Hopp til innhold

Toppfotballen åpnet med publikumsvekst

Samlet hadde Eliteserien og 1. divisjon betydelig flere solgte billetter i sesongstarten enn på samme tid i fjor.

Det viser en oversikt fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball. I alt 92.769 billetter ble solgt til årets første runde i de to øverste divisjonene.

Det er en vekst på 20,4 prosent sammenlignet med åpningsrunden i 2023.

– Vi skal faktisk helt tilbake til 2008 for å finne et høyere tall for første spillerunde i våre to øverste ligaer, sier kommersiell leder Pål Breen i NTF.

Tallmaterialet inkluderer prognosen på 2900 solgte billetter til KFUM Oslos hjemmekamp mot HamKam. Det vil være publikumsrekord for laget, som debuterer på øverste nivå tirsdag kveld.

Fredrikstad markerte opprykket foran 10.691 tilskuere og noterte en vekst på 123 prosent mot klubbens snitt i 1. divisjon forrige sesong.

Østfoldingenes etterlengtede comeback kan komme til å kompensere for at Eliteserien i år er uten både Vålerenga og Stabæk.

– At klubber som Fredrikstad leverer gode publikumstall, vil naturligvis også bidra til at antallet billettkjøpere i Eliteserien holder seg stabilt og kanskje til og med kan levere en ytterligere vekst inn i 2024, sier Breen.

Rosenborg hadde det høyeste publikumstallet (14.605) i årets første runde i Eliteserien, mens Vålerenga toppet klart (9164) i 1. divisjon. (NTB)

Football, Eliteserien, Fredrikstad - Bodø/Glimt
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Heggebø reddet Brann mot HamKam

  Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

  Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

  Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

  Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

  Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

  Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

  Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

  Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1.

  Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål.

  – Jeg feilberegner tilbakespillet, så da kommer han for nært, og var maks uheldig derifra. Det er tynt av meg, sier Karlstrøm til NRK.

  Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål.

  Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Strømsgodset (4-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Hegerberg forlenger med Lyon

  Ada Hegerberg har bestemt seg for å bli i Lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld.

  Hegerberg hadde en kontrakt som gikk ut til sommeren, og i januar kunne NRK erfare at Hegerbergs representanter var i dialog med flere storklubber.

  Agentene til Hegerberg var også i dialog med Lyon om en ny kontrakt, og valget falt altså til slutt ned på det – selv om Hegerbergs agent innrømmer i en pressemelding at det lå en mulig overgang til Barcelona i kortene.

  – Jeg er glad for at vi fikk til dette. Historien er ikke over ennå, sier Hegerberg i en pressemelding.

  Dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. Til sommeren har 28-åringen vært i Lyon i ti år.

  Hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne Mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger.

  Denne sesongen har Hegerberg scoret 24 mål på 26 kamper i alle turneringer.

  – Jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier Hegerberg.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal