Hopp til innhold

TV 2: Frisk Asker har lagt inn protest etter semifinaletap

Frisk Asker-trener Roy Johansen bekrefter til TV 2 at klubben har fått en protest avvist etter 3-5-tapet i første semifinaleoppgjør i sluttspillet mot Storhamar. Siste ord er ikke sagt.

Det er lørdagens kamp som er utgangspunktet for protesten.

– Arrangøren setter på mållyset og forstyrrer vår målvakt rett før Storhamars tredje mål. Det har direkte innvirkning på sluttresultatet, sier Johansen til TV 2 mandag.

På det tidspunktet ledet Frisk 3-2. Storhamar snudde til slutt kampen og vant 5-3. Kampen var det første av potensielt sju mulige semifinaleoppgjør.

– Reglene er klare: En arrangørfeil som påvirker sluttresultatet skal behandles i protestutvalget, og det forventer vi at Norges ishockeyforbund tar tak i, og ikke bare lukker øynene. Det må de behandle, ser Johansen.

Frisk-sjefen forteller at protesten har blitt avvist, men at klubben kommer til å anke dommen.

– Vi forventer at hockeyforbundet behandler saken gjennom den rette instansen, sier Johansen.

I det andre semifinaleoppgjøret møtes Stavanger Oilers og Vålerenga. Førstnevnte vant 4-1 på hjemmebane i det første oppgjøret.

Roy Johansen
Foto: NTB

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal