Hopp til innhold

Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk

Publikum, ekspertene og TV-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder Johannes Thingnes Bø bomme og bomme og bomme og bomme.

For det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske Soldier Hollow.

Selv oppsummerer han det slik på TV 2s sending:

– Forferdelig.

Thingnes Bø endte til slutt på 17.-plass.

Men når Thingnes Bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten.

Johan-Olav Botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske Éric Perrot og Émilien Jacquelin, som begge representerer Frankrike.

Botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i Oberhof, endte med tjuvstart og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden.

Det sto i stor kontrast til dagens pallplass.

– Første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. Satan. Ahh. Det var tidenes seigeste løp, sa han til TV 2 rett etter målgang.

– Jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. Det var helt sykt, Jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at Norge gjør det dårlig, forteller han videre.

Nå gleder Botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen.

Quentin Fillon Maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter.

Sturla Holm Lægreid ble skjøvet ned fra pallen av Botn, og ble nummer fire. Tarjei Bø ble nummer sju, Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass, mens Endre Strømsheim ble nummer 11 og Johannes Dale-Skjevdal endte på 15.-plass.

Siste nytt

 • Fransk storavis: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé skal være klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det skriver den franske storavisen L’Équipe.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Mbappé har trent med maske i flere dager og må spille med den i tirsdagens oppgjør. Etter mandagens trening var N'Golo Kanté imponert over hvordan han håndterer skaden.

  – Han var god, han var farlig. Jeg glemte nesten at han hadde på seg en maske. Det er definitivt en stor fordel hvis Kylian kommer tilbake, sa den tidligere Premier League-stjernen.

  (NTB)

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal