Hopp til innhold

Johaug er NRKs nye ekspert: – Det blir rart å stå i kulissene

Therese Johaug er NRKs nye langrennsekspert. Skidronningen gleder seg til å dele av kunnskapen og erfaringen fra en lang karriere i vinterens sendinger fra VM og verdenscupen.

NM på ski i Harstad 2022

EKSTRA SPESIELT: Therese Johaugs hjerte banker litt ekstra hardt for NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag.

Hun ser frem til å ta fokuset bort fra seg selv og tunnelsynet som tidvis følger med det å være idrettsutøver i verdenstoppen. Nå vil hun dele kunnskap med TV-seerne og bidra til at langrennssporten fortsatt skal stå sterkt i de tusen hjem.

– Jeg syns det er en veldig fin mulighet til å formidle det jeg sitter inne med av kunnskap til de som sitter der hjemme og ser på.

– Det blir veldig rart

Johaug gleder seg til VM i Planica i slutten av februar, der hun kunne stilt som tittelforsvarer på 10 kilometer, 15 kilometer, 30 kilometer og stafett. Nå ser hun frem til å følge rennene med ekspertøyne. Og hun mener høydepunktene er langt flere den kommende sesongen.

– NM er veldig spesielt, der hele bredden og alle de fine folkene samles. Og så blir det veldig rart å være på Beitostølen under åpningsrennet. Det er alltid en helg man har gledet seg til og har litt ekstra store nerver inn mot. Det blir rart å stå i kulissene.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

VM-DRONNING: Johaug tok fire av fire mulige gullmedaljer i Oberstdorf i 2021.

Foto: Lise Åserud / NTB

Når hun skal dele av sine erfaringer på skjermen, var valget enkelt:

– NRK og langrenn er det som har ligget hjertet mitt nærmest gjennom hele karrieren, sier Johaug.

Roses: – Helt unik

Vinterens OL-dronning skal bidra til å styrke NRK-sendingene gjennom vinteren og helt frem til høsten 2026, noe som betyr at hun også skal være ekspert under VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Sportsredaktør Egil Sundvor er strålende fornøyd med tilskuddet:

Det er stor jubel for at Therese har valgt NRK. Det er en stjernesignering for oss i Sporten. Therese er helt unik som idrettsutøver, og med hennes kunnskap om langrenn og innsikt i toppidrettsmiljøet, vil hun tilføre noe helt spesielt i våre sendinger som ekspert.

Therese har også vist at hun har en fantastisk evne til å formidle kunnskapen slik at vanlige folk forstår. Nå ser vi virkelig fram til vinteren!

Siste nytt

 • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

  Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

  Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

  – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

  – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

  Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

  Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

  Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

  Premier League - Chelsea v Everton
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters
 • Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da Storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag.

  Strøm fikk ikke fortsette i Vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til Storhamar. Mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is.

  Scoringen kom etter ti minutters spill i første periode.

  – Det var deilig. Jeg har bare spilt finale en gang før. Da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. Jeg tenkte det var på tide med et mål mot Vålerenga, smilte Strøm til TV 2 om målet.

  Kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra Oslo. Og Storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen.

  Det neste finaleoppgjøret spilles i Oslo onsdag.

  (NTB)

  NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

  Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

  Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

  Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

  – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

  Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

  – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

  (NTB)

  1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal