Hopp til innhold

Johaug er NRKs nye ekspert: – Det blir rart å stå i kulissene

Therese Johaug er NRKs nye langrennsekspert. Skidronningen gleder seg til å dele av kunnskapen og erfaringen fra en lang karriere i vinterens sendinger fra VM og verdenscupen.

NM på ski i Harstad 2022

EKSTRA SPESIELT: Therese Johaugs hjerte banker litt ekstra hardt for NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag.

Hun ser frem til å ta fokuset bort fra seg selv og tunnelsynet som tidvis følger med det å være idrettsutøver i verdenstoppen. Nå vil hun dele kunnskap med TV-seerne og bidra til at langrennssporten fortsatt skal stå sterkt i de tusen hjem.

– Jeg syns det er en veldig fin mulighet til å formidle det jeg sitter inne med av kunnskap til de som sitter der hjemme og ser på.

– Det blir veldig rart

Johaug gleder seg til VM i Planica i slutten av februar, der hun kunne stilt som tittelforsvarer på 10 kilometer, 15 kilometer, 30 kilometer og stafett. Nå ser hun frem til å følge rennene med ekspertøyne. Og hun mener høydepunktene er langt flere den kommende sesongen.

– NM er veldig spesielt, der hele bredden og alle de fine folkene samles. Og så blir det veldig rart å være på Beitostølen under åpningsrennet. Det er alltid en helg man har gledet seg til og har litt ekstra store nerver inn mot. Det blir rart å stå i kulissene.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

VM-DRONNING: Johaug tok fire av fire mulige gullmedaljer i Oberstdorf i 2021.

Foto: Lise Åserud / NTB

Når hun skal dele av sine erfaringer på skjermen, var valget enkelt:

– NRK og langrenn er det som har ligget hjertet mitt nærmest gjennom hele karrieren, sier Johaug.

Roses: – Helt unik

Vinterens OL-dronning skal bidra til å styrke NRK-sendingene gjennom vinteren og helt frem til høsten 2026, noe som betyr at hun også skal være ekspert under VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Sportsredaktør Egil Sundvor er strålende fornøyd med tilskuddet:

Det er stor jubel for at Therese har valgt NRK. Det er en stjernesignering for oss i Sporten. Therese er helt unik som idrettsutøver, og med hennes kunnskap om langrenn og innsikt i toppidrettsmiljøet, vil hun tilføre noe helt spesielt i våre sendinger som ekspert.

Therese har også vist at hun har en fantastisk evne til å formidle kunnskapen slik at vanlige folk forstår. Nå ser vi virkelig fram til vinteren!

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal