Treneren tok til tårene etter Prevcs ufattelige sesong

25 ganger på pallen. 16 seiere. Nesten 1000 poeng bedre enn andremann i verdenscupen. Ikke rart treneren felte tårer etter Peter Prevcs historisk gode sesong.

SKI-JUMPING-WORLD

HISTORISK GOD: Det kan nok ta lang tid før vi får se en hopper gjennomføre en like god sesong som Peter Prevc har gjort denne sesongen.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Afp

trener

Slovenia-trener Goran Janus var rørt til tårer over Prevcs og Slovenias prestasjoner i sesongens siste hopprenn.

– Det er fantastisk. Han slår vel det han kan slå av rekorder, vinner det som er og vi er meget imponerte, sier Clas Brede Bråthen, sportssjef for det norske hopplandslaget.

For selv om det norske laget har levert en meget god sesong, har denne sesongen handlet mest om Peter Prevc (23).

Nærmest fullkommen

Sloveneren har rett og slett gjennomført tidenes beste sesong av en skihopper.

 • Prevc vant søndagens sesongfinale og tok dermed sin sekstende seier totalt (inkludert lagseiere). Gregor Schlirenzauer hadde forrige rekord med 15 seiere.
 • Men enda mer utrolig: Prevc har vært på pallen i hele 25 renn. I hoppsporten er vi vant til at selv de beste varierer mye i prestasjon, men dette gjelder tydeligvis ikke for Prevc.
 • Bare én gang i år har han vært utenfor topp ti, og da ble han nummer 11.
 • Han vinner verdenscupen med nesten 1000 poeng (!) mer enn Severin Freund. Kenneth Gangnes ble nummer tre.

– Han er i dag den som er nærmest fullkommenhet. Vi har klart en del ganger å nærme oss, og er stolte over det, sier Bråthen.

I sesongavslutningen søndag var Prevc igjen suveren og tok seieren i skiflygingsrennet foran lagkamerat Robert Kranjec. Kenneth Gangnes ble nummer tre (se full resultatliste nederst i saken).

V-cupfinale hopp

Treneren gråt

Etter seieren i skiflygingsrennet søndag var det rørende scener og mange følelser som utspilte seg. Slovenia-trener Goran Janus tok til tårene da det ble klart at Prevc vant og Kranjec tok andreplassen. Treneren gråt fortsatt da Prevc fikk utdelt verdenscupkula en stund senere.

Prevc selv er en litt beskjeden type og var mest opptatt av å takke alle som har heiet på ham.

– Det har vært en fantastisk sesong. En fantastisk finale. Og nå er jeg litt glad det er over, sier han med et smil i et intervju med arrangøren.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen er spesielt imponert over måten Prevc vinner på.

– Det er så imponerende det han gjør. Prevc sitter langt ute på skiene, og det er utrolig vanskelig. Man balanser nesten på knivsegg. Det er utrolig at han gjør det hopp etter hopp, sier Evensen, før han lattermildt understreker:

– Jeg har prøvd det selv. Jeg klarte det vel i én helg eller noe.

Evensen spår at flere nasjoner nå kommer til å prøve å kopiere Prevcs stil før neste sesong.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • McGregor hevder han legger opp

  MMA-stjernen Conor McGregor skriver på Twitter at han legger opp. 31-åringen har to ganger tidligere meldt at han trekker seg tilbake, for så å gjøre comeback senere. Søndagens nyhet kommer én uke etter at iren varslet en kamp mot MMA-rival Anderson Silva. McGregor annonserte karriereslutt i både 2016 og 26. mars 2019.

  McGregor
  Foto: Mike Blake
 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL

Sendeplan

Kl. Program Kanal