NRK Meny
Normal

Tok til tårene etter seieren

Nils Bernt Rinde vant i stangskyting på Landsskytterstevnet for femte gang. Det ble en sterk opplevelse for 42-åringen.

Se skytingen og seiersintervjuet til årets vinner av stangskyting, Nils Bernt Rinde

Se den avgjørende runden og seiersintervjuet med Nils Bernt Rinde.

– Det er så eventyrlig å få lov til å stå igjen i en så vidunderlig ramme som dette. Å være best på det jeg trener aller mest på.

Det sa en rørt Nils Bernt Rinde til NRK etter å ha vunnet finalen i stangskyting på Landsskytterstevnet fredag. Det var Rindes femte seier i disisplinen, han har tidligere vunnet i 1994, 1998, 2009 og 2012.

– Dette mesterskapet har vært et eventyr fra start til slutt. Dette er et minne for livet, det blir ikke større. Også skjer det jo 20 år etter jeg tok seieren for første gang. Det er sterkt, sa Rinde, mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

– Kontrollert

Rinde var blant favorittene i finalen, og hadde en delt ledelse etter første hold med tretten treff. 16 treff på andre og siste hold var nok til å sikre seieren.

– Jeg tok en sjanse på å skyte 16 «kontrollerte» skudd. De er jo ikke kontrollerte, det er veldig høy puls, sa Rinde.

– Han kunne valgt å kjøre på med 21 skudd, men han valgte å skyte 16, og har veldig god kontroll på det han gjør, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Nest flest i historien

Rinde vant med seieren Oberts Georg Stangs minnemedalje for femte gang i karrieren. Bare Finn Amundsen har flere med sine ni medaljer.

Det ble jevnt bak Rinde. Han vant foran Thomas Høgåsseter og Geir Hauge, som delte andreplassen, ett poeng bak vinneren.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal