Hopp til innhold

Thingnes Bø skjøt seg bort fra seier – rekruttløper imponerte

Det var nærmest vindstille da de mannlige skiskytterne skøytet ut på normaldistansen i Östersund søndag.

Likevel startet flere stjerner med bom på første skyting. Blant dem Quentin Fillon Maillet, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø.

– Ganske røft for de norske i starten her nå, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Ett minutt ble lagt til tiden per bom.

– Johannes Thingnes Bø er kanskje en av dem som kan tåle en bom, sa NRKs kommentator Jann Post.

På andre og tredje skyting fylte Thingnes Bø alle blinkene.

Han var på skuddhold til seier på siste skyting, men der ble det nok en bom. Thingnes Bø klarte ikke å ta innpå tyske Justus Strelow på siste runden, og på oppløpet brakk han staven.

Rekruttløper Endre Strømsheim imponerte derimot stort og skjøt feilfritt på standplass fram til den siste blinken gjensto. Da kom bommen.

Strømsheim holdt tempoet oppe i løypa og jaktet Thingnes Bø, men det ble for langt opp. Han endte til slutt opp som nummer seks.

– Jeg er ganske fornøyd med hva jeg får ut av dagen. Jeg har ikke glemt det sisteskuddet ennå, men jeg har det ganske tungt i løypa i dag, sier Strømsheim til NRK.

Sterlow ledet lenge, men landsmannen Roman Rees slo han til slutt og det ble dobbelt tysk på 20-kilometeren. Thingnes Bø endte på tredjeplass.

Siste nytt

 • Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet

  Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet.

  I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge. Han overtar rollen etter Haugland.

  Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef.

  Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)

  Haugland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Heldig trekning for Ruud i Indian Wells

  Casper Ruud har fått walkover i 1. runde av ATP 1000-turneringen i Indian Wells i California.

  I 2. runde av den prestisjetunge turneringen i California skal han opp mot en kvalifiseringsspiller. Det er ennå ikke kjent hvem det kan bli eller hvilken dag Ruud skal i aksjon.

  Den norske tennisstjernen kommer til kampene i Indian Wells med god selvtillit. Han har vært tapende finalist i to turneringer på rappen i Mexico og har klatret til 9.-plass på verdensrankingen. (NTB)

  eSP4t4demmA
  Foto: AP
 • Politiet: Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte bryte inn i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong. (NTB)

  Fotballvold Sverige
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal