NRK Meny
Normal

Uenige i trenerens hardkjør-kritikk: – Programmet er optimalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytterprofilene støtter ikke trener Steinar Mundals oppfatning om at utøverne kjøres for hardt. De er tvert imot godt fornøyd med dagens opplegg.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff foran stafett menn

FORNØYD: Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen sammen på et pressetreff under VM i Østerrike i februar.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det er foran verdenscupavslutningen på hjemmebane Mundal har konkludert med at det tøffe konkurranseprogrammet kan gå ut over formen til skiskytterne.

– Jeg synes løperne kjøres knallhardt og kanskje litt i grenseland, sa skiskytterkvinnenes fysiske trener, Steinar Mundal, til NRK forrige mandag.

Den tidligere langrennssjefen mener utøverne knapt har tid til å trene i konkurransesongen som siden starten 27. november har bestått av ni verdenscuphelger med totalt 67 renn for begge kjønn - inkludert VM.

– Vi har en tøffere sesong enn de som går langrenn, men slik har det alltid vært. Vi går også alle skirenn, men de har det ganske tøft under Tour de Ski. Det er ikke slik at jeg vil gjøre om noe på programmet. Det er ikke noe vits, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Fornøyde

Rennsjef i Det internasjonale skiskytterforbundet, Borut Nunar, mener IBU har truffet med dagens konkurranseprogram og har ingen planer om større endringer.

– Det er knalltøft med tre konkurranser hver uke tre uker i strekk, men det går absolutt an å mestre det bra med en god oppkjøring, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Tiril Eckhoff

FORNØYD: Tiril Eckhoff ønsker ikke endringer i konkurransesesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Du er fornøyd med dagens opplegg?

– Rennprogrammet i seg selv mener jeg er forsvarlig, men tøft. Vi har hatt det sånn de siste ti årene. Det er tøft, men det skal det også være. Man må være litt smart, men det er vi jo. Tror vi, svarer Svendsen og ler.

Johannes Thingnes Bø tok tre sølv under VM i Hochfilzen, men droppet prøve-OL i Pyeongchang da han følte seg utladet.

– Med tre renn i uken er det begrenset hva man får tid til av trening. De som kommer fra langrenn til skiskyting er vant til å trene mye mer i sesong, men jeg liker dagens modell. Det beste jeg vet er å gå skirenn. Det jeg tenker er kjedelig her er å være borte tre uker i måneden, sier Bø.

Tydelig Bjørndalen

Veteran Ole Einar Bjørndalen har de siste tre årene vært en del av IOCs utøverkomité som flere ganger har diskutert konkurransemodellen.

– Vi har et fast system jeg syns det er dumt hvis vi skal fravike. Utøverne ønsker tre runder før jul, VM i februar og tre runder etterpå. Jeg syns det programmet er optimalt. Løperne digger å gå renn, sier Bjørndalen til NRK.

– Mundal mener opplegget er i grenseland?

– Det er jeg ikke enig i. Får han et par år til på bena, tipper jeg han blir fornøyd, men han kommer fra en annen kultur som ikke er like profesjonelle på rennprogram som vi er i skiskyting.

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal