Hopp til innhold

Tysk profil: – Homofile fotballspillere kommer ut av skapet 17. mai

En gruppe profesjonelle fotballspillere vil stå fram som homofile 17. mai, den internasjonale dagen mot homofobi, forteller Marcus Urban.

Tyske Urban (53) er tidligere fotballspiller med aldersbestemte landskamper. Han sto ikke fram som homofil før i 2007. Til RTL sier Urban at flere spillere fra Tyskland, Østerrike og England vil stå fram via en digital plattform som er igangsatt av ham selv.

– Jeg er glad for tilliten jeg har fått, sier Urban.

Urban opplyser også at det vil komme en kampanje som kalles «Sports Free». Til det har han blant andre fått med seg Borussia Dortmund, Stuttgart, Freiburg og St. Pauli på laget.

– Det er ikke lenger et problem om du er homofil eller heterofil, men i fotball er det fortsatt hardt. Sånn er det blitt værende, men det har begynt å smuldre, legger han til.

Ingen aktive fotballspillere har stått fram som homofil i Tyskland. Tidligere landslagsspiller Thomas Hitzlsperger gjorde det for ti år siden etter at karrieren var over.

(©NTB)

pride-flagg fotball
Foto: NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal