To norske millionpremier samme dag: – Det er ekstremt

Mens Viktor Hovland slo inn millionpremie med 13.-plass i Detroit på PGA-touren, vant Kristoffer Ventura Utah Championship og nærmer seg PGA-spill neste sesong.

Ventura og Hovland

OPP OG FREM: Både Kristoffer Ventura (t.v.) og Viktor Hovland spilte inn millionpremier natt til mandag.

Foto: Dylan Buell/Michael Cohen / Afp

Det er ekstremt at det skjer samme søndag, sier tidligere proffspiller Marius Thorp til NRK.

Hovland startet søndagen sju under par på en 52.-plass, men en superrunde sørget for at han avsluttet med en sterk 13.-plass på 64 slag, åtte under banens par.

– Han viser at han har det øverste nivået inne, og det er veldig, veldig høyt når han får alt til å klaffe. Toppnivået er på høyde med de beste, sier Thorp om Hovlands prestasjon søndag.

Noen timer senere storspilte Kristoffer Ventura i Utah Championsships. Ventura gikk ut på en delt tiendeplass søndag, og med en fantastisk avslutning sikret 24-åringen sin første proffseier i Korn Ferry Tour - i tillegg reiser Ventura hjem med 1,1 millioner norske kroner ifølge The Golf News Net - hvor de 25 beste får spille PGA Touren neste sesong.

Nå går det mot en unik PGA-sjanse for Ventura neste sesong og Thorp har troen på amatørspilleren.

Marius Thorp NM 2006

POSITIV: Tidligere proffspiller Marius Thorp har troen på to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

– Jeg tror det han klarer det. Han er en massiv golfspiller som slår fryktelig langt og har et jernspill som er veldig bra.

– Drømmescenario

For for å få fast innpass på PGA-touren, golfernes øverste turnering, må man være blant de 125 spillerne som har vunnet mest eller kvalifiserer seg gjennom Korn Ferry Tour.

Det tilsvarer at Hovland må spille inn rundt 900.000 dollar – nesten åtte millioner kroner – i premiepenger før sesongen er over i august. Så langt har Hovland spilt inn drøye to millioner i premiepenger, og må spille inn i overkant av seks millioner i løpet av de neste tre turneringene.

Hvis premiepengene skulle utebli må Hovland kvalifisere seg gjennom Korn Ferry Tour i slutten av sesongen. Dermed er det mulighet for to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA Touren, sier Thorp.

Storspilte

Hovland startet dagen sju under par på en 52.-plass. Fra start søndag spilte 21-åringen fantastisk. På de fem første hullene ble det fire birdies. Han lå 11 under par etter halvspilt runde.

Viktor Hovland

ENORM AVSLUTNING: Med en utrolig sisterunde åtte under par ble Viktor Hovland nummer 13 i Detroit.

Foto: Dylan Buell / AFP

På andre halvdel fortsatte han storspillet. Med birdies på både hull 10 og 11 var han 13 under par med seks hull igjen å spille.

Birdie ble det også på hull 14 og 17. Dermed endte 21-åringen åtte under på søndagens runde. Da lå han på en midlertidig fjerdeplass, før resten av spillerne avsluttet runden.

– Selvfølgelig tenker jeg bare på å spille godt, men det ville vært fint om jeg spilte så bra at jeg har en slags status neste år, så jeg slipper å kjempe i gjørmen. Jeg vil være i en situasjon der jeg vet hva jeg skal de neste månedene, sier Hovland til Golfweek om fremtiden.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal