene, og på overtid fastsatte Bruno Fernandes sluttresultatet til 3-1.

– Jeg er så glad. Det er enormt, og en viktig scoring, sier Marcel Sabitzer om seieren og sitt første mål.

Semifinalene klare

Manchester United er dermed klare for semifinale i FA-cupen.

Der møter de Brighton, som tidligere sikret sin semifinalebillett med en 5-0-seier over cupaskeladden Grimsby Town.

Fulham dominerte store deler av kampen mot Manchester United og tok en velfortjent ledelse gjennom nevnte Mitrovic etter et hjørnespark. Den serbiske spissen var også farlig frem på ved flere anledninger, men opptredenen hans vil til slutt huskes best for det røde kortet.

I den andre semifinalen ble Manchester City og Sheffield United trukket mot hverandre. Det betyr en norsk duell mellom landslagsspillerne Erling Braut Haaland og Sander Berge.

Siste nytt

 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Rooth bryter syvkampen før siste øvelse

  Markus Rooth står over den avsluttende 1000-meteren i syvkamp i VM innendørs i friidrett.

  Det bekrefter sportssjef Erlend Slokvik til NRK.

  Rooth lå an til å kjempe om en 5.-plass i VM, men vil ikke ta noen risiko. Han fikk en kjenning i låret etter stavsprangkonkurransen på formiddagen.

  Det var etter Rooths siste forsøk på 5,20 at han tok seg til låret like etter landingen.

  Sander Skotheim ligger på tredjeplass og kan kjempe om gull. Den avsluttende 1000-meteren starter 21.45.

  Friidretts-VM 2023: Dag 7
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kristoffersen og Steen Olsen på skuddhold i Aspen-slalåmen

  Henrik Kristoffersen og Alexander Steen Olsen ligger foreløpig som nummer tre og fire etter at 30 løpere har kjørt første omgang av slalåmrennet i Aspen.

  Det er riktignok en stor luke opp til de to i front. Franske Clément Noël leder med 27 hundredeler ned til sveitsiske Loïc Meillard, mens Kristoffersen er hele 1,07 sekunder bak.

  Steen Olsen følger fire hundredeler bak lagkompisen.

  Timon Haugan fikk det ikke til å sitte og ligger på 18. plass etter første omgang. Haugan er 2,37 sekunder bak franske Noël.

  Enda tyngre gikk det for Atle Lie McGrath som kjørte ut, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg til finaleomgangen som nummer 28 og er 3,38 bak ledertiden. (NTB/NRK)

  WCup Mens Slalom Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal