Hopp til innhold

To norske millionpremier samme dag: – Det er ekstremt

Mens Viktor Hovland slo inn millionpremie med 13.-plass i Detroit på PGA-touren, vant Kristoffer Ventura Utah Championship og nærmer seg PGA-spill neste sesong.

Ventura og Hovland

OPP OG FREM: Både Kristoffer Ventura (t.v.) og Viktor Hovland spilte inn millionpremier natt til mandag.

Foto: Dylan Buell/Michael Cohen / Afp

Det er ekstremt at det skjer samme søndag, sier tidligere proffspiller Marius Thorp til NRK.

Hovland startet søndagen sju under par på en 52.-plass, men en superrunde sørget for at han avsluttet med en sterk 13.-plass på 64 slag, åtte under banens par.

– Han viser at han har det øverste nivået inne, og det er veldig, veldig høyt når han får alt til å klaffe. Toppnivået er på høyde med de beste, sier Thorp om Hovlands prestasjon søndag.

Noen timer senere storspilte Kristoffer Ventura i Utah Championsships. Ventura gikk ut på en delt tiendeplass søndag, og med en fantastisk avslutning sikret 24-åringen sin første proffseier i Korn Ferry Tour - i tillegg reiser Ventura hjem med 1,1 millioner norske kroner ifølge The Golf News Net - hvor de 25 beste får spille PGA Touren neste sesong.

Nå går det mot en unik PGA-sjanse for Ventura neste sesong og Thorp har troen på amatørspilleren.

Marius Thorp NM 2006

POSITIV: Tidligere proffspiller Marius Thorp har troen på to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

– Jeg tror det han klarer det. Han er en massiv golfspiller som slår fryktelig langt og har et jernspill som er veldig bra.

– Drømmescenario

For for å få fast innpass på PGA-touren, golfernes øverste turnering, må man være blant de 125 spillerne som har vunnet mest eller kvalifiserer seg gjennom Korn Ferry Tour.

Det tilsvarer at Hovland må spille inn rundt 900.000 dollar – nesten åtte millioner kroner – i premiepenger før sesongen er over i august. Så langt har Hovland spilt inn drøye to millioner i premiepenger, og må spille inn i overkant av seks millioner i løpet av de neste tre turneringene.

Hvis premiepengene skulle utebli må Hovland kvalifisere seg gjennom Korn Ferry Tour i slutten av sesongen. Dermed er det mulighet for to nordmenn i PGA Touren neste sesong.

– Om vi får begge på PGA Touren neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA Touren, sier Thorp.

Storspilte

Hovland startet dagen sju under par på en 52.-plass. Fra start søndag spilte 21-åringen fantastisk. På de fem første hullene ble det fire birdies. Han lå 11 under par etter halvspilt runde.

Viktor Hovland

ENORM AVSLUTNING: Med en utrolig sisterunde åtte under par ble Viktor Hovland nummer 13 i Detroit.

Foto: Dylan Buell / AFP

På andre halvdel fortsatte han storspillet. Med birdies på både hull 10 og 11 var han 13 under par med seks hull igjen å spille.

Birdie ble det også på hull 14 og 17. Dermed endte 21-åringen åtte under på søndagens runde. Da lå han på en midlertidig fjerdeplass, før resten av spillerne avsluttet runden.

– Selvfølgelig tenker jeg bare på å spille godt, men det ville vært fint om jeg spilte så bra at jeg har en slags status neste år, så jeg slipper å kjempe i gjørmen. Jeg vil være i en situasjon der jeg vet hva jeg skal de neste månedene, sier Hovland til Golfweek om fremtiden.

Siste nytt

  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB
  • Kollaps for J17-landslaget i EM – åttemålstap mot Frankrike

    Norges J17-landslag har fått tøff medfart i EM-sluttspillet. Etter 0-3-tap for England i åpningskampen ble det en fryktelig 0-8-smell mot Frankrike onsdag.

    Frankrike er tittelforsvarer i J17-EM, men årets utgave virket ikke uoverkommelig sterk da det ble bare 3-2-seier over det svenske vertslaget som Norge slo i EM-kvalifiseringen i mars.

    Norge holdt 0-0 i en halv omgang på Malmö idrottspark, men så raknet det. To ganger i første omgang scoret motstanderen to ganger med to minutters mellomrom, og ved pause sto det 4-0.

    Så ble det ikke flere mål før det siste kvarteret, da innbytterne Rachael Adedini og Djenna-Léna Tene scoret fire ganger til. Adedini gjorde hattrick med mål i det 77. og 88. minutt og på overtid. (NTB)

  • Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

    Franske Benjamin Thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av Giro d'Italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

    Onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra Genova, over den 3.-kategoriserte stigningen Passo del Bracco, og inn til Lucca. Der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd.

    Thomas tok seieren foran danske Kasper Valgren, som ble nummer to. Italienske Andrea Pietrobon kompletterte pallen.

    – For et bruddkupp, for en skrell. Thomas vinner og tar Cofidis' første seier i årets sesong, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre Valgren. 50 kilometer senere gikk Tobias Foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig.

    – Han har det okey. Han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. Enn så lenge er alt bra, sier Zak Dempster, sportsdirektør i Ineos-Grenadiers, om Foss i en video på X.

    Benjamin Thomas
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal