Hopp til innhold

Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

Sveits ble som ventet for sterke for Norge i den første kampen i ishockey-VM. Et norsk lyspunkt var Stian Solberg i 2-5-tapet.

Det norske laget, med blant annet Patrick Thoresen og Mats Zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. I midtperioden scoret Sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig.

Markus Vikingstad scoret Norges første mål etter flott forarbeid av Zuccarello, Thoresen og Johannes Johannesen.

Sven Andrighetto, Romain Loeffel, Sven Senteler, Tristan Scherwey og Nino Niederreiter sto for scoringene til Sveits, mens Michael Brandsegg Nygård satte inn 2-5 for Norge helt på tampen.

Til tross for det norske tapet, fikk Stian Solberg vist seg godt fram.

18-åringen gikk nylig fra Vålerenga til den svenske storklubben Färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene.

– At han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– Jeg tror han kommer til å gå videre til NHL, la han til.

Ekspert Alexander Bonsaksen i Viaplay-studio er enig.

– Han er involvert i målsjanser. Han er involvert i fysisk spill. Han er uredd. Ekstremt moden i spillet for alderen, sa Bonsaksen.

Solberg er også aktuell i den kommende NHL-draften hvor han er ranket på 20.-plass.

Det er sju andre lag i Norges pulje. De fire beste går til kvartfinale. Neste oppgave er mot vertsnasjon Tsjekkia lørdag. (NTB)

Czech Republic Ice Hockey Worlds
Foto: Petr David Josek / AP

Sportsnyheter

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Både klissvåte drakter og VAR-drama skaper reaksjoner.

Siste nytt

 • TV2: Vålerenga-spiller må opereres på nytt

  Mimmi Löfwenius Veum (30) må opereres igjen. Det skriver TV2.

  Under cupfinalen november 2023 gikk angrepsspilleren av etter en alvorlig kneskade.

  – Operasjonen jeg var gjennom, var omfattende. Det meste har gått bra, men så kan det også virke som at det er noe som ikke har fungert like bra. Nå har vi en mulighet til å rette opp i det, sier 30-åringen til TV2.

  – Vi vet ikke eksakt hva det er før legene får gått inn med kikkhull for å se, men jeg har opplevd at kneet ikke har fungert slik jeg har ønsket.

  Operasjonen skjer i neste uke. Målet hennes skal være å bli spilleklar til neste sesong.

 • Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese fikk OL-billett

  Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese er klare for OL i Paris, i henholdsvis sprangridning og dressur.

  Norges Rytterforbund opplyser at uttaket av Gulliksen og Freese er del av det som blir Olympiatoppens tredje uttak til sommerlekene i Frankrike.

  – OL i Paris i 2024 har vært et stort mål for meg, sier Gulliksen

  Gulliksen skal delta i sprangridnings-konkurransene i Paris med hesten Mistral van de Vogelzang. Freese skal konkurrere med hesten Total Hope OLD.

  32 år gamle Gulliksen er datter av mer meritterte og kjente Geir Gulliksen. 64-åringen deltok både under OL i Beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i Tokyo i 2021. (NTB)

  Victoria Gulliksen og hesten Viego les Hauts i aksjon i verdenscupen i sprangridning under Oslo Horse Show 2016 i Telenor arena utenfor Oslo søndag.
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Christiansen berget akkurat EM-finaleplassen – Jøntvedt utslått

  Henrik Christiansen (27) tok seg til finalen på 800 meter fri under EM i svømming langbane i Beograd som åttende og sistemann tirsdag.

  Christiansen ble nummer fire i det andre kvalifiseringsheatet, og tiden 7.55,62 holdt til finale onsdag etter at alle de tre heatene var ferdigsvømt.

  Jon Jøntvedt ble totalt nummer ni, og var dermed den første som ikke tok seg til finalen. Jøntvedt kvalifiserte inn til tiden 8.01,04.

  Ukraineren Mykhajlo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 7.48,22.

  Silje Slyngstadli var med i det andre av i alt fire heat på 100 meter bryst. Der endte hun på 9.-plass med tiden 1.10,81. 25.-plass totalt betyr at hun er utslått på denne distansen i mesterskapet.

  De 16 beste tok seg til semifinalen senere tirsdag. Siste semifinaleplass gikk på 1.09,22.

  Helle Tuxen er på sin side klar for finalen i 1 meter stup senere tirsdag etter at hun ble nummer ni av totalt 20 utøvere i kvalifiseringen med 209,80 poeng. De 12 beste i kvalifiseringen tok seg til finalen, og Carolina Kupka var blant dem som ikke klarte det. Hun ble totalt nummer 16 i kvalifiseringen.

  (NTB)

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal