Hopp til innhold

Til angrep på Sjarapova: – For meg er hun en jukser

Tidligere dopingutestengte Maria Sjarapova møter motstand blant flere spillere etter comebacket i Stuttgart.

Sjarapova

COMEBACK: Maria Sjarapova var tilbake på tennisbanen onsdag. Det har vakt sterke reaksjoner.

Foto: Michael Probst / AP

Sjarapova slo den italienske veteranen Roberta Vinci da hun deltok i Stuttgart Open onsdag.

Den russiske tennisstjernen har fått et såkalt wild card til turneringen, noe som vil si at hun er blitt invitert til turneringen, og det opprører flere spillere. Den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard er også kritisk til at en idrettsutøver med en dopingdom skal få konkurrere igjen.

– Jeg synes ikke det er riktig. For meg er hun en jukser, og for meg bør ingen juksere få utøve sporten sin igjen, sier den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard, ifølge AFP.

Canadieren er i øyeblikket nummer 59 på verdensrankingen.

Eugenie Bouchard

Canadiske Eugeine Boucard er svært kritisk til Sjarapova.

Foto: JULIAN FINNEY / AFP

Onsdag var imidlertid den russiske tennisstjernen tilbake på tennisbanen etter å ha vært borte fra idretten i 15 måneder.

Sjarapova er en av de aller største stjernene på kvinnesiden i tennis og sjokket var stort da hun ble utestengt for bruk av det forbudte stoffet meldonium, Hun har selv hevdet at hun tok stoffet av medisinske årsaker.

– Sender feil signal

Canadiske Bouchard mener imidlertid at WTA-ledelsen sender et galt signal ved å gi den russiske jenta innpass på arenaen igjen.

– Det er urettferdig overfor de andre spillerne som følger reglene og er ærlige. Jeg mener at WTA sender et feil signal til unge spillere. Bare juks, så ønsker vi deg velkommen tilbake med åpne armer, sier hun.

– Jeg synes ikke det er riktig, legger hun til.

Også andre tennisspillere er kritisk til at Sjarapova nå er tilbake på tennisbanen. Polske Agnieszka Radwanska, som også deltar i turneringen i Stuttgart, har kritisert at russeren har fått et wildcard til tennisturneringen.

SPO-TEN-WTA-2017-MIAMI-OPEN---DAY-6

Polske Agnieszka Radwanska mener Sjarapova ikke burde fått et wild card til turneringen i Stuttgart.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

– Denne typen fribillett til turneringen burde tilfalle spillere som har falt på rankingen på grunn av skade, sykdom eller en annen uventet hendelse. Ikke til noen som har vært utestengt for doping, sier den polske jenta.

Heller ikke onsdagens motstander, Roberta Vinci, er positiv til at den russiske tennisstjernen har kommet seg inn i turneringen ved hjelp av et wild card, melder TRT World.

Fikk kortere straff

Sjarapova har også fått frikort til de kommende turneringene i Madrid og Roma, og hun håper også på å få spille prestisjetunge Roland Garros i Paris.

– Jeg får ikke et wild card for å automatisk motta et trofe. Jeg må fortsatt spille kampene og vinne dem, kommenterer hun.

The Telegraph har imidlertid tidligere meldt at arrangørene i den franske hovedstaden ikke kommer til å gi Sjarapova noen gratisbillett til turneringen.

Russeren testet positivt for den forbudte hjertemedisinen meldonium under Australian Open for vel et år siden.

Da den russiske stjernen avla positiv prøve, hadde stoffet akkurat havnet på dopinglisten. Sjarapova ble i utgangspunktet utestengt i to år, men fikk kortet ned sin straff fordi det ble konkludert med at hun ikke med vilje hadde forsøkt å dope seg.

Siste nytt

  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP
  • Mbappé får tyn etter ny CL-smell

    Kylian Mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne Champions League med Paris Saint-Germain. Han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten.

    I en nådeløs dom gir L'Équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «Slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot Borussia Dortmund.

    Mbappé ble i sin tid hentet til PSG for enorme summer. Målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. Nærmest var laget som tapende finalist i 2020.

    Dortmund er bare nummer fem i ligaen i Tyskland, men danket ut PSG 2-0 sammenlagt.

    «Slike kvelder blir arven hans. Sju år med feilede forsøk», skriver britiske Daily Mail om Mbappé. I spanske Sport står det at «Mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen».

    Mbappé forlater PSG når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig Real Madrid. «Han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den Madrid-baserte storavisen Marca.

    (NTB)

    Mbappé
    Foto: AP
  • Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

    Ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten Rio Grande do Sul.

    Brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. Det gjelder Internacional, Gremio og Juventud.

    Delstatshovedstaden Porto Alegre står under vann, og det er der Internacional og Gremio holder til.

    Minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i Rio Grande do Sul. I tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt.

    De voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer.

    Flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. Det er meldt mer regn i dagene som kommer.

    (NTB)

    imwC_nnuYmA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal