NRK Meny
Normal

Utrolig drama sendte Mjøndalen ned

For et nedrykksdrama! Mjøndalen hadde inntil ti minutter før full tid sendt Start ned i 1. divisjon. Så kom målet som endret alt i bunnstriden - igjen.

Viking Mjøndalen

DRAMA ENDTE MED TAP: Mjøndalen ledet lenge, men tapte til slutt kampen mot Viking og rykket ned til 1. divisjon.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er blytungt. Men vi gjør en kamp i dag som vi skal være stolte av. Det er ikke i dag det blir avgjort. Det er bare tungt nå. Det har vært store øyeblikk selv om det har blitt mange tap. Jeg håper tilhengerne med brunt hjerte er stolte, så skal vi komme tilbake, sier Mads Hansen til TV 2.

Og det er ikke rart at Hansen fortviler. For dette dramaet inneholdt alt og endret seg fem ganger før Mjøndalen endte under streken.

Dette er vondt for oss alle. Vi hadde håp og en god sjanse. Det er samme melodi som før at vi ikke holder helt inn. Vi er gode, men ikke gode nok. Det ender med nedrykk, men vi må tåle det. Slik er fotballen og vi må takle det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2.

Etter at han hadde fått kampen mer på avstand sa han dette om kampen:

– Det er bittert å ligge bak mange lag som vi føler vi er like gode som. Men vi har ikke vært gode nok foran mål. Det har vært veldig lærerikt. Vi har tapt mange kamper. Det har ikke vært så artihg. Men vi har lært mye som klubb og vi står bedre rustet for neste sesong. Målet er helt klart å rykke rett opp igjen, sier Hansen til NRK.

For et nedrykksdrama! Mjøndalen hadde inntil ti minutter før full tid sendt Start ned i 1. divisjon. Så kom målet som endret alt i bunnstriden - igjen.

Ett mål endret alt

I det kampen startet var Mjøndalen på nedrykksplass og måtte minst ha uavgjort borte mot Viking for å klare seg. Samtidig måtte Start tape for Molde og det med et visst antall mål. Så jevn var nedrykksstriden. For denne nedrykksstriden ble også avgjort på Sørlandet.

Etter Mjøndalens første mål var gjestene nesten utrolig nok over nedrykksstreken i en times spill etter scoringen til Erik Midtgarden. Men da Zymer Bytygi utlignet fortjent for Viking var det plutselig Start som var laget som kunne forberede seg på kvalifiseringsspill.

Men det var bare i noen minutter da Molde rett etterpå hadde lagt på til 3-0 i Kristansand. Da var Mjøndalen igjen over streken. Men dette var kvelden der dramaet skulle fortsette å leve helt til kampslutt. Viking presset på og Mjøndalen som ikke har vunnet en bortekamp denne sesongen, levde farlig.

Dramaet endret seg

Og etter 81 minutter fikk Mjøndalen en ny på trynet da Kristoffer Haugen satte inn 2-1 til vertene. Det fikk temperaturen opp på Sørlandet da dette målet plutselig betød at det var Mjøndalen som var under streken - igjen.

Og da måtte Mjøndalen fremover på banen. For nå hjalp det ikke hva som skjedde i Kristiansand. Bortelaget måtte score for å endre dramaet - nok en gang. I stedet var det Viking som økte til 3-1 ved Adebenro rett før full tid. Og da var dramaet avgjort. Mjøndalen-trener Vegard Hansen måtte skuffet innse at drømmen om å overleve i Eliteserien glapp.

Men samtidig har Mjøndalen kun skaffet to poeng siden midten av august. Likevel hadde Start bare tre poeng i samme perioden. Derfor har håpet levd for Mjøndalen i høst.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo