Slåsskamp, maskotdytting og baris-feiring

Mahiedine Mekhissi-Benabbad ble disket fra gullet på 3000 meter hinder, og det er langt fra første gang franskmannen har havnet i rampelyset av feil årsaker.

Da Franske Mahiedine Mekhissi-Benabbad innså at han kom til å vinne EM-finalen i 3000 meter hinder, dro han like godt av seg skjorten og løp de siste meterne i bar overkropp. Se klippet her.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad mistet gullet på 3000 meter hinder etter å ha avsluttet løpet i bar overkropp.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad ble torsdag kveld fratatt gullet på 3000 meter hinder, etter at han løp oppløpssiden i bar overkropp.

Benabbad har i ettertid sagt at han bare gjorde det for å vise glede, og ikke på noen måte mente å håne sine kolleger. Benabbad har imidlertid vært innblandet i mange kontroversielle situasjoner før.

Dyttet 14 år gammel jente

Og at Benabbad ikke er A4 er det liten tvil om. Da han vant 3000 meter hinder i EM i Helsingfors i 2012, gikk han bort til maskoten Appy, som på det tidspunktet ble båret av en 14 år gammel jente.

Benabbad slo en gavepose ut av hånda til jenta, før han dyttet henne med begge hender.

Se video av hendelsen her (ekstern lenke).

Det var ikke første gang Benabbad dyttet til en maskot. Etter seieren på 3000 meter hinder i EM i 2010, ba han en maskot om å knele foran ham før han dyttet den overende.

Se video av hendelsen her (ekstern lenke).

Slåsskamp

Benabbad har ikke bare havnet i fysiske konfrontasjoner med maskoter, i 2011 havnet han i slåsskamp med en annen utøver.

Han og landsmannen Medhi Baala begynte å slåss rett etter målgang på 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Monaco.

Begge utøverne fikk 1500 euro i bot, og ble utestengt i 10 måneder fra alle IAAF-konkurranser.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Mahiedine Mekhissi-Benabbad og Mehdi Baala slåss på et Diamond League-stevne etter et 1500 meter løp. Kommentator: Lars Lystad.

Det ble ampert mellom Benabbad og landsmannen Medhi Baala etter 1500-meteren i Monaco i 2011.

Rodal uenig

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal synes det var i overkant strengt å frata Benabbad gullmedaljen.

– Han gjør noe ureglementert, men i en litt konservativ idrett synes jeg det er artig med folk som ikke er så veldig A4, det har vært flere episoder med ham, så topper det seg litt i går med at han blir diska.

Det var det spanske landslaget som leverte protest mot den franske løperen, etter at spanske Angel Mullera kom på fjerdeplass. Skulle det franske forbundets anke ikke bli tatt til følge, vil Mullera rykke opp til bronseplass. Det synes Rodal bør gi spanjolen en dårlig smak i munnen.

– Å få en medalje i etterkant som jeg ikke har sprunget meg til hadde jeg ikke vært helt komfortabel med. Benabbad var soleklart best i går, sier han.

Søvnløs natt

Benabbad selv sa etter fredagens kvalifiseringsheat på 1500 meter at han vil ta straffen han har fått.

– Jeg forstod ikke reaksjonen fra juryen, men skjønner at jeg må akseptene den nå. Jeg kan ikke skru tida tilbake, sa Benabbad i pressesonen.

– Hvis jeg hadde visst at jeg kom til å bli diskvalifisert hadde jeg aldri dratt av meg trøya. Jeg visste det ikke - jeg kjenner ikke reglementet. Jeg ønsker jo bare å løpe, jeg kjenner ikke reglene utenat, fortsatte franskmannen.

Henrik Ingebrigtsen sa til NRK at Benabbads øyne så røde ut før starten på 1500-meteren.

– I går kveld fikk jeg ikke sove. Det skjønner alle, var Benabbads forklaring på det.

Siste nytt

 • Haaland hylles: «Drømmedebut»

  Erling Braut Haaland får toppkarakteren 1 hos fotballmagasinet Kicker etter debuten for Borussia Dortmund.

  Han er inne på rundens lag. Ingen andre av de elleve oppnår en ren 1-er. «Drømmedebut», skriver Kicker i sin begrunnelse.

  Haaland scoret tre ganger som innbytter i 5–3-seieren over Augsburg borte. Laget hans lå under 1–3 da nordmannen kom inn.

  Kickers spillerbørs har vært i sving i mange tiår og har en sterk posisjon i Tyskland. Det er svært sjelden at spillere får karakteren 1.

  Haaland ble det store navnet i Bundsliga sist helg. Hans debut skapte overskrifter også utenfor Tysklands grenser.

  Haaland kan få sin hjemmedebut mot Köln fredag. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Chefs mot 49ers i Super Bowl

  Kansas City Chefs skal møte San Fransisco 49ers i Super Bowl, finalen i amerikansk fotball.

  Kansas-laget slo overraskingslaget Tennessee Titans 35-24 og er i Super Bowl for første gong på 50 år.

  San Fransisco knuste Green Bay Packers 37-20 etter å ha leia 27-0 halvveges. Det er deira første finale på åtte år, og dei har ikkje vunne sidan 1994.

  Super Bowl skal spelast i Miami 2. februar.

  Kansas City Chefs
  Foto: Peter Aiken / AFP
 • Scoret i debuten

  Kristian Thorstvedt scoret da han debuterte for sin nye klubb Genk igår kveld. 20-åringen scoret 23 minutter ut i oppgjøret mot Zulte Waregem. – Utrolig deilig debut med tre poeng og mål. Kunne ikke drømt om noe bedre, skrev han på Twitter etter kampen.

  Kristian Thorstvedt
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal