Hopp til innhold

Tromsø på tredjeplass med to runder igjen – slo Odd i Skien

Tromsø slo tilbake etter tapet for Strømsgodset og slo Odd 2-1 i Skien søndag. Seieren sender dem enda nærmere medalje i Eliteserien

Tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. Klubben er ett poeng bak Brann på andreplassen og to poeng foran Viking på fjerdeplassen.

El Hadji Diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter.

Samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. Vingen fant Vegard Erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre.

Mikael Norø Ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med Tromsø-seier søndag.

Tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo Aalesund og 4-1-seier mot Molde i løpet av sine fire siste. Forrige runde røk de 0-1 for Strømsgodset.

Odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. Laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. Det holder til en 10.-plass.

Tromsø møter Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. Odd reiser på sin side til Lillestrøm neste runde, før de tar imot Aalesund i siste runde 3. desember. (NTB)

Eliteserien i fotball 2023: Odd - Tromsø
Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Newcastle slapp med skrekken – slo Blackburn i straffesparkkonkurranse

  Newcastle så ut til å kunne ryke på en cupskrell mot Blackburn, men dro i land avansementet etter en straffesparkkonkurranse.

  Newcastle var storfavoritter da de kom på besøk til mesterskapsserielaget Blackburn i åttedelsfinalen av FA-cupen.

  Blackburn var bare målforskjell unna å kvalifisere seg til opprykkskvalifisering til Premier League i fjorårets sesong, men har slitt i år. Laget ligger på 16.-plass i ligaen.

  Laget har hatt utenomsportslig trøbbel denne sesongen, noe som blant annet førte til at danske Jon Dahl Tomasson ga seg som hovedtrener etter uenigheter og misnøye med klubbledelsen. Han har siden tatt over det svenske landslaget.

  Den nye treneren John Eustace klarte å presse Newcastle helt til ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sa det stopp. Keeper Martin Dubravka ble den store helten for gjestene da han reddet straffesparket til Dominc Hyam etter 120 intense minutter på Ewood Park.

  Alan Shearer var på plass på stadion og ble hyllet fra begge lags supportere. Shearer vant Premier League med Blackburn i 1994/1995-sesongen, og spilte senere i Newcastle i over ti år. Shearer er fortsatt Premier Leagues mestscorende gjennom tidene med 260 mål.

  LxRqeLJt1wo
  Foto: AP
 • Stavanger Oilers tok seieren i målfattig oppgjør – sju strake tap for Lørenskog

  Stavanger Oilers la press på Vålerenga med en knepen 2-1-seier borte mot Lørenskog i eliteserien i ishockey tirsdag.

  Oilers lå sju poeng bak Vålerenga på andreplass før oppgjøret.

  Kampens første mål kom ikke før halvveis i andre periode da Martin Gran scoret for gjestene. Sju minutter senere utnyttet hjemmelaget et overtallsspill og utlignet ved Christian Blomqvist.

  I tredje periode tok Oilers igjen ledelsen ved Dan Kissel, og vant.

  Dermed reduserte Oilers luken opp til Vålerenga fra sju til fire poeng. Det gjenstår fire kamper av grunnserien i EHL.

  ETLy4bzS4ko
  Foto: NTB
 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal