NRK Meny
Normal

Thoresen dropper VM: – Jeg må ikke presse kroppen for hardt

Patrick Thoresen har bestemt seg for å ikke bli med ishockeylandslaget til VM i Hviterussland i mai.

Patrick Thoresen

Norge- og SKA St. Petersburg-spiller Patrick Thoresen har bestemt seg for å droppe VM i Hviterussland.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Grunnen er at jeg har slitt med lysken siden oktober og hatt småplager i kneet etter kneskaden jeg fikk tidligere i år, sier SKA St. Petersburg-spilleren til NRK.

Han har valgt å lytte til kroppen for å få en optimal oppladning til neste sesong.

– Det er ikke så vondt at jeg ikke kunne ha spilt, men jeg vil ikke komme langt uti mai og være småskadet igjen slik at jeg må gå hele sommeren og ha det vondt uten å få trene ordentlig. Derfor har jeg valgt å droppe VM denne gangen, sier Thoresen.

– Må ikke presse kroppen for hardt

Han legger til at han synes beslutningen var kjip å ta.

– Jeg har det alltid gøy nå jeg er med landslaget. Men nå har jeg kommet i en alder at jeg må lytte kroppen og ikke presse den for hardt. Jeg håper å kunne holde på i fire-fem år til, men presser jeg kroppen for hardt så kan det hende at det ikke går.

At 30-åringen muligens ikke kan delta i VM har ligget i kortene en stund.

– Jeg informerte landslagsledelsen fra dag én etter at vi røyk ut av sluttspillet. Og jeg har jo slitt med skader gjennom hele sesongen, så de har visst hvordan det er. Men i dag kom den endelige beslutningen, forteller han.

Ser for seg flere mesterskap

Russlandsproffen har ikke følt noe som helst press fra klubblaget sitt i forbindelse med beslutningen om han skulle delta i VM, eller ikke.

– De har ikke pushet meg til det ene eller andre i det hele tatt, faktisk. Det har vært helt opp til meg. Men de hadde nok helst sett meg spille VM, for det er god PR for dem å vise at de har spillere som er representert i VM. Men denne beslutningen tok jeg alene.

Likevel kan 30-åringen nærmest love at han blir å se i landslagsdrakta.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen kan også komme til å måtte droppe VM. Det avhenger av hvor langt Rangers kommer i sluttspillet i NHL.

Foto: ELSA / Afp

– Ja, absolutt. Det er klart at jeg har tenkt at hvis jeg ikke er med nå så er jeg kanskje mer fit for fight neste år. Så lenge jeg er skadefri så har jeg fortsatt lyst til å være med på landslaget og da kommer jeg til å stille opp i flere mesterskap, det kan jeg love.

Zucca kan miste VM

I tillegg til Thoresen som må melde pass på grunn av kroppen, kan det norske landslaget måtte klare seg uten enda en utenlandsproff:

New York Rangers Mats Zuccarello Aasen skal spille sluttspill mot Philadelphia Flyers, og dersom Rangers fortsatt er med når VM starter i Minsk 9. mai, må Norge klare seg uten ham.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag