Hopp til innhold

Tung avslutning for Hovland – Fox vant overraskende

Viktor Hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske PGA-mesterskapet. Nordmannen endte på femteplass.

Hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. Så ble det trøblete for 25-åringen fra Oslo.

Han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. På neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet.

Nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). De neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i Sør-England.

Nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. På 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. På 18. og siste hull spilte Hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie.

Newzealenderen Ryan Fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. Han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen Tyrrell Hatton og Aaron Rai.

(NTB)

European Tour - BMW PGA Championship
Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Siste nytt

 • OL-mester Blummenfelt og Iden fortsetter utenfor landslaget

  Regjerende olympisk mester Kristian Blummenfelt blir heller ikke kommende sesong en del av landslaget til Norges Triathlonforbund.

  Det samme gjelder Gustav Iden. Begge har sagt nei til å bli en del av landslaget til OL-sesongen 2024.

  Paris-lekene er neste sesongs store mål.

  – Vi står nå i startgropa for en ny spennende sesong, med OL i Paris som det store målet. Her skal Norge være med å kjempe i toppen, og har som mål om minst én medalje, sier assisterende sportssjef Frode Jermstad til Adresseavisen.

  Trønderen Solveig Løvseth er en av fem som er tatt ut på elitelaget.

  (NTB)

  rwd6gUTTuB4
  Foto: NTB
 • «United-dødaren» om trykket etter drømmemålet: – Har ikke kunnet bruke mobilen

  Telefonen til FC Københavns supertalent Roony Bardghji har knapt stått stille etter at han scoret vinnermålet mot Manchester United i mesterligaen.

  Den svenske 18-åringen har hatt et enormt trykk på seg etter FCKs sensasjonsseier tidlig i november. Bardghji ble matchvinner i den elleville 4-3-kampen.

  – Jeg har nesten ikke kunnet bruke mobilen på grunn av alle meldingene, men jeg prøver å ikke la det påvirke meg for mye, sier Bardghji til det svenske nyhetsbyrået TT.

  18-åringen startet karrieren i Malmös ungdomsavdeling, men meldte i 2020 overgang til FCK. Siden har han blitt den yngste til å debutere og score i den danske toppdivisjonen, og den yngste til å spille i conferenceligaen.

  Bardghji har ennå til gode å debutere for det svenske A-landslaget. I etterkant av United-kampen var han svært frustrert over å ikke bli tatt ut. Janne Andersson gikk nylig av som svensk landslagssjef etter fiaskoen i EM-kvalifiseringen. Bardghji tror og håper at det kan styrke hans sjanser.

  – Det er en drøm så klart. Jeg har alltid sagt at jeg vil spille for Sverige og jeg håper å få gjøre det snart. Forhåpentlig kommer det inn en landslagssjef som kan forandre litt på tingene, sier han.

  (©NTB)

  YExWcS58Vqs
  Foto: AP
 • Vil ikke straffe utøvere som spiller turnering i Russland

  Womens Tennis Accociation (WTA) vil ikke sanksjonere utøvere som velger å delta i en turnering som spilles i Russland fra 1.–3. desember.

  Det skriver Reuters.

  WTA organiserer turneringene på WTA-touren og er det samme som ATP-turneringer er for menn. WTA har uttalt at de ikke støtter at turneringen holdes.

  Spillere fra både WTA og ATP (øverste nivå for herrespillere) vil delta i turneringen.

  Blant WTA-spillerne som deltar er den tidligere kvartfinalisten i French og U.S. Open, Yulia Putintseva fra Kasakhstan, russiske Anastasia Potapova (nummer 28 i verden) og den tidligere Roland Garros-kvartfinalisten Veronika Kudermetova, som også er fra Russland.

  ATP-spillere inkluderer Karen Khachanov (nummer 15 i verden) fra Russland, Roberto Bautista Agut fra Spania og Frankrikes Adrian Mannarino, ifølge arrangementets nettside.

  rol3xSiOy3E
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal