Hopp til innhold

Trøbbel for Klæbo – åpner for å endre på planene

En hamstringskade gjør at Johannes Høsflot Klæbo må belage seg på flere uker med alternativ trening. Nå åpner trønderen for å endre planene før sesongstart.

– Det har gått fire uker uten at jeg har merket noen form for bedring. I to uker våknet jeg og trodde at alt skulle være bra. Nå vet jeg at dette vil ta tid, forteller Klæbo i et intervju med Adressa.

Den norske skistjernen fikk en føling i begynnelsen av juli, og han fikk etter en MR-test bekreftet en skade øverst i hamstringen.

– En sånn skade tar litt tid. Erfaringsmessig antar vi at det tar alt fra seks til tolv uker fra skaden oppstår til den er helt leget, sa landslagslege Ove Feragen til Adresseavisen tidligere i uken.

Klæbo skal etter planen delta i Toppidrettsveka i slutten av august, og senere på et fire uker langt høydeopphold i USA. Trønderen åpner imidlertid for å endre på de planene.

– Skal jeg til høyden, må kroppen være i vater. Per nå er jeg ikke bekymret for høydeoppholdet i USA, men er jeg ikke bedre om et par uker, må jeg ta et valg, understreker Klæbo.

– Jeg kan verken løpe eller trene rulleski i klassisk stil, men det går fint med skøyting. Samtidig må jeg være obs på belastningen. Hvis jeg bare skøyter på rulleski, kan jeg trene på meg pakka lår (overbelastning) og alt mulig rart. Derfor må jeg finne en balanse mellom de ulike aktivitetene nå.

Langrennslandslagene
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Sevilla ville kjøpe stortalentet Schjelderup i sommer

  Norske Andreas Schjelderup (18) bekrefter at det var aktuelt med en overgang til storlaget Sevilla i sommer.

  Den danske avisen B.T. meldte i september at Sevilla forsøkte seg på den svært ettertraktede Nordsjælland-spilleren som har tatt dansk fotball med storm.

  – Det er en bekreftelse på at jeg som 16-åring tok det riktige valget med å dra ut. Det er dritkult med interesse fra en så stor klubb. Det ble ikke Sevilla denne gangen, men du vet jo aldri hva som kan skje og hvor jeg kan ende opp. Uansett er det sykt kult at en så stor klubb som har vunnet mye og spiller i Europa hvert år, har interesse for deg, sier Schjelderup til Nettavisen.

  Mandag scoret han to mål mot Randers og er for øyeblikket toppscorer i dansk superliga med sju mål.

  Schjelderup har en fortid i Bodø/Glimt. Han ble hentet til Nordsjælland i juli 2020. Debuten for den danske klubbens førstelag fikk han i 0-2-tapet for OB i februar 2021. Da var han 16 år og 248 dager.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Norsk keeper klar for Pick Szeged

  Håndballkeeper Emil Kheri Imsgard (24) er klar for den ungarske storklubben Pick Szeged fra og med juli 2023. Dermed forlater han Elverum til sommeren. I Pick Szeged blir han lagkamerat med blant annet Alexander Blonz og Kent Robin Tønnesen.

  Emil Kheri Imsgard. Eliteserien Håndball herrer 2022: Elverum - ØIF Arendal (34-36)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Wimbledon-finalist Kyrgios viser til psykisk helse i rettssak

  Wimbledon-finalisten Nick Kyrgios vil søke om å få avvist en anklage om overgrep på grunn av sin psykiske helse.

  Advokat Michael Kukulies-Smith møtte tirsdag på vegne av Kyrgios i en australsk domstol i tennisstjernens hjemby Canberra. Han ba om utsettelse slik at rettsmedisinske rapporter om hans klients psykiske helse kan utarbeides.

  Sorenskriveren utsatte saken til 3. februar, da Kyrgios’ advokater forventes å be om at saken avvises. Den 27 år gamle tennisspilleren vil da møte personlig i retten for første gang siden han ble tiltalt i juli.

  Australsk lov gir sorenskrivere anledning til å avvise en sak hvis de godtar at den mentale helsen til tiltalte er svekket, og at et slikt utfall er til fordel for samfunnet og den tiltalte.

  Saken gjelder en hendelse i januar i fjor, som ble anmeldt til lokalt politi i desember 2021. Tiltalen skal ha sammenheng med en episode som involverte den tidligere kjæresten til Nick Kyrgios.

  US Open Tennis
  Foto: Adam Hunger / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste