Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Joachim Löw fikk hard kritikk etter å ha stilt med tre mann i forsvarsleddet mot Frankrike. I den München-baserte lokalavisen TZ var syv tidligere EM- og VM-vinnere for Tyskland ute og ønsket endring.

– Tyskland er under press nå. Når du har så mange Bayern München-spillere med så mye kvalitet, så kan du også spille med et system som Bayern München bruker, sa Matthäus til avisen.

Ifølge Bild hadde også de tyske spillerne diskutert og ønsket en formasjonsendring seg imellom.

Vingbackene avgjørende

Men Löw sto sterkt i stormen og stilte uendret mot de regjerende europamesterne og viste hvorfor han sitter på avgjørelsene for tyskerne.

Löw

SVARTE: Joachim Löw sto på sitt og kjørte samme laget som mot Frankrike.

Foto: Matthias Schrader / AFP

– Vi har snakket om noen ting de siste dagene. Vi søkte etter mer balanse etter Frankrike-kampen, og vi visste at vi måtte gire opp for å skape flere sjanser. I dag viste vi god moral og hadde flere gode angrep mot en god motstander, sier Löw etter kampen.

NRK-ekspert Carl Erik Torp var imponert over hvordan tyskerne hadde stilt om etter Frankrike-tapet og at Löw sto på sitt.

– Det var helt klart en taktisk triumf av Löw. Jeg stusser litt over inngangen til Portugal her og, men Tyskland fikk det akkurat som de ville, sier Torp.

Han forklarer at noe av forskjellen på Frankrike-kampen og seieren i dag, var at de tyske vingbackene kom mer til sin rett.

– Det ble avgjørende i dag, og flere av måla ble scoret etter at vingbackene kom seg rundt på kanten. Jeg er litt mer skeptisk til at de får like mye rom senere i mesterskapet.

Ronaldo åpnet ballet

Portugal åpnet best, men etter at Cristiano Ronaldo hadde sendt de regjerende europamesterne i ledelsen, dreide det meste seg om det tyske maskineriet.

To selvmål i første omgang, samt to aldeles utmerkede angrep etter pause gjorde at hjemmepublikummet i München hadde mye å juble for.

Diogo Jota laget noe spenning da han reduserte til 4-2, men totalt sett var Tyskland det klart beste laget.

Germany Portugal Euro 2020 Soccer. Havertz

HERJET: Kai Havertz scoret ett av målene i 4-2-seieren mot Portugal.

Foto: Philipp Guelland / AP

Den tyske forestillingen fikk flere til å dra sammenligner tilbake til 2014, da Joachim Löws mannskap blant annet feide over Brasil på veien mot VM-gull.

– Kan ikke huske å ha sett dem spille så bra siden 2014. Det er som en vulkan som har våknet til live, sa Eivind Bisgaard Sundet i NRK-studioet allerede i pausen.

Selvmålenes EM

En av kampens spillere, Kai Havertz, sier etter kampen at spillerne var enige om at de ikke leverte noe dårlig kamp mot Frankrike da de tapte 1-0, men at de fikk mer lønn for strevet mot Portugal.

– I dag fikk vi flere sjanser og spilte bedre offensivt. Alt i alt kan vi være fornøyde med måten vi spilte på i dag. Om fem dager er det en ny stor kamp for oss, vi må vinne neste kamp også

Det var i det hele tatt mye å ta tak ifra lørdagens kamp, som av mange blir omtalt som EMs beste kamp så langt i EM.

Cristiano Ronaldo forbedret sin rekord i antall mål i EM-sammenheng, mens Portugals to selvmål i første omgang også var historiske.

Det er nemlig første gang i EM-historien at det har blitt scoret to selvmål i en og samme kamp. I tillegg er rekorden i antall selvmål i et og samme mesterskap allerede slått. Rekorden var tre selvmål fra 2016-EM, mens det i år allerede har blitt laget fem selvmål.

Sportsnyheter

Herrem

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet scoringskontoen i OL med et vakkert trickskudd. Men så bommet hun ikke bare én gang, men to, med lignende skuddteknikk. Da skjønte både hun og Thorir Hergeirsson at det enkle ofte er det beste.

Siste nytt

 • God start for Tomasgaard

  Herman Tomasgaard seilte inn til 3.-plass i første OL-seilas i Laser-klassen. Dermed fikk han en god start på den olympiske regattaen.

  Tomasgaard var nummer seks av de 35 deltakerne ved første bøye, men seilte seg raskt opp til tredjeplassen og beholdt den til mål. Han kom inn 1.22 minutt etter den franske vinneren Jean Baptiste Bernaz, mens finske Kaarle Tapper ble nummer to.

  Det skal gjennomføres ti seilaser for jolleseilerne før de beste går videre til medaljeseilasen. Laser-seilerne skal i aksjon en gang til søndag. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Watndal helt i toppsjiktet

  Erik Watndal står med 74 av 75 mulige treff etter første dag av OL-kvalifiseringen i skeet. Dermed er han i toppsjiktet.

  I 33 stekende varmegrader virket Watndal sikker som få på de første 25 skuddene. Deretter ble det en bom på den andre serien, mens elektrikeren fra Moss fikk ned alle igjen på den tredje og siste serien for dagen.

  Watndal slengte hånden i været da han var ferdig med den siste stasjonen for dagen.

  50 skudd mandag formiddag norsk tid avgjør om det blir finaleplass.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Uvær flytter ro-øvelser

  Dårlig værvarsel for de neste dagene har ført til nye endringer i roprogrammet for OL. Det får betydning for alle de tre norske båtene.

  Alle tirsdagens øvelser er flyttet til onsdag eller torsdag. Det fører til flere forskyvninger i programmet, slik at noen øvelser flyttes fra onsdag til torsdag, noen fra torsdag til fredag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun må vente til onsdag med å ro semifinale i dobbeltsculler lettvekt, mens Kjetil Borchs semifinale i singlesculler skyves fra onsdag til torsdag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal