NRK Meny
Normal

Uenige i trenerens hardkjør-kritikk: – Programmet er optimalt

HOLMENKOLLEN (NRK): Skiskytterprofilene støtter ikke trener Steinar Mundals oppfatning om at utøverne kjøres for hardt. De er tvert imot godt fornøyd med dagens opplegg.

VM i skiskyting 2017. Pressetreff foran stafett menn

FORNØYD: Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen sammen på et pressetreff under VM i Østerrike i februar.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det er foran verdenscupavslutningen på hjemmebane Mundal har konkludert med at det tøffe konkurranseprogrammet kan gå ut over formen til skiskytterne.

– Jeg synes løperne kjøres knallhardt og kanskje litt i grenseland, sa skiskytterkvinnenes fysiske trener, Steinar Mundal, til NRK forrige mandag.

Den tidligere langrennssjefen mener utøverne knapt har tid til å trene i konkurransesongen som siden starten 27. november har bestått av ni verdenscuphelger med totalt 67 renn for begge kjønn - inkludert VM.

– Vi har en tøffere sesong enn de som går langrenn, men slik har det alltid vært. Vi går også alle skirenn, men de har det ganske tøft under Tour de Ski. Det er ikke slik at jeg vil gjøre om noe på programmet. Det er ikke noe vits, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Fornøyde

Rennsjef i Det internasjonale skiskytterforbundet, Borut Nunar, mener IBU har truffet med dagens konkurranseprogram og har ingen planer om større endringer.

– Det er knalltøft med tre konkurranser hver uke tre uker i strekk, men det går absolutt an å mestre det bra med en god oppkjøring, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Tiril Eckhoff

FORNØYD: Tiril Eckhoff ønsker ikke endringer i konkurransesesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Du er fornøyd med dagens opplegg?

– Rennprogrammet i seg selv mener jeg er forsvarlig, men tøft. Vi har hatt det sånn de siste ti årene. Det er tøft, men det skal det også være. Man må være litt smart, men det er vi jo. Tror vi, svarer Svendsen og ler.

Johannes Thingnes Bø tok tre sølv under VM i Hochfilzen, men droppet prøve-OL i Pyeongchang da han følte seg utladet.

– Med tre renn i uken er det begrenset hva man får tid til av trening. De som kommer fra langrenn til skiskyting er vant til å trene mye mer i sesong, men jeg liker dagens modell. Det beste jeg vet er å gå skirenn. Det jeg tenker er kjedelig her er å være borte tre uker i måneden, sier Bø.

Tydelig Bjørndalen

Veteran Ole Einar Bjørndalen har de siste tre årene vært en del av IOCs utøverkomité som flere ganger har diskutert konkurransemodellen.

– Vi har et fast system jeg syns det er dumt hvis vi skal fravike. Utøverne ønsker tre runder før jul, VM i februar og tre runder etterpå. Jeg syns det programmet er optimalt. Løperne digger å gå renn, sier Bjørndalen til NRK.

– Mundal mener opplegget er i grenseland?

– Det er jeg ikke enig i. Får han et par år til på bena, tipper jeg han blir fornøyd, men han kommer fra en annen kultur som ikke er like profesjonelle på rennprogram som vi er i skiskyting.

Siste nytt

 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo