Var dypt bekymret for dekkproblemer før skandalen

Mark Webber var blant dem som truet med boikott før dagens Formel 1-løp på grunn av dekksikkerhet. Så løsnet hjulet hans og skadet en kameramann.

En kameramann som filmet i depoet under F1 runden i Tyskland ble meid ned av et dekk som ikke ble festet skikkelig til Mark Webbers bil. Bilder med tilatelse fra Viasat Motor.

Se videoen fra den dramatiske ulykken i Formel 1.

– Det er som å spille russisk rulett, sa Mark Webber for bare noen få dager siden.

Da hadde han nettopp opplevd en av de mest dramatiske Formel 1-rundene på lenge. Flere dekk eksploderte i opp mot 260 kilometer i timen.

I dag løsnet hjulet hans i en stygg ulykke.

Traff kameramann

Den livsfarlige situasjonen oppstod rett etter Webber hadde vært inne og byttet dekk. Det virket som hjulet ikke var festet ordentlig, for noen sekunder etterpå løsnet det.

Den utrolige videoen, som du kan se i videovinduet over, viser at hjulet spretter bortover før det treffer kameramannen Paul Allen.

Allen brakk kragebeinet og flere ribbein, og ifølge Sky Sports har Red Bull-laget fått 30.000 pund i bot etter hendelsen.

Mark Webber

Mark Webbers hjul spretter bortover asfalten i Tyskland.

Foto: SRDJAN SUKI / Afp

Truet med boikott

Dagens ulykke kommer utvilsomt til å hete opp debatten om sikkerhet i sporten, som har pågått i motorsportmiljøet den siste uka.

Allerede før dagens etappe truet utøverne med å boikotte VM-runden dersom det ikke ble gjort noe med dekkene.

Uttalelsen ble sendt ut allerede før søndagens skandaløse VM-runde i Tyskland.

– Vi er bekymret. Dersom tilsvarende problemer gjentar seg i Tysklands Grand Prix, kommer vi til å trekke oss med umiddelbar virkning, het det i en uttalelse fra Grand Prix Drivers' Association (GPDA), ifølge BBC.

Innførte nye dekk

Før dagens VM-runde ble det klart at dekkprodusenten Pirelli innfører en ny type dekk.

De nye dekkene bytter ut metallbeltet i Formel 1-dekkene med kevlar, noe som skulle gjøre dekkene tryggere.

Ingen dekk eksploderte denne gangen, så innføringen av nye dekk synes å være vellykket. Trolig handlet den om personlig svikt i forbindelse med dekkbytte. Likevel spørs det om ikke debatten om sikkerhet i Formel 1 får en oppsving.

Siste nytt

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
 • Fem nordmenn til søndagens renn

  Ingen nordmenn topp ti - men fem går videre til finalen på søndag.

  Forfang er beste nordmann på 14. plass, Fannemel på 18., Stjernen på 25., Tande på 32., Johansson på 38. Granerud ender på 56. plass og blir dermed ikke å se på søndag.

  Russiske Klimov vinner kvalifiseringen med hoppet på 137 meter, men det skal sies at han hadde langt bedre forhold enn de antatt beste fikk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge