NRK Meny
Normal

Thorkildsen skuffet igjen - nå setter han sesongstopp

Diamond League-stevnet i Stockholm ble ingen oppreisning for Andreas Thorkildsen etter OL-nedturen. Fredag mislyktes spydkasteren fullstendig, og ga beskjed om at han har kastet ferdig for i år.

Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen etter nok en dårlig dag på jobb. Bilder fra SVT

Thorkildsen gir seg for sesongen

– Det var mye jeg ikke fikk til i OL, som jeg ikke får til i dag heller, sier en skuffet Andreas Thorkildsen til SVT etter sin sisteplass i Stockholm.

Med bare 71,05 i sitt første kast lå 30-åringen nederst av dem med gyldig kast etter første omgang. Med dødt i annen omgang falt nordmannen til sisteplassen av de ti utøverne på resultatlisten.

I tredje omgang kastet Thorkildsen aldri. Dermed var den doble olympiske mesteren fra 2004 og 2008, og verdensmesteren fra 2009, ute av konkurransen.

Etterpå var han klar på at nok får være nok for denne gang.

– Jeg tror det får holde for i år. Det virker ikke som det er så mye igjen å kjempe for. Jeg får prøve å gjøre det bedre neste år, sa sier Thorkildsen.

– Så sesongen er slutt?

– Sesongen for meg er slutt nå, avsluttet Thorkildsen.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal