Hopp til innhold

Tidligere Kongsvinger-profil ferdig som trener i OB

Den tidligere Kongsvinger-spilleren Andreas Alm har fått sparken som hovedtrener for den danske superligaklubben OB.

Der skriver Fyn-klubben i en pressemelding torsdag. Søren Krogh tar over som hovedtrener ut året.

OB ligger for øyeblikket på 10.-plass i superligaen og røk onsdag ut av cupen etter 1-3-tap mot Fredericia, fra nivå to i Danmark.

Svenske Alm kom til OB sommeren 2021 på en treårskontrakt. Den ble senere forlenget til sommeren 2025, men etter en lengre periode med skuffende resultater avsluttes samarbeidet allerede nå. (NTB)

Kongsvinger's (fra v.) Charles Berstad, Eirik Dybendal og Andreas Alm jubler etter at Eirik Dybendal
Foto: NTB

Siste nytt

  • BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

    Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

    Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

    Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

    Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

    Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

    Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Premier League - Manchester City v Chelsea
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

    Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

    – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

    Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

    Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

    9wChGEe-VpU
    Foto: AP
  • Ishockey: Seks spillere ferdige i Vålerenga

    Vålerenga Ishockey opplyser at sentrale spillere som Mika Partanen, Mark Auk og Christopher Bengtsson ikke blir med laget inn i 2024/25-sesongen.

    Per dags dato er det klart at hele seks spillere på utgående kontrakt ikke forlenger med Oslo-klubben.

    Foruten Mika Partanen, Auk og Bengtsson gjelder det Markus Søberg, Alex Dostie og Joona Partanen. Mika Partanen, lagets poengkonge i grunnserien, pådro seg nylig en kneskade som må opereres, og det er ikke uaktuelt at han kan bli VIF-spiller igjen på et senere tidspunkt.

    – Per nå er han ikke Vålerenga-spiller neste sesong, men vi vil holde dialogen med Mika og se hvordan han føler seg når han er tilbake etter rehabilitering, sier sportssjef Anders Myrvold til VIFs nettsted.

Sendeplan

Kl. Program Kanal