NRK Meny
Normal

Thorkildsen skuffet igjen - nå setter han sesongstopp

Diamond League-stevnet i Stockholm ble ingen oppreisning for Andreas Thorkildsen etter OL-nedturen. Fredag mislyktes spydkasteren fullstendig, og ga beskjed om at han har kastet ferdig for i år.

Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen etter nok en dårlig dag på jobb. Bilder fra SVT

Thorkildsen gir seg for sesongen

– Det var mye jeg ikke fikk til i OL, som jeg ikke får til i dag heller, sier en skuffet Andreas Thorkildsen til SVT etter sin sisteplass i Stockholm.

Med bare 71,05 i sitt første kast lå 30-åringen nederst av dem med gyldig kast etter første omgang. Med dødt i annen omgang falt nordmannen til sisteplassen av de ti utøverne på resultatlisten.

I tredje omgang kastet Thorkildsen aldri. Dermed var den doble olympiske mesteren fra 2004 og 2008, og verdensmesteren fra 2009, ute av konkurransen.

Etterpå var han klar på at nok får være nok for denne gang.

– Jeg tror det får holde for i år. Det virker ikke som det er så mye igjen å kjempe for. Jeg får prøve å gjøre det bedre neste år, sa sier Thorkildsen.

– Så sesongen er slutt?

– Sesongen for meg er slutt nå, avsluttet Thorkildsen.

Siste nytt

 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn