Hopp til innhold

Tok til tårene etter seieren

Nils Bernt Rinde vant i stangskyting på Landsskytterstevnet for femte gang. Det ble en sterk opplevelse for 42-åringen.

Se skytingen og seiersintervjuet til årets vinner av stangskyting, Nils Bernt Rinde

Se den avgjørende runden og seiersintervjuet med Nils Bernt Rinde.

– Det er så eventyrlig å få lov til å stå igjen i en så vidunderlig ramme som dette. Å være best på det jeg trener aller mest på.

Det sa en rørt Nils Bernt Rinde til NRK etter å ha vunnet finalen i stangskyting på Landsskytterstevnet fredag. Det var Rindes femte seier i disisplinen, han har tidligere vunnet i 1994, 1998, 2009 og 2012.

– Dette mesterskapet har vært et eventyr fra start til slutt. Dette er et minne for livet, det blir ikke større. Også skjer det jo 20 år etter jeg tok seieren for første gang. Det er sterkt, sa Rinde, mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

– Kontrollert

Rinde var blant favorittene i finalen, og hadde en delt ledelse etter første hold med tretten treff. 16 treff på andre og siste hold var nok til å sikre seieren.

– Jeg tok en sjanse på å skyte 16 «kontrollerte» skudd. De er jo ikke kontrollerte, det er veldig høy puls, sa Rinde.

– Han kunne valgt å kjøre på med 21 skudd, men han valgte å skyte 16, og har veldig god kontroll på det han gjør, sa NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Nest flest i historien

Rinde vant med seieren Oberts Georg Stangs minnemedalje for femte gang i karrieren. Bare Finn Amundsen har flere med sine ni medaljer.

Det ble jevnt bak Rinde. Han vant foran Thomas Høgåsseter og Geir Hauge, som delte andreplassen, ett poeng bak vinneren.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste