Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Ungarn fortsatte sin heltemodige ferd i dødens gruppe mot Frankrike lørdag. De var nødt til å ha et resultat mot den regjerende verdensmesteren for å ha et håp om å ta seg videre.

Og foran over 60.000 elleville ungarske fans fikk de nettopp det. Med uavgjort mot Frankrike, har de dermed alt å spille for før den siste kampen mot Tyskland.

– For noen helter de er, sa Semb om innsatsen til det ungarske laget.

Innrømmer at de ble påvirket

Semb var ikke alene om å la seg begeistre av både de ungarske spillerne og fansen.

Euro 2020 - Group F - Hungary v France

ELLEVILT: Det var litt av noen scener da Attila Fiola sendte Ungarn i føringen like før pause.

Foto: Tibor Illyes / Reuters

– Det var lett å se at Ungarn ble løftet fram av 60.000 fans her i dag. De hadde noe å spille for og jammen tok de muligheten. De viste en fantastisk vilje og de truet Frankrike hele veien, sier Alan Shearer til BBC.

På torsdag uttalte Belgia-sjef Roberto Martínez at det var uvant for dem å spille foran så mange tilskuere som de gjorde i Parken mot Danmark.

For Frankrike var det enda flere fans å forholde seg til, og Antoine Griezmann innrømmer at de ble tatt på senga av den støtten hjemmelaget fikk på Puskás Aréna.

– Det var en tøff kamp for oss, med tanke på fansen. Med så mange fans må vi innrømme at vi hadde mistet vanene våre rundt å spille foran fulle tribuner. Vi klarte ikke høre hverandre, og det var veldig varmt, sa Frankrikes målscorer Antoine Griezmann til beIN Sports etter kampen.

Sjokkerte med nydelig angrep

I en første omgang der Frankrike styrte det aller meste, var det Ungarn som skulle få den første scoringen.

Attila Fiola kombinerte elegant med kampens store spiller Roland Sallai, og Fiola var sikker alene med keeper. Dermed var det overraskende nok hjemmelaget som gikk til pause med en ledelse over verdensmesterne.

– Det er en rystet verdensmester som går i garderoben, sa Nils Johan Semb da lagene gikk av til pause.

Griezmann fikset uavgjort

Etter pause var det ikke overraskende Frankrike som igjen tok kommandoen. Med tap, ville de fått en litt ubehagelig sistekamp mot Portugal, så Frankrike-sjef Didier Deschamps var naturlig nok interessert i å få med seg minst ett poeng fra kampen.

Og da Antoine Griezmann endelig fikk hull på byllen etter et strålende forarbeid av Kylian Mbappé, var det lett å se hvor mye det betydde for Frankrike-sjefen.

– Det er stjernene som gjør det. Det er Mbappé som gjør hele forarbeidet her, sa Semb.

Men Ungarn holdt unna for flere scoringer. Frankrike er med fire poeng så å si klare for åttedelsfinale. Ungarn tapte 3–0 mot Portugal i sin første kamp, men med uavgjort her, har laget som ble dømt nord og ned i dødens gruppe alt å spille for mot Tyskland.

Uheldigvis for ungarerne spilles den i Tyskland.

Siste nytt

 • Thor Helland er død

  Friidrettsprofilen Thor Helland døde natt til 2. august, 84 år gammel. Han løp inn til åttendeplass på 5000 meter i Tokyo-OL i 1964.

  Helland gikk bort mens han var innlagt på Aker sykehus, skriver VG. BUL omtaler dødsfallet i et minneord på Oslo-klubbens nettsider.

  – Det er veldig spesielt at Thor skulle sovne inn midt under OL i Tokyo 57 år senere. Han har betydd enormt mye for BUL og norsk friidrett, sier Rune Stenersen til VG.

  Stenersen var selv aktiv i BUL gjennom mange år. I en periode var han trener sammen med Helland for klubbens mellom- og langdistanseløpere.

  Helland tok i alt tolv NM-gull på 1500, 5000 og 10.000 meter samt terrengløp. Han ble nummer åtte på 5000-meteren i 1964-OL i Tokyo med tiden 13.57,0. USAs gullvinner Bob Schul vant på 13.48,8. Plasseringen var den beste av Norges friidrettsutøvere i lekene.

  Thor Helland og Ron Clarke
  Foto: Jan Greve / NTB
 • Peter Sagan klar for nytt lag

  Stjernerytteren Peter Sagan melder ved årsskiftet overgang til franske TotalEnergies. Slovaken forlater Bora-hansgrohe etter fem sesonger.

  Forrige uke bekreftet Bora-laget at Sagan ikke forlenger kontrakten når den løper ut etter inneværende sesong. Tirsdag kveld kom bekreftelsen på det som var alt annet enn en skjult hemmelighet.

  31-åringen skal de to neste sesongene kjempe om seirer for TotalEnergies, der Edvald Boasson Hagen er på utgående kontrakt.

  – Dette nye eventyret er veldig spennende. Jeg håper å vinne mange løp under nye farger, sier Sagan i en pressemelding.

  Slovaken vant sykkel-VM tre år på rad mellom 2015 og 2017. Han står med tolv etappeseirer i Tour de France, der han har også har vunnet den grønne poengtrøya hele sju ganger. Sagan måtte bryte årets utgave og stå over OL på grunn av knetrøbbel.

  Slovakiske Peter Sagan
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Malmö held liv i meisterligadraumen

  Malmö var på veg mot ein solid siger over Rangers i 3. runde i meisterligaen. Med to mål og ingen baklengs ville utgangspunktet framfor returmøtet i Skottland neste veke vere godt.

  Men Steven Davies' redusering fem minutt på overtid kan vise seg kostbart for svanskane. For med berre 2-1 å gå på, blir oppgåva langt vanskelegare.

  Søren Rieks og Veljko Birmancevic scora to raske for Malmö like etter pause. Jo Inge Berget spela heile kampen for Malmö.

  Men det gjekk betydeleg verre for den danske meister. Midtjylland tapte 0-3 for PSV Eindhoven i Nederland. PSV scora tre mål på 13 minutt i første omgang, og gir danskane eit veldig vanskeleg utgangspunkt i heimekampen.

  Andre kampar i kveld: Sparta Praha - Monaco 0-2, Cluj - Young Boys 1-1, Genk - Shakhktar Dontesk 1-2, Olympiakos - Ludogorets 1-1, Czvena Zvezda - Sheriff Tiraspol 1-1.

  Oscar Lewicki, Scott Arfield
  Foto: Andreas Hillergren / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal