Tok til tårene etter seieren

Nils Bernt Rinde vant i stangskyting på Landsskytterstevnet for femte gang. Det ble en sterk opplevelse for 42-åringen.

Se skytingen og seiersintervjuet til årets vinner av stangskyting, Nils Bernt Rinde

Se den avgjørende runden og seiersintervjuet med Nils Bernt Rinde.

– Det er så eventyrlig å få lov til å stå igjen i en så vidunderlig ramme som dette. Å være best på det jeg trener aller mest på.

Det sa en rørt Nils Bernt Rinde til NRK etter å ha vunnet finalen i stangskyting på Landsskytterstevnet fredag. Det var Rindes femte seier i disisplinen, han har tidligere vunnet i 1994, 1998, 2009 og 2012.

– Dette mesterskapet har vært et eventyr fra start til slutt. Dette er et minne for livet, det blir ikke større. Også skjer det jo 20 år etter jeg tok seieren for første gang. Det er sterkt, sa Rinde, mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

– Kontrollert

Rinde var blant favorittene i finalen, og hadde en delt ledelse etter første hold med tretten treff. 16 treff på andre og siste hold var nok til å sikre seieren.

– Jeg tok en sjanse på å skyte 16 «kontrollerte» skudd. De er jo ikke kontrollerte, det er veldig høy puls, sa Rinde.

– Han kunne valgt å kjøre på med 21 skudd, men han valgte å skyte 16, og har veldig god kontroll på det han gjør, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Nest flest i historien

Rinde vant med seieren Oberts Georg Stangs minnemedalje for femte gang i karrieren. Bare Finn Amundsen har flere med sine ni medaljer.

Det ble jevnt bak Rinde. Han vant foran Thomas Høgåsseter og Geir Hauge, som delte andreplassen, ett poeng bak vinneren.

Siste nytt

 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Ekspertmøte sjakkVM
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana