NRK Meny
Normal

Thorir ler av Bøhns frykt for rundjuling

Ungarns norske trener Karl Erik Bøhn frykter laget får rundjuling av Norge. Thorir Hergeirsson ler av Bøhns taktikkeri.

Bøhn og Hergeirsson

Karl Erik Bøhn (innfelt) har sagt han er redd Ungarn får rundluning av Norge i EM-semifinalen. Det tror Thorir Hergeirsson fint lite på.

Foto: NTB Scanpix

Karl Erik Bøhn

Ungarns trener Karl Erik Bøhn er strålende fornøyd med å ha ledet laget til semifinalen i håndball-EM, men han frykter å få bank av Norge.

Foto: NRK

– Er han i semifinale med laget sitt, må han da jaggu ha tro på at han skal ta de videre, sier Thorir Hergeirsson med glimt i øyet til NRK.

Lørdag leder islendingen Norge i semifinalen i håndball-EM mot Ungarn. Ved den andre trenerbenken står norske Karl Erik Bøhn.

  • Hør Norge - Ungarn på NRK radio her fra kl 14.30!

Gjennomskuer taktikkeri

At det kunne bli en «norsk duell» i håndball-EM var en kjent mulighet allerede før mesterskapet startet. Tirsdag ble oddsen ennå lavere for duellen, da både Norge og Ungarn sikret semifinaleplass.

Torsdags resultater gjorde det 100 prosent sikkert at Norge skal kjempe mot Ungarn og Bøhn om en plass i finalen.

– Vi kommer for å prøve å slå Norge, det er jeg ikke redd for å si. Men jeg er realist og frykter rundjuling, sa Bøhn til NRK om semifinalen.

Hergeirsson ser ikke på Bøhns utsagn som annet enn taktikk.

– Det er så gjennomskuende taktisk. Jeg kjenner Karl Erik. Han skryter alltid motstanderen opp i skyene. Det er ikke noe nytt, sier Hergeirsson.

– Han er så pessimist

Heidi Løke kjenner Ungarns trener bedre enn de fleste andre. Norges strekspiller har vært samboer med Bøhn, og har hatt han som klubbtrener i både Larvik og ungarske Györ.

løke

Heidi Løke mener Ungarn er et utrolig godt lag, og at Norge må stille godt skjerpet om det skal klare å slå Karl Erik Bøhns lag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Løke kjøper heller ikke Bøhns taktikkeri.

– Jeg hørte at han var fornøyd med bronse, men det tror jeg ikke på. Han er pessimistisk av natur, så vi må ikke gå på det lureriet der, sa Løke til NRK etter kampen torsdag.

Løke kjenner de ungarske spillerne godt gjennom klubbtilværelsen i Györ, og tror det blir en tøff batalje i semifinalen.

– Jeg visste før mesterskapet at de kom til å overraske. Det har de gjort. De har et nytt regime under Karl Erik, og har fått inn mye mer positiv energi i laget. Det har et utrolig godt lag, så vi må virkelig være skjerpet, sier Løke.

Om det bare er taktikkeri fra Bøhn eller om Norge gir ungarerne rundjuling gjenstår å se. Svaret får vi lørdag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld