Hopp til innhold

Johaug er NRKs nye ekspert: – Det blir rart å stå i kulissene

Therese Johaug er NRKs nye langrennsekspert. Skidronningen gleder seg til å dele av kunnskapen og erfaringen fra en lang karriere i vinterens sendinger fra VM og verdenscupen.

NM på ski i Harstad 2022

EKSTRA SPESIELT: Therese Johaugs hjerte banker litt ekstra hardt for NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag.

Hun ser frem til å ta fokuset bort fra seg selv og tunnelsynet som tidvis følger med det å være idrettsutøver i verdenstoppen. Nå vil hun dele kunnskap med TV-seerne og bidra til at langrennssporten fortsatt skal stå sterkt i de tusen hjem.

– Jeg syns det er en veldig fin mulighet til å formidle det jeg sitter inne med av kunnskap til de som sitter der hjemme og ser på.

– Det blir veldig rart

Johaug gleder seg til VM i Planica i slutten av februar, der hun kunne stilt som tittelforsvarer på 10 kilometer, 15 kilometer, 30 kilometer og stafett. Nå ser hun frem til å følge rennene med ekspertøyne. Og hun mener høydepunktene er langt flere den kommende sesongen.

– NM er veldig spesielt, der hele bredden og alle de fine folkene samles. Og så blir det veldig rart å være på Beitostølen under åpningsrennet. Det er alltid en helg man har gledet seg til og har litt ekstra store nerver inn mot. Det blir rart å stå i kulissene.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

VM-DRONNING: Johaug tok fire av fire mulige gullmedaljer i Oberstdorf i 2021.

Foto: Lise Åserud / NTB

Når hun skal dele av sine erfaringer på skjermen, var valget enkelt:

– NRK og langrenn er det som har ligget hjertet mitt nærmest gjennom hele karrieren, sier Johaug.

Roses: – Helt unik

Vinterens OL-dronning skal bidra til å styrke NRK-sendingene gjennom vinteren og helt frem til høsten 2026, noe som betyr at hun også skal være ekspert under VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Sportsredaktør Egil Sundvor er strålende fornøyd med tilskuddet:

Det er stor jubel for at Therese har valgt NRK. Det er en stjernesignering for oss i Sporten. Therese er helt unik som idrettsutøver, og med hennes kunnskap om langrenn og innsikt i toppidrettsmiljøet, vil hun tilføre noe helt spesielt i våre sendinger som ekspert.

Therese har også vist at hun har en fantastisk evne til å formidle kunnskapen slik at vanlige folk forstår. Nå ser vi virkelig fram til vinteren!

Sportsnyheter

Stina Nilsson manglet magasin

Her innser Nilsson kjempetabben – manglet magasin

Da Stina Nilsson kom inn på standplass under kvinnenes jaktstart i Kontiolahti, oppdaget den tidligere langrennsløperen at noe manglet.

Siste nytt

 • Sterling står over Senegal-kampen

  Raheem Sterling spiller ikke mot Senegal. Chelsea-spilleren dropper kampen av familiære årsaker, skriver det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

  Han har vært en viktig brikke for det engelske landslaget, og han startet de to første kampene i mesterskapet.

  Sterling står med én scoring i VM etter at han scoret i 6-2-seieren mot Iran.

  Fraværet betyr at Phil Foden får fornyet tillit i angrepsrekka til England.

  WCup England United States Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Mbappé herjet da Frankrike slo Polen: – For en spiller

  For første gang siden VM i 1986 klarte Polen å ta seg videre fra et gruppespill i VM, men søndag sa det stopp i åttedelsfinalen mot de regjerende mesterne, Frankrike.

  Olivier Giroud scoret kampens første mål like før pause. Spissen kom seg fri inne i boksen, og vartet opp med en kjapp avslutning som trillet inn i hjørnet.

  Scoringen er hans 52. mål for det franske landslaget, som gjør at Giroud nå troner alene på toppen som spilleren med flest mål for herrelandslaget til Frankrike - étt mål foran Thierry Henry. Søndagens kamp var Girouds 117. landskamp.

  Fremdeles har han et stykke opp til Eugénie Le Sommer, som er spilleren med flest landslagsmål på seniornivå i Frankrike. Hun står med 86 scoringer.

  I det 74. minutt økte Frankrike ledelsen etter en lekker kontring. Den ble avsluttet av Kylian Mbappé, som fra 14 meter smalt ballen rett i nettet.

  – For en prestasjon. For en spiller, sa NRKs ekspertkommentator Nils Johan Semb om scoringen.

  På overtid økte Mbappé til 3-0, etter nok et perleskudd.

  – Makan til fotballspiller det har ikke verden, sa Semb.

  Mbappé står nå med 33 landslagsmål på 62 kamper, og hele ni av målene har kommet i VM. 23-åringen er dermed over halvveis til VM-rekorden til Miroslav Klose på 16 mål.

  Mbappé er også toppscoreren i årets VM med fem mål.

  Robert Lewandowski reduserte for Polen fra straffemerket åtte minutter på overtid og sørget for at Frankrike til slutt vant 3-1.

  Frankrike skal spille kvartfinale på lørdag. Der møter de vinneren av kampen mellom England og Senegal.

 • Blakstad-scoring i City-seier

  Julie Blakstad noterte seg for nok en scoring i engelsk superliga da hun og Manchester City slo Elisabeth Terlands Brighton 3–1 søndag.

  Kampens første nettkjenning satte Veatriki Sarri i eget bur i det ellevte minutt. Etter snaut 20 minutter stanget Blakstad inn 2–0.

  Det var hennes andre scoring på like mange kamper. Hun fant også nettet i 2-1-seieren over Everton sist. Noen minutter etter scoringen serverte hun Laura Coombs da hun la på til 3–0.

  På tampen reduserte Lee Geum-min uten at det hjalp for laget fra Sør-England. Elisabeth Terland forble ubenyttet reserve for Brighton.

  Amalie Eikeland og Reading slo Celin Bizet Ildhusøys Tottenham 1–0 tidligere søndag. Et selvmål av Tottenham-back Amy Turner ble avgjørende. Eikeland spilte hele kampen, mens Ildhusøy kom inn etter 69 minutter.

  Liverpool slo West Ham 2–0. Thea Kyvåg startet på benken for London-laget, men ble byttet inn etter 65 minutter.

  (©NTB)

  Julie Blakstad flyr inn mot mål
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste