Måper av Liverpools «skjulte» geni: – Har øyne i nakken

Liverpool har fortsatt kommando i gullkampen. Borte mot Nottingham Forest ble det hele først avgjort åtte og et halvt minutt på overtid.

Klopp Mac Allister

GOD STEMNING: Jürgen Klopp hygget seg sammen med Alexis Mac Allister etter kampslutt.

– Dette kan være forskjellen når vi teller opp i mai. Dette er øyeblikkene, sa Viaplays kommentator Kasper Wikestad.

Først da kampuret viste 98.36 kom den eneste scoringen i kampen mellom Nottingham Forest og Liverpool, en scoring som kan vise seg å være helt avgjørende i gullkampen i Premier League.

Scoringen kom etter at Liverpool klarte å kjempe seg til et hjørnespark mot slutten av overtiden, og videre klarte å rive seg fast rundt Forest-boksen. Alexis Mac Allister fikk lagt ballen inn i boksen og der styrte Darwin Núñez ballen i mål med hodet.

– Da de fikk hjørnespark så sa jeg: «Dette er for tittelen. Det er slikt tittellag gjør», sier Viaplays fotballekspert Bojan Djordjic.

7Qr_MbTOfug

AVGJØRELSEN: Núñez ble matchvinner for Liverpool.

Den svenske fotballeksperten var over av seg av beundring for Mac Allister etter kampen.

– Jeg kommer til å hylle Mac Allister så lenge jeg er her. Da må dere sende meg hjem til Stockholm, spøker Djordjic.

– Ti av ti spillere hadde skutt eller spilt ballen direkte inn. Han tar ballen, ser opp og spiller perfekt inn. Det her er Mac Allisters mål, det er hans poeng. Selv om det var Darwin Núñez som satte ballen i mål, sier svensken.

– Det er han som har øyne i nakken. Det er han som finner de pasningene, sier Djordjic.

Argentinske Mac Allister, som har vokst seg inn i en stadig viktigere rolle i Liverpool-laget i takt med skader på nøkkelspillere, forklarer målet selv slik:

– I det øyeblikket så visste jeg at det var siste minutt og jeg bare måtte få den inn, sier han til BBC.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var naturligvis også svært fornøyd.

– Målet ble skapt av fyren som er den roligste på hele banen. Jeg så det bare «live», men jeg vil aldri glemme det. Han var rolig. Han «chippet» ballen dit. En super assist og et superviktig mål, sier tyskeren til BBC.

Mac Allister Darwin

SENTRALE: Mac Allister jubler med Núñez etter scoringen.

– Fullstendig galskap

Liverpool har siden tapet mot Arsenal 4. februar nå vunnet fire kamper på rad i Premier League, i tillegg til å gå videre i FA-cupen og vinne ligacupen.

– For en avslutning. De stopper aldri, de gir aldri opp. Slik ser et mesterlag ut. Det eksploderer på Liverpool-benken – fullstendig galskap. Det er tre livsviktige poeng, sier Englands tidligere landslagskeeper Paul Robinson hos BBC.

Neste ligakamp for Liverpool er hjemme mot nettopp Manchester City, i det som ligger an til å bli en nøkkelkamp i tittelkampen. Erling Braut Haaland og City spiller hjemme mot byrival Manchester United søndag.

Britain Soccer League Cup

Flere spillere tilbake

Et skadeskutt Liverpool hadde Darwin Núñez, Wataru Endo og Dominik Szoboszlai tilbake på benken. De ble også byttet inn i et forsøk på å få hull på byllen, i en kamp hvor begge lag hadde flere gode muligheter.

Fire minutter på overtid var Liverpool svært nær en scoring etter et hjørnespark, men Forest-keeper Matz Sels vartet opp med en feberredning.

Fire minutter senere var det imidlertid ingenting Sels kunne gjøre da Núñez headet inn kampens eneste scoring.

Dermed ble det en uhyre viktig seier for Liverpool, som legger press på rivalene før de skal i aksjon senere i runden.

Emil Ødegaard ligger nede

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.