NRK Meny
Normal

Thoresen dropper VM: – Jeg må ikke presse kroppen for hardt

Patrick Thoresen har bestemt seg for å ikke bli med ishockeylandslaget til VM i Hviterussland i mai.

Patrick Thoresen

Norge- og SKA St. Petersburg-spiller Patrick Thoresen har bestemt seg for å droppe VM i Hviterussland.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Grunnen er at jeg har slitt med lysken siden oktober og hatt småplager i kneet etter kneskaden jeg fikk tidligere i år, sier SKA St. Petersburg-spilleren til NRK.

Han har valgt å lytte til kroppen for å få en optimal oppladning til neste sesong.

– Det er ikke så vondt at jeg ikke kunne ha spilt, men jeg vil ikke komme langt uti mai og være småskadet igjen slik at jeg må gå hele sommeren og ha det vondt uten å få trene ordentlig. Derfor har jeg valgt å droppe VM denne gangen, sier Thoresen.

– Må ikke presse kroppen for hardt

Han legger til at han synes beslutningen var kjip å ta.

– Jeg har det alltid gøy nå jeg er med landslaget. Men nå har jeg kommet i en alder at jeg må lytte kroppen og ikke presse den for hardt. Jeg håper å kunne holde på i fire-fem år til, men presser jeg kroppen for hardt så kan det hende at det ikke går.

At 30-åringen muligens ikke kan delta i VM har ligget i kortene en stund.

– Jeg informerte landslagsledelsen fra dag én etter at vi røyk ut av sluttspillet. Og jeg har jo slitt med skader gjennom hele sesongen, så de har visst hvordan det er. Men i dag kom den endelige beslutningen, forteller han.

Ser for seg flere mesterskap

Russlandsproffen har ikke følt noe som helst press fra klubblaget sitt i forbindelse med beslutningen om han skulle delta i VM, eller ikke.

– De har ikke pushet meg til det ene eller andre i det hele tatt, faktisk. Det har vært helt opp til meg. Men de hadde nok helst sett meg spille VM, for det er god PR for dem å vise at de har spillere som er representert i VM. Men denne beslutningen tok jeg alene.

Likevel kan 30-åringen nærmest love at han blir å se i landslagsdrakta.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen kan også komme til å måtte droppe VM. Det avhenger av hvor langt Rangers kommer i sluttspillet i NHL.

Foto: ELSA / Afp

– Ja, absolutt. Det er klart at jeg har tenkt at hvis jeg ikke er med nå så er jeg kanskje mer fit for fight neste år. Så lenge jeg er skadefri så har jeg fortsatt lyst til å være med på landslaget og da kommer jeg til å stille opp i flere mesterskap, det kan jeg love.

Zucca kan miste VM

I tillegg til Thoresen som må melde pass på grunn av kroppen, kan det norske landslaget måtte klare seg uten enda en utenlandsproff:

New York Rangers Mats Zuccarello Aasen skal spille sluttspill mot Philadelphia Flyers, og dersom Rangers fortsatt er med når VM starter i Minsk 9. mai, må Norge klare seg uten ham.

Siste nytt

 • VG: Vil kaste fotballpresidenten

  Oslo fotballkrets maner til kvinnekamp og ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen til våren, skriver VG. Kvinnefotball og økonomi er bakteppe for oppfordringen fra kretsleder Kenneth B. Eriksen.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm