Hopp til innhold

Tour de Ski endrer etter norsk press

Tidligere denne uken kunne Fis melde at som følge av snømangel går man fra 10 kilometer jaktstart til 10 kilometer fellesstart på den andre etappen i Val Müstair.

På lagledermøtet i kveld ville flere nasjoner endre tilbake til jaktstart, deriblant Norge.

Det gjør Fis, og endrer tilbake til jaktstart.

– Under dagens offisielle trening og testing av løypen uttrykte flere lag bekymringer angående sikkerheten. Tilbakemeldingen ble diskutert grundig med alle tilstedeværende team, og beslutningen ble tatt om å endre formatet tilbake til jaktstart, skriver Fis i en pressemelding.

En utforbakke i sprintløypen har skapt utfordringer for skiløperne på trening dagen før Tour de Ski-starten.

Også en utforkjøring i sprintløypa har skapt problemer for langrennsløperne. Flere falt i utforkjøringen, og Norge var en av flere nasjoner som krevde at løypen ble stengt for at forholdene skulle holde seg så gode som mulig.

Fis har hørt på Norge, og gjør tiltak for å holde løypa så god som mulig.

VG omtalte saken først i Norge.

– De stenger ned og gir først kun jentene som skal gå et kvarter i løypa. Så stenges det ned, før guttene får et kvarter. Det blir en helt annen trafikk i løypa enn det vi fikk i dag. Det ville blitt totalt feil å ha normal åpning i to-tre timer før løpet når det er en slik utforkjøring, sier Monsen til avisen

Espen Bjervig
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste