Thingnes Bø tok nytt VM-sølv etter superavslutning

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø hevet seg etter at han skjøt seg ut av gullkampen. – Det var bare å kjøre på, sier han.

Johannes Thingnes Bø gikk en siste etappe som ikke ligner grisen på fellesstarten i VM.

Men selv om det ble stang ut nok en gang for Bø i VM i Hochfilzen, så smilte han likevel bredt etter søndagens avsluttende fellesstart.

Bø lå godt plassert før den siste skytingen etter tre feilfrie runder på standplass. Men stryningen pådro seg én sur bom og ble nådeløst skjøvet ut av gullkampen.

Ut fra standplass lå Bø på 4. plass, men en fantastisk avslutning sikret likevel en etterlengtet norsk medalje.

– Nå er jeg sølvgutt. Jeg er en glad gutt, sier Bø til NRK og ler.

Kunne ikke tukte Schempp

Slik forklarer han den fantastiske avslutningen som sikret det tredje sølvet i VM.

– Det var en kamp om medalje i VM, og jeg måtte gå alt jeg hadde. Jeg hadde en formsterk (Anton) Sjipulin bak meg, og (Martin) Fourcade kom også seilende. Det var bare å kjøre på fra start og gå forbi alle, forteller han.

Det var til slutt Simon Schempp tok gullet, mens Simon Eder fra Østerrike knep bronsemedaljen. Schempp kom inn på siste skyting sammen med nordmannen, men tyskeren prikket inn alle blinkene og fikk det nødvendige forspranget til å ta gullet.

– Jeg skjøt veldig bra i dag. Det var nesten. Jeg hadde tatt Schempp uten den siste der, sier Bø og smiler.

Simon Schempp

GULLBRØL: Simon Schempp var strålende fornøyd med seieren.

Storebror Tarjei Bø var også lenge med i teten, men bommet én gang hver på den nest siste og siste skytingen, og havnet til slutt på 14. plass.

– Jeg hang med, men med bommene så hadde jeg ikke sjanse. Jeg var tung i løypa i dag, og kunne ikke leke meg som lillebror, sier Bø til NRK.

Han var likevel fornøyd med innsatsen. Spesielt etter alle sykdomsplagene tidligere i sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort. Jeg har vært med å prege flere løp, og gått fortere på ski enn jeg hadde trodd, sier Bø.

Fornøyd var han også med sølvløpet til lillebroren.

– Han bommet på den siste, men tok likevel medalje. Det er kjempesterkt.

– Han har noe i seg som er helt rått, som ingen andre i Idretts-Norge har. Jeg er en veldig stolt storebror, sier Tarjei Bø.

Nedtur for Bjørndalen og Svendsen

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen pådro seg flere bom allerede på første skyting, og havnet langt bak i leksa fra starten.

Duoen ble til slutt henholdsvis nummer 23 og 28.

Bjørndalen gikk for øvrig sitt siste VM-renn i karrieren. Veteranen har uttalt at han vil legge opp etter OL i Sør-Korea neste år.

Johannes Thingnes Bø bommer en gang, Fourcade bommer to og Eder og Schemp kjemper om gullet.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Viking
  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)