Hopp til innhold

U21-herrene sikret tre viktige poeng i EM-kvalifiseringen

Norges U21-landslag så lenge ut til å gå på sitt andre strake tap i EM-kvalifiseringen, men to sene scoringer sørget for 3-2 og tre poeng mot Irland i Drammen.

Norge trengte seier fredag for å henge med i gruppe A. Svakt forsvarsspill så ut til å hindre dem i å få med seg noen poeng fra oppgjøret, men to sene mål fra Kristian Arnstad og Lasse Nordås sikret dem isteden tre poeng.

Etter fire spilte kamper er Jan Peder Jallands menn på en delt andreplass i gruppen med ni poeng. Irland står med like mange, mens Italia er ett poeng foran.

U21-landslaget åpnet EM-kvaliken med 7-0-seier over San Marino, før det ble seier med samme sifre mot Latvia kampen senere. Forrige runde ble det 0-2-tap for Italia.

Tapet mot Italia var landslagstrener Jallands første som U21-sjef. Han tok over ansvaret fra Leif Gunnar Smerud etter sommerens EM-sluttspill.

Tirsdag møter Norge Tyrkia på bortebane.

(©NTB)

VFckh4KWzY8
Foto: NTB

Siste nytt

 • Storbritannia vil ha friidretts-VM i 2029

  Britene ønsker å arrangere VM i friidrett i 2029, og London er den mest sannsynlige søkerbyen.

  Friidretts-VM ble sist arrangert i London i 2017, og sist helg var det VM innendørs i Glasgow.

  – Vi hadde elsket å få lov til å arrangere VM igjen i 2029, sier Jack Buckner, sjefen i det britiske friidrettsforbundet.

  I OL i 2012 og i VM i 2017 var det West Hams London stadion som ble brukt. Det kan nok skje igjen at det blir nye friidrettsmesterskap der. Stadion har en kapasitet på 60.000 tilskuere. (NTB)

  London Stadium
  Foto: NTB
 • Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag

  Den australske Chelsea-spissen Sam Kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. Målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk.

  Flere medier omtaler rasismesaken som involverer Kerr. Fotballforbundet i Australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i England. Chelsea-spissen deltok ifølge Sky Sports i rettsmøtet på videolink. Hun erklærte seg ikke skyldig.

  Kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i Twickenham i London 30. januar i år.

  Sky Sports skriver at Kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. En fire dagers rettssak er berammet i februar 2025.

  Den australske spissen har spilt for Chelsea siden 2020. (NTB)

  Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal