Hopp til innhold

To norske millionpremier samme dag: – Det er ekstremt

Mens Viktor Hovland slo inn millionpremie med 13.-plass i Detroit på PGA-touren, vant Kristoffer Ventura Utah Championship og nærmer seg PGA-spill neste sesong.

Ventura og Hovland

OPP OG FREM: Både Kristoffer Ventura (t.v.) og Viktor Hovland spilte inn millionpremier natt til mandag.

Foto: Dylan Buell/Michael Cohen / Afp

Det er ekstremt at det skjer samme søndag, sier tidligere proffspiller Marius Thorp til NRK.

Hovland startet søndagen sju under par på en 52.-plass, men en superrunde sørget for at han avsluttet med en sterk 13.-plass på 64 slag, åtte under banens par.

– Han viser at han har det øverste nivået inne, og det er veldig, veldig høyt når han får alt til å klaffe. Toppnivået er på høyde med de beste, sier Thorp om Hovlands prestasjon søndag.

Noen timer senere storspilte Kristoffer Ventura i Utah Championsships. Ventura gikk ut på en delt tiendeplass søndag, og med en fantastisk avslutning sikret 24-åringen sin første proffseier i Korn Ferry Tour - i tillegg reiser Ventura hjem med 1,1 millioner norske kroner ifølge The Golf News Net - hvor de 25 beste får spille PGA Touren neste sesong.

Nå går det mot en unik PGA-sjanse for Ventura neste sesong og Thorp har troen på amatørspilleren.

Marius Thorp NM 2006

POSITIV: Tidligere proffspiller Marius Thorp har troen på to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

– Jeg tror det han klarer det. Han er en massiv golfspiller som slår fryktelig langt og har et jernspill som er veldig bra.

– Drømmescenario

For for å få fast innpass på PGA-touren, golfernes øverste turnering, må man være blant de 125 spillerne som har vunnet mest eller kvalifiserer seg gjennom Korn Ferry Tour.

Det tilsvarer at Hovland må spille inn rundt 900.000 dollar – nesten åtte millioner kroner – i premiepenger før sesongen er over i august. Så langt har Hovland spilt inn drøye to millioner i premiepenger, og må spille inn i overkant av seks millioner i løpet av de neste tre turneringene.

Hvis premiepengene skulle utebli må Hovland kvalifisere seg gjennom Korn Ferry Tour i slutten av sesongen. Dermed er det mulighet for to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA Touren, sier Thorp.

Storspilte

Hovland startet dagen sju under par på en 52.-plass. Fra start søndag spilte 21-åringen fantastisk. På de fem første hullene ble det fire birdies. Han lå 11 under par etter halvspilt runde.

Viktor Hovland

ENORM AVSLUTNING: Med en utrolig sisterunde åtte under par ble Viktor Hovland nummer 13 i Detroit.

Foto: Dylan Buell / AFP

På andre halvdel fortsatte han storspillet. Med birdies på både hull 10 og 11 var han 13 under par med seks hull igjen å spille.

Birdie ble det også på hull 14 og 17. Dermed endte 21-åringen åtte under på søndagens runde. Da lå han på en midlertidig fjerdeplass, før resten av spillerne avsluttet runden.

– Selvfølgelig tenker jeg bare på å spille godt, men det ville vært fint om jeg spilte så bra at jeg har en slags status neste år, så jeg slipper å kjempe i gjørmen. Jeg vil være i en situasjon der jeg vet hva jeg skal de neste månedene, sier Hovland til Golfweek om fremtiden.

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez gir seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Weng på pallen da Diggins vant

  Det ble gode plasseringer på flere norske, til tross for at Jessica Diggins stakk av med seieren.

  Amerikaneren havnet tre sekunder foran tyske Katharina Hennig, som havnet på andreplass.

  Det var Heidi Weng som ble beste norske da hun tok den siste pallplassen.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Her er landslagsstjernen i Bodø

  Mye tyder på at landslagsbacken Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller.

  NRK var til stede på Bodø lufthavn da 30-åringen landet i formiddag.

  Der ble han hentet av en representant fra Bodø/Glimt. Hovedpersonen selv var ordknapp til de fremmøtte journalistene.

  Flere medier, blant andre Avisa Nordland og Nettavisen, erfarte torsdag kveld at Elabdellaoui nærmer seg Glimt.

  30-åringen har stått uten klubb den siste tiden etter at kontrakten med den tyrkiske storklubben Galatasaray ble terminert. Ifølge TV 2 har Elabdellaoui avslått et tilbud fra amerikansk toppserie.

  Nyttårsaften for snart to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet.

  14 måneder senere gjorde han comeback for Galatasaray

  Elabdellaoui står oppført med 49 landskamper for Norge.

  Fotballspiller Omar Elabdellaoui på plass på Bodø lufthavn.
  Foto: Marius Guttormsen / NRK
 • Anderlecht og Arnstad får dansk hovedtrener

  Anderlecht har ansatt Brian Riemer som ny hovedtrener. Dansken går fra å være Thomas Franks assistent i Premier League-klubben Brentford.

  Brentford opplyser om ansettelsen i en Twitter -melding. Anderlecht har hatt en trøblete sesong med åtte tap på de første 16 kampene. Felice Mazzù fikk sparken i slutten av oktober etter å ha tatt over i sommer. Før det var det den tidligere storspilleren Vincent Kompany som hadde ansvaret.

  Den norske U21-landslagsspilleren Kristian Arnstad er en del av Anderlecht-stallen. 19-åringen har spilt elleve kamper, seks av dem fra start, denne sesongen.

  – Jeg er samtidig veldig glad på hans vegne at han har fått en velfortjent mulighet for å bli hovedtrener i en toppklubb med en fantastisk historie i Belgia og hele Europa, sier Thomas Frank som mister sin høyre hånd

  Anderlechts sportsdirektør Jesper Fredberg er også fra Danmark.

  (©NTB)

  Brian Riemer
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste