Hopp til innhold

Tre strake for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo tok en suveren seier i tirsdagens klassiske 10-kilometer i Oberstdorf. Han har dermed vunnet de tre første etappene i Tour de Ski, og er oppe i totalt 14 etappeseirer i touren. Med det tangerte han Therese Johaug og Justyna Kowalczyk på antall enkeltseirer. De tre deler rekorden.

– Jeg åpnet nok ganske kontrollert, og så prøvde jeg å trykke til med på andre- og tredjerunden, og følte at det var da jeg begynte å spise sekunder, og det er på sisterunden jeg klarer å ta mest, så jeg føler jeg klarer å disponere løpet godt, sier Klæbo til NRK.

Like godt klarte ikke Calle Halfvarsson å disponere løpet. Svensken åpnet knallsterkt og ledet i første del av løpet, men fikk det tungt mot slutten og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

– Jeg har ikke lært meg å gå 10 kilometer ennå, dessverre. Det føltes som jeg åpnet kontrollert, men da jeg fikk høre at jeg ledet med åtte sekunder etter en runde, begynte det å slå meg at «oi, da får vi se hvor lenge det holder», erkjenner svensken overfor NRK.

Simen Hegstad Krüger ble nummer to, 12,4 sekunder bak den suverene Tour de Ski-lederen, mens Didrik Tønseth sørget for en helnorsk seierspall.

– Det er veldig godt å få til et såpass godt løp i klassisk i lavlandet. Det er en stund siden sist, så det betyr mye å klare å gå inn på pallen, for klassisk er noe jeg har jobbet hardt med, og det er frustrerende å ikke få det til like bra som skøytinga, sier Krüger til NRK.

Verdenscupleder Pål Golberg fikk det i likhet med svensken tungt mot slutten, og ble nummer fem. Sammenlagt leder Klæbo Tour de Ski 37 sekunder foran Golberg, 40 foran Krüger og 57 foran Tønseth.

HoaqGnHN4Po
Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste