Hopp til innhold

Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk

Publikum, ekspertene og TV-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder Johannes Thingnes Bø bomme og bomme og bomme og bomme.

For det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske Soldier Hollow.

Selv oppsummerer han det slik på TV 2s sending:

– Forferdelig.

Thingnes Bø endte til slutt på 17.-plass.

Men når Thingnes Bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten.

Johan-Olav Botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske Éric Perrot og Émilien Jacquelin, som begge representerer Frankrike.

Botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i Oberhof, endte med tjuvstart og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden.

Det sto i stor kontrast til dagens pallplass.

– Første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. Satan. Ahh. Det var tidenes seigeste løp, sa han til TV 2 rett etter målgang.

– Jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. Det var helt sykt, Jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at Norge gjør det dårlig, forteller han videre.

Nå gleder Botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen.

Quentin Fillon Maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter.

Sturla Holm Lægreid ble skjøvet ned fra pallen av Botn, og ble nummer fire. Tarjei Bø ble nummer sju, Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass, mens Endre Strømsheim ble nummer 11 og Johannes Dale-Skjevdal endte på 15.-plass.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal