NRK Meny
Normal

Tvedten slakter seg selv: – Min dårligste kamp i manns minne

ÅLBORG (NRK.no): Stjernevingen Håvard Tvedten (35) er nummer fire på toppscorerlisten i mesterligaen, men bommet på samtlige skudd mot Spania tirsdagens EM-kamp.

Tvedten

Håvard Tvedten takket det norske håndballpublikumet etter kampen mot Spania. Han var svært skuffet over egen innsats etter kampen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Hadde jeg satt mine skudd, som jeg vanglivis gjør, hadde hadde vi slått verdens beste lag, sier Håvard Tvedten til NRK.no.

I hallen, som er hans hjemmebane med klubblaget Aalborg, bommet 35-åringen på samtlige fire skudd han sendte avgårde mot målet til regjerende verdensmester Spania.

Uvanlige kost for spilleren som er nummer fire på toppscorerlisten i mesterligaen - verdens mest prestisjefyllte håndballturnering.

Men i EM-kampen mot Spania stemte ingenting for Aalborg-spilleren.

– Vi brenner for mange sjanser og jeg spiller kanskje min dårligste kamp i manns minne, sier Tvedten.

– Gullerud er en bauta

Det var nemlig ungguttene som blomstret mot de spanske verdensstjernene i EMs andre gruppespillkamp. NRKs håndballekspert, Øystein Havang, mener de skal ha mye av æren for at Norge hadde Spania i kne.

– Jeg vil spesielt trekke frem innstillingen til André Lindboe som vokser for hver kamp, selv om han gjør noen miss. I tillegg synes jeg Magnus Gullerud er en bauta i forsvaret. Han vil vi få mye glede av fremover, sier Havang.

25 år gamle Lindboe scoret der Tvedten bommet. Til slutt sto han med fire nettkjenner på åtte skudd, tre av målene fra vingen.

Hyller unggutta

Like mye som Tvedten var misfornøyd med egen innsats, ble mesterskapdebutantene hyllet av den eldre garde.

– Det er deilig å se unggutta som kommer inn og kliner til. Det er motiverende, sier Bjarte Myrhol (31) og legger til:

– Vi er helt avhengig av å få i gang mesterskapsdebutantene. Det er de som skal føre håndballtradsjonen videre og da er det vitkig at de får prøve seg mot de beste.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk