Hopp til innhold

Tutta vant sin andre major: – Det var definitivt verdt å vente på

Suzann «Tutta» Pettersen (32) har vunnet sin første majortittel på seks år. NRK.no fulgte golfslagene hull for hull.

Suzann Pettersen

LYKKELIG: Suzann «Tutta» Pettersen (32) tok sin første majortittel på seks år.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er en utrolig følelse. Jeg begynner å bli rørt. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier hun etter at hun kapret karriens annen majortittel.

Golfproffen gikk til topps i Evian-mesterskapet i Frankrike søndag.

– Det var definitivt verdt å vente på dette. Jeg var litt nervøs. Det har ikke sunket inn ennå. Det var fantastisk å spille her. Det kommer til å bli en flott bane i fremtiden, strålte «Tutta» etter seieren.

Konkurrerte med vidunderbarn

16 år gamle Lydia Ko fra New Zealand kom på 2.-plass, og ga Pettersen hard kamp om seieren.

32-åringen vant turneringen to slag foran vidunderbarnet. Tuttas vinnerscore var ti slag under par.

– Lydia spilte fantastisk. Hun er en spiller for fremtiden, sier Pettersen.

Startet forrykende

Hun startet runden forrykende og ledet allerede etter tre hull takket være birdie på 2. og 3. hull. Etter å ha tatt ledelsen, ga hun den heller aldri fra seg.

Hun måtte tåle en bogey på 7. hull, men slo rett tilbake med birdie på det neste. Deretter fulgte hennes siste birdie på 15. hull.

Video med tillatelse fra Viasat golf. Suzann «Tutta» Pettersen har vunnet sin første majortittel på seks år. Se den siste putten her.

Her vinner Suzann Pettersen sin andre major

NRK.no fulgte golfslagene hull for hull:

Hull 18 (par 4):

PAR! Et ok utslag. «Tutta» ser fornøyd ut. Dette kan gå mot hennes andre majortittel. Andreslaget til Pettersen havner på greenen, men er ikke spesielt godt plassert. Mye nerver utpå banen nå. Det står mellom Suzann Pettersen og Lydia Ko. 16 år gamle Ko er bare centimeter unna, og havner på par, men det norske golfesset har nerver av stål og fullfører på par. Dermed vinner hun sin andre majortittel i karrieren, to slag foran Lydia Ko.

Hull 17 (par 4):

PAR! «Tutta» roter det litt til på utslaget. Vanskelig å si hvor den ballen lander. Ballen ender i roughen, og ligger vanskelig til under noen trær. Hun bruker andreslaget på å komme seg i posisjon igjen, og tredjeslaget ender godt plassert på greenen. Dette er godt spilt av «Tutta», som greier par. Dermed leder hun fortsatt med to slag før den siste runden. Dette blir spennende.

Hull 16 (par 3):

PAR! Fantastisk utslag av «Tutta». Dette kan bli en ny birdie. 16 år gamle Ko følger på, men har fått en langt vanskeligere slagsposisjon enn Pettersen. Det blir ingen ny birdie, men en selvsikker Suzann Pettersen fortsetter storspillet og sikrer par på hull 16. Hun er fortsatt to slag foran Lydia Ko.

Hull 15 (par 5):

BIRDIE! «Tutta» trøbler litt med andreslaget, og det blir spennende å se hvor raskt hun kommer seg i posisjon. Hun er nå to slag foran Ryu, Choi og Ko. Pettersen slår seg godt innpå greenen. Ballen er kun få centimeter unna hullet. «Tutta» fullfører med birdie, og er dermed fortsatt i ledelse (to slag) til tross for storspill av Lydia Ko.

Hull 14 (par 3):

PAR! Pettersens utslag havner i bunkeren, men «Tutta» er dyktig og får fullført på par. Andreslaget er nydelig slått og ballen legger seg kun få centimeter unna!

Hull 13 (par 5):

PAR! Godt utslag av «Tutta». Pettersens er derimot uheldig på andreslaget. Ballen lander i roughen! Pettersen ser ut til å være misfornøyd med baneforholdene. Det tredje slaget blir for hardt og går over greenen. Fjerdeslaget blir bedre og er bare centimeter unna, «Tutta» fullfører på par og øker også ledelsen til Ko. Hun er nå to slag foran.

Hull 12 (par 4):

PAR! Pettersen med to fine slag, og har sjansen til å ta en birdie-putt fra 3-4 meter. Men det klarer hun ikke, og «Tutta» havner på par igjen. Det gjør også Ko, som stadig henger på «Tutta». Ko er ett slag bak, mens So Yeon Ryu og Chella Choi er to slag bak.

Hull 11 (par 4):

PAR! Både «Tutta» og Ko kommer seg på greenen på andreslaget, men sistnevnte har noen meter til gode. Er likevel svært nær ved å putte en birdie fra 8-9 meter, men ballen stopper noen centimetere for tidlig! Heldigvis stopper også Kos ball for tidlig, og dermed beholder Pettersen ledelsen!

Hull 10 (par 4):

PAR! Et greit utslag fra «Tutta», men andreslaget triller dessverre ikke langt nok. Bommer på greenen med noen centimetere, og hun blir nødt til å bruke et slag på å legge seg til rette. Men putten sitter, og dermed blir det nok en gang par. Teten holder seg uendret!

Hull 9 (par 5):

PAR! «Tutta» får svak applaus etter første og andre slag. Hun var i posisjon til å ta en birdie, men hun bommer på putten. Ender opp med par og beholder ledelsen! Fortsatt ett slag foran Ko, og to slag foran So Yeon Ryu.

Hull 8 (par 3):

BIRDIE! Vakkert utslag fra tee-en! Pettersen havner på greenen, men det er likevel 9-10 meter til hullet. Hva gjør vel det for «Tutta»? Smack! Birdie! Og så er hun alene i tet igjen. Ko imponerer fortsatt, men det ble kun par denne gangen.

Hull 7 (par 5):

BOGEY! Det ble til slutt en vanskelig par-putt på et tøft hull. «Tutta» får dermed sin første bogey for dagen. Samtidig klarer Ko par, og igjen står det likt mellom de to. Lexi Thompson har spilt seg opp til en delt 3.-plass sammen med de to sørkoreanerne. De to slag bak.

Hull 6 (par 4):

PAR! «Tutta» trøbler litt med andreslaget, men kommer seg i finfin posisjon på greenen etterpå. Setter en enkel par-putt. Pettersen er fortsatt ett slag foran Ko, som nå er alene på andreplass. Stacy Lewis er på tredjeplass - to slag bak, mens sørkoreanerne So Yeon Ryu og Chella Choi deler fjerdeplassen.

Hull 5 (par 3):

PAR! Langt utslag, men ballen triller dessverre så vidt utenfor fairwayen. Ble et vanskelig andreslag, men hun kommer seg godt inn på greenen. Dermed berger hun seg inn til par med en sikker putt. De tøffeste konkurrentene gjør det samme, og «Tutta» beholder ledelsen.

Hull 4 (par 4):

PAR! Pettersen slår ut og holder seg godt inn på fairwayen. Så fortsetter den norske jenta å imponere: Andreslaget havner midt på greenen! Hun klarer imidertid ikke å putte birdien fra 7-8 meter, og dermed må hun ta til takke med par. Holder ledelsen med ett slag foran Stacy Lewis og Lydia Ko. Miyazato er nå nede på delt fjerdeplass - tre slag bak «Tutta».

Hull 3 (par 4):

BIRDIE! Pettersen, Ko og Miyazato ligger relativt nær hverandre etter utslaget, men så kliner «Tutta» virkelig til - igjen! Holder på å ta en sylskarp eagle, men lander en halvmeter unna hullet. Setter enkelt inn birdie-putten!

Hull 2 (par 3):

BIRDIE! For et utslag! «Tutta» høster applaus når ballen faller rett ned på greenen fra den høye tee-en. Og så følger hun opp med en fin putt! Dermed går hun forbi Ko, som gikk på en svak bogey. Bommet på en overkommelig putt der, stortalentet!

Hull 1 (par 4):

PAR! Pettersen med et lang utslag, men golfballen havner i roughen - kun centimetere unna en bunker. Ikke optimalt utslag, men hun redder seg inn på andreslaget og lander et par meter utenfor greenen. Klarte imidlertid ikke å putte birdie, og dermed ble det par på første hull. Samtidig dro Miyazato på seg en bogey, og 16 år gamle Ko er nå i ledelsen etter sin birdie.

Evian

Arrangøren la presenning over greenene for å beskytte gresset mellom helgens golfrunder.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Siste nytt

  • Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

    Real Madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over Cádiz. Det var klart da Girona knuste Barcelona.

    Barcelona ledet ved pause, men Girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av Portu. Med sin seier gikk Girona forbi Barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til Real Madrid med bare fire serierunder igjen.

    Dermed har Real Madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot Bayern München i mesterligaens semifinale.

    Brahim Díaz, Jude Bellingham og Joselu scoret Real Madrids mål mot Cádiz. Både Bellingham, Vinicius Junior og Federico Valverde ble spart fra start, men kom inn i løpet av 2. omgang.

    (NTB)

    Spain Soccer La Liga
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

Sendeplan

Kl. Program Kanal