Hopp til innhold

Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

Sveits ble som ventet for sterke for Norge i den første kampen i ishockey-VM. Et norsk lyspunkt var Stian Solberg i 2-5-tapet.

Det norske laget, med blant annet Patrick Thoresen og Mats Zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. I midtperioden scoret Sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig.

Markus Vikingstad scoret Norges første mål etter flott forarbeid av Zuccarello, Thoresen og Johannes Johannesen.

Sven Andrighetto, Romain Loeffel, Sven Senteler, Tristan Scherwey og Nino Niederreiter sto for scoringene til Sveits, mens Michael Brandsegg Nygård satte inn 2-5 for Norge helt på tampen.

Til tross for det norske tapet, fikk Stian Solberg vist seg godt fram.

18-åringen gikk nylig fra Vålerenga til den svenske storklubben Färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene.

– At han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– Jeg tror han kommer til å gå videre til NHL, la han til.

Ekspert Alexander Bonsaksen i Viaplay-studio er enig.

– Han er involvert i målsjanser. Han er involvert i fysisk spill. Han er uredd. Ekstremt moden i spillet for alderen, sa Bonsaksen.

Solberg er også aktuell i den kommende NHL-draften hvor han er ranket på 20.-plass.

Det er sju andre lag i Norges pulje. De fire beste går til kvartfinale. Neste oppgave er mot vertsnasjon Tsjekkia lørdag. (NTB)

Czech Republic Ice Hockey Worlds
Foto: Petr David Josek / AP

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal