Hopp til innhold

Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Ungarn fortsatte sin heltemodige ferd i dødens gruppe mot Frankrike lørdag. De var nødt til å ha et resultat mot den regjerende verdensmesteren for å ha et håp om å ta seg videre.

Og foran over 60.000 elleville ungarske fans fikk de nettopp det. Med uavgjort mot Frankrike, har de dermed alt å spille for før den siste kampen mot Tyskland.

– For noen helter de er, sa Semb om innsatsen til det ungarske laget.

Innrømmer at de ble påvirket

Semb var ikke alene om å la seg begeistre av både de ungarske spillerne og fansen.

Euro 2020 - Group F - Hungary v France

ELLEVILT: Det var litt av noen scener da Attila Fiola sendte Ungarn i føringen like før pause.

Foto: Tibor Illyes / Reuters

– Det var lett å se at Ungarn ble løftet fram av 60.000 fans her i dag. De hadde noe å spille for og jammen tok de muligheten. De viste en fantastisk vilje og de truet Frankrike hele veien, sier Alan Shearer til BBC.

På torsdag uttalte Belgia-sjef Roberto Martínez at det var uvant for dem å spille foran så mange tilskuere som de gjorde i Parken mot Danmark.

For Frankrike var det enda flere fans å forholde seg til, og Antoine Griezmann innrømmer at de ble tatt på senga av den støtten hjemmelaget fikk på Puskás Aréna.

– Det var en tøff kamp for oss, med tanke på fansen. Med så mange fans må vi innrømme at vi hadde mistet vanene våre rundt å spille foran fulle tribuner. Vi klarte ikke høre hverandre, og det var veldig varmt, sa Frankrikes målscorer Antoine Griezmann til beIN Sports etter kampen.

Sjokkerte med nydelig angrep

I en første omgang der Frankrike styrte det aller meste, var det Ungarn som skulle få den første scoringen.

Attila Fiola kombinerte elegant med kampens store spiller Roland Sallai, og Fiola var sikker alene med keeper. Dermed var det overraskende nok hjemmelaget som gikk til pause med en ledelse over verdensmesterne.

– Det er en rystet verdensmester som går i garderoben, sa Nils Johan Semb da lagene gikk av til pause.

Griezmann fikset uavgjort

Etter pause var det ikke overraskende Frankrike som igjen tok kommandoen. Med tap, ville de fått en litt ubehagelig sistekamp mot Portugal, så Frankrike-sjef Didier Deschamps var naturlig nok interessert i å få med seg minst ett poeng fra kampen.

Og da Antoine Griezmann endelig fikk hull på byllen etter et strålende forarbeid av Kylian Mbappé, var det lett å se hvor mye det betydde for Frankrike-sjefen.

– Det er stjernene som gjør det. Det er Mbappé som gjør hele forarbeidet her, sa Semb.

Men Ungarn holdt unna for flere scoringer. Frankrike er med fire poeng så å si klare for åttedelsfinale. Ungarn tapte 3–0 mot Portugal i sin første kamp, men med uavgjort her, har laget som ble dømt nord og ned i dødens gruppe alt å spille for mot Tyskland.

Uheldigvis for ungarerne spilles den i Tyskland.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal