Tiger Woods våken etter operasjon: Takker for støtten

Golfstjerna Tiger Woods (45) var involvert i en bilulykke i Los Angeles tirsdag morgen. Nye opplysninger forteller at operasjonen var vellykket.

ULYKKE: Her er bilen som Tiger Woods krasjet med. Golfprofilen er sendt til sykehus med skader i beina.

Woods ble fraktet til sykehus som følge av skadene han pådro seg og måtte operere. Ulykken skjedde tirsdag morgen klokken 07.12 lokal tid. Han var alene i bilen.

Nye beskjeder forteller nå at operasjonen var vellykket. 45-åringen skal ha fått brudd og skader i høyre ben og høyre ankel.

Takker sykehuset

– Han er for øyeblikket våken, mottakelig og restituerer på eget sykehusrom, blir det skrevet i oppdateringa publisert på Woods Twitter-kanal.

Der takker Woods legene på Harbor-UCLA, politiet i Los Angeles og brannvesenet.

– Deres støtte og assistanse har vært fremragende.

Tiger Woods

SKADD: Tiger Woods opereres etter dramatisk bilulykke.

Foto: Jeff Gross / AFP

Anish Mahajan var legen som opererte Woods. Han forteller at golfspilleren har pådratt seg betydelige skader, men at disse nå skal være under kontroll.

– Mr. Woods fikk betydelige ortopediske skader i høyre underekstremitet, sier Mahajan blant annet.

Det virker å ha vært en operasjon som tok for seg flere åpne brudd og skader i høyre ben, og mindre skader i ankel og fot. Disse skadene skal ha blitt stabilisert med pinner og skruer. I tillegg er en stang blitt plassert på leggbeinet.

– Traumatiske skader i muskelen og det myke vevet i beinet krevde kirurgisk frigjøring av musklene for å avlaste trykket en hevelse har skapt, sier han videre.

Nå ber golfstjerna om privatliv.

– Det er ingen flere oppdateringer på dette tidspunktet. Tusen takk for deres gode ønsker og privatliv for ham og hans familie, avslutter oppdateringa.

Laster Twitter-innhold

Lokale beskriver ulykkesstedet som farlig

Sheriff i Los Angeles County Alex Villanueva sier, ifølge Los Angeles Times at golfstjernen er heldig som er i live.

Politiet opplyste på en pressekonferanse sent tirsdag kveld at golfstjerna brukte bilbelte og at det trolig har bidratt til å redde livet hans.

Ifølge CNN skal bilen til Woods ha gått «relativt raskere enn normalt». Sheriffen sier at de ikke har sett bremsespor eller andre tegn på ulykkesstedet.

Folk som bor i området der Woods mistet kontrollen over bilen beskriver det som en farlig vei hvor det skjer ulykker ofte, skriver LA Times.

Bakken skal være bratt, og det er lett å miste kontrollen over farten nedover, ifølge beboere.

– Det er mye trafikk her. Det skjer ulykker hele tiden. Jeg tenker det nesten er en farlig del av veien, sier innbygger Laureen Swing til avisen.

Golferen var den eneste personen i bilen. Ingen andre biler skal ha vært involvert i ulykken.

Kjøretøyet har pådratt seg store skader, skriver politiet. Bilder viser også at bilen har rullet over.

Også PGA har kommet med en uttalelse etter ulykken.

Ikke noe rus innblandet

Laster Twitter-innhold

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump, som er en golfentusiast, har kommet med støtte til Woods gjennom sin rådgiver.

– God bedring, Tiger. Du er en ekte vinner, uttaler Trump.

Woods var på oppdrag for nettstedet Golfdigest, men han hadde ikke møtt opp til dag to av deres planlagte fotoseanse.

Laster Twitter-innhold

Golfprofilen har en forhistorie med kjøring i påvirket tilstand, men en kilde i politiet sier til TMZ at det ikke skal være noe alkohol innblandet i ulykken.

Til samme nettsted sies det at Woods skal ha vært ved bevissthet da han ble lagt inn i ambulansen, og CBS melder at 45-åringen ikke skal være livstruende skadet.

Operert før jul

I 2009 krasjet han bilen sin utenfor sitt hjem. Det viste seg senere at bakgrunnen den gang var en voldsom krangel med hans daværende kone, som hadde avdekket hans utroskap. Det utviklet seg til en skandale som nær gjorde slutt på karrieren hans.

Woods var i Los Angeles i forbindelse med helgens golfturnering i Pacific Palisades. Han uttalte så sent som mandag at hans vedvarende ryggplager kan sette ham utenfor US Masters i april.

Woods ble operert rett før jul og er fortsatt ikke tilbake i trening. Det var hans femte ryggoperasjon.

Woods har i mange år vært totaldominerende i golfen. Han har vunnet 15 majorturneringer i karrieren sin. Han har 82 seire i PGA-touren.

Politiet med pressekonferanse om Tiger Woods-ulykken

Politiet med pressekonferanse om ulykken.

Siste nytt

  • City tok sin 21. strake seier

    Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

    Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

    Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

    Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

    Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

    Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
    Foto: Carl Recine / AP
  • Haaland og Dortmund videre i cupen

    Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

    Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

    På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

    To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

    Haaland
    Foto: INA FASSBENDER / Reuters
  • Koss gir seg som visepresident

    Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

    Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

    – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

    Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

    – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

    Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

    Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
    Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal