NRK Meny
Normal

Tidligere Stabæk-leder bøtelagt etter voldsepisode

Lars Hjorth er ilagt et forelegg etter at han angivelig gikk til angrep på en Stabæk-trener inne i klubbens lokaler i fjor høst.

Hjorth

NEKTER SKYLD: Tidligere daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth, er overbevist om at saken vil ende med henleggelse.

Foto: Lynau, Jan Petter / VG

Den daværende daglige lederen nekter imidlertid å godta forelegget, noe som gjør at saken kan havne i retten.

56-åringen har ytret et ønske om mer etterforskning, og politiadvokat Margrethe Woie bekrefter overfor NRK at saken igjen etterforskes for fullt.

Den fornærmede treneren er glad politiet har gitt forelegg.

– Politiet har ikke gitt ham denne boten uten grunn. Jeg har alltid hatt tro på at politiet kom til å gjøre en god jobb. Da blir det til at man får som man fortjener, sier treneren til NRK.

Tre mulige løsninger

Torsdag 12. november havnet Hjorth og den nevnte Stabæk-treneren i fysisk krangel inne på et kontor i Stabæks lokaler. Basketaket fortsatte ute i et fellesområde med flere vitner til stede, og de to har svært ulik oppfatning av hva det var som faktisk skjedde.

Treneren anmeldte Hjorth for vold og trusler, men Hjorth hevder at det er han selv som er den fornærmede parten.

Den tidligere daglige lederen var sykemeldt i en snau måned etter episoden før han frivillig valgte å trekke seg fra sin stilling.

– Når man gir et forelegg, har man tatt stilling til skyldsspørsmålet, understreker politiadvokat Woie, som forklarer at det nå er tre mulige løsninger: Forelegget kan bli trukket tilbake etter endt etterforskning, forelegget kan bli stående og akseptert av Hjorth, eller forelegget kan bli stående, men ikke godtatt. Sistnevnte alternativ fører til rettssak.

– Det er min klient som ble angrepet

– Min klient er helt tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart, sier Hjorths forsvarer Espen H. Johansen til NRK.

– Det som er uomtvistelig, er at politiet etterforsker videre, og i det ligger det at bevisene som foreligger i dag, ikke er tilstrekkelig for å kunne si at min klient har gjort noe galt. Tvert imot, det er min klient som ble angrepet på sitt kontor – et forhold han også har anmeldt til politiet og venter på utfallet av, fortsetter han.

Forsvareren, som bekrefter forelegget, legger til at det er to vidt forskjellige forklaringer, og at han vanskelig kan se at dette kan ende i noe annet enn henleggelse.

Stabæk frykter ikke konsekvenser

Espen Moe, styreleder i Stabæk, var ikke klar over forelegget da NRK ringte fredag.

– Vi gjorde oss ferdige med denne saken før jul, sier Moe.

– Frykter du at dette kan få noen konsekvenser for klubben i form av sponsorflukt eller lignende?

– Nei. Vi håndterte dette så godt vi kunne i fjor høst, forteller styrelederen videre.

Han ønsker ikke å svare på om Hjorth mottar etterlønn av klubben.

Siste nytt

 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld