NRK Meny
Normal

Breivik: - Norge er uslåelige når de får opp tempoet

Danmark blir ikke levnet store sjanser mot Norge i lørdagens semifinale i håndball.

Marit Breivik, Kristine Lunde Borgersen, Susann Goksør Bjerkrheim, Erlend Mamelund

Marit Breivik, Kristine Lunde Borgersen, Susann Goksør Bjerkrheim og Erlend Mamelund har tro på norsk seier

Foto: Scanpix

- Norge har flere gode spillere og kommer til å vinne, sier tidligere landslagstrener Marit Brevik til NRK.

Hun har fulgt sine tidligere elever i mesterskapet på Lillehammer og er imponert over det hun har sett. Norge har vunnet samtlige unntatt én i utklassingsstil. Selv om Danmark har en liknende statistikk i sin pulje, er Breivik klar på at Norge er favoritter.

- De er uslåelige når de får opp tempoet. Jeg har stor tro på lagets muligheter. Det vil nok bli jevnt, men når man har kommet i den posisjonen at man kjemper om medaljene, mener jeg at Norge er et bedre lag og har større erfaring i slike situasjoner, sier Breivik videre.

Norge kjørte over Nederland i onsdagens siste kamp i gruppespillet og sikret seg plassen i lørdagens semifinale mot naborival Danmark.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ikke hat

Norge har vunnet de tre siste europamesterskapene med Breivik til rors, mens Danmark har vært gjennom et generasjonsskifte, og har ikke klart å komme helt opp det nivået de var på for noen år tilbake.

Det har vært mange spennende oppgjør mellom de to landene, men den tidligere landslagstreneren vil ikke gå så langt som å kalle det et "hat-oppgjør".

- Det er noe spesielt i møtene mellom Norge og Danmark. Det er mange spillere som har spilt sammen på klubblag, og de kjenner hverandre godt. Dermed ligger det en god del prestisje i å vinne, og ingen av lagene vil gå tapende ut av et slikt oppgjør. Jeg tror likevel at Danmark skal være fryktelig gode for å kunne slå Norge, sier hun.

- Hvordan kan Danmark slå Norge?

- Det vil ikke jeg fortelle dem, sier Breivik.

- Hjemmebane for begge

Kristine Lunde Borgersen følger med på sine tidligere lagvenninner fra sidelinjenventer ettersom hun venter barn, men hun har også tro på at Norge og keepersøster Kathrine kommer til å sikre seg en finalebillett i lørdagens semifinale i Herning.

- Ettersom det er så mange spillerne på det norske laget som også har spilt i Danmark blir det nesten hjemmebane for begge lag, men jeg mener at Norge har et jevnere lag og kommer derfor til å vinne, sier Kristine Lunde.

- Danmark har også mange gode spillere, men de har vært litt opp og ned, så hvis Norge fortsetter med både det gode forsvars- og kontraspillet, tror jeg på norsk finale, sier Lunde.

Holde tempo

Tidligere landslagskaptein, Susann Goksør Bjerkrheim, håper og tror at det overraskende tapet mot Sverige ikke vil gjenta seg i seminfinalen, men at det likevel ligger en fare i at danskene "kopierer" den svenske taktikken.

- Er Danmark like disiplinerte som det Sverige var og klarer å få ned tempoet, så har de en sjanse. Klarer de i tillegg å jobbe like bra bakover som det Sverige gjorde, vil det øke muligheten deres, sier Susann Goksør Bjerkrheim til NRK.

- Når det er sagt tror jeg Norge nå er ferdige med å tape og vil slå Danmark lørdag, sier hun videre.

En av 1000

Hun får støtte av herrelandslagets Erlend Mamelund.

- Slike tap skjer bare en av 1000 ganger, så det er jeg ikke redd for, sier Mamelund.

- Norge har bedre spillere på alle plasser. Klarer de å få satt forsvaret, så tar Kathrine Lunde Haraldsen resten, avslutter han.

Danmark var ubeseiret før den siste kampen i hovedrunden, men gikk på et overraskende tap mot Montenegro. Dermed kom det nok også litt usikkerhet inn i det danske laget.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag