Hopp til innhold

Vålerenga-profilen pinlig berørt av skrekktall: – Helt ufattelig

To mål på tre minutter gjorde at Rosenborg vant for første gang på to måneder. For Vålerenga betyr det trøbbel og det niende hjemmetapet i serien på 13 forsøk.

Christian Borchgrevink

DÅRLIGE PÅ HJEMMEBANE: Christian Borchgrevink (høyre) og Vålerenga har kun vunnet to av 13 hjemmekamper i Eliteserien denne sesongen.

Foto: Astrid Pedersen / NTB

Tapet er Vålerengas niende tap på hjemmebane på 13 kamper denne sesongen. Vålerenga har kun tatt åtte poeng på hjemmebane, noe som er klart færrest i Eliteserien.

Aalesund er laget som har tatt nest færrest poeng på hjemmebane med 15 poeng.

Det er tall som Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink synes er pinlig.

– Det er helt utrolig, egentlig. Det er helt ufattelig å høre de tallene der. Vi har Klanen og en fangruppe som står bak oss i tykt og tynt, sier han, og fortsetter:

– Vi har ikke levert det de fortjener. Likevel så står de der etter fulltid og prøver å støtte oss. Det gjør vondt å stå der foran dem og det er pinlig slik det er nå, fordi de fortjener vanvittig mye mer enn vi har gitt dem denne sesongen.

Forsvarsspilleren er klar på at de ikke skal grave seg ned etter det han mener var en spillemessig god prestasjon. Men han legger ikke skjul på at han merker presset.

– Det er brutalt. Jeg skal ikke lyve. Det er vondt. Klubben er ikke der den skal være. Man føler på et ansvar for at vi er der vi er nå. Det er veldig tungt.

Bakke irritert over «enkle feil»

Søndagens 1-3-tap hjemme mot Rosenborg var Vålerengas tredje strake tap. Det var et tap som sender dem ned på kvalikplass.

– Vi må prestere veldig godt i fire kamper. Vi må være effektive og sikkert ha litt marginene på vår side, sier Vålerenga-trener Geir Bakke om veien videre.

Oslo-laget hentet inn Bakke i midten av juli etter en svak sesongstart. Men på 14 kamper under treneren har det kun blitt 13 poeng.

Søndag scoret Ísak Thorvaldsson og Jayden Nelson begge for Rosenborg i løpet av det første kvarteret, to mål skilt av bare to minutter og 40 sekunder.

– Slikt har man ikke råd til på dette nivået. Slipper man inn for enkle mål, så må man ut og produsere voldsomt for å gå av med seirer. Vi produserer brukbart i dag, men vi er ikke tellende nok, sier Bakke.

Kapteinen bommet på straffe

Andrej Ilic reduserte etter en halvtime og Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg fikk sjansen til å utligne fra straffemerket i starten av andre omgangen.

Men veteranen klarte ikke å overliste Sander Tangvik i Rosenborg-målet, som var lynraskt nede og slo ballen unna.

– Han leder en synkende skute, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Vålerenga-kapteinen mot slutten av kampen.

Tangvik

STRAFFEREDNING: Rosenborg-keeper Sander Tangvik jubler sammen med Ulrik Yttergård Jenssen etter strafferedningen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vålerenga hadde sine sjanser og blant annet en ball i tverrliggeren, men istedenfor var det Rosenborgs innbytter Ole Sæter som ordnet 3–1 et kvarter før slutt med et langskudd.

Et skudd som Vålerenga-keeper Jacob Storevik definitivt burde ha reddet.

– Det er smertefullt for Vålerenga å slippe inn så enkle mål, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø Møller.

– Hva skal man si? Det hender at man bommer på et straffespark og at man feilberegner litt, men de to første målene, de irriterer meg. For de føler jeg er fryktelig unødvendig at vi skal slippe til så lett, sier Bakke til NRK.

Tror de trenger minst syv poeng

Følgende fire kamper gjenstår for Vålerenga i Eliteserien:

  • 5. november: Sarpsborg 08 – Vålerenga
  • 12. november: Vålerenga – Stabæk
  • 26. november: HamKam – Vålerenga
  • 3. desember: Vålerenga – Tromsø

– Vålerenga er en stor klubb. Vi skal ikke være der nede, men nå er vi nå en gang det. Vi må ta tak i den situasjonen vi har satt oss selv i, sier Storevik.

Eliteserien fotball 2023: Vålerenga - Rosenborg

NEDTUR: Vålerenga er nede på kvalikplass med fire runder igjen. Her er det Henrik Bjørdal som fortviler.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Vi bør nok ha to seire og uavgjort eller tre seiere på de siste fire. Da må vi skru opp turtallet, sier Bakke til TV 2 om sesongavslutningen.

PS! Med søndagens seier har Rosenborg nå 33 poeng og ni poeng ned til Vålerenga på kvalikplass. Dermed har de så godt som sikret plassen i Eliteserien. Seieren var deres første siden de slo Aalesund 4–0 27. august.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

    Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

    Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

    Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

    Luuk de Jong
    Foto: AFP
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

    Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

    Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

    Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

    Synne Jensen
    Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

    England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

    Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

    Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

    J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

    Norge J17

Sendeplan

Kl. Program Kanal