Hopp til innhold

Johaug er NRKs nye ekspert: – Det blir rart å stå i kulissene

Therese Johaug er NRKs nye langrennsekspert. Skidronningen gleder seg til å dele av kunnskapen og erfaringen fra en lang karriere i vinterens sendinger fra VM og verdenscupen.

NM på ski i Harstad 2022

EKSTRA SPESIELT: Therese Johaugs hjerte banker litt ekstra hardt for NM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg føler jeg sitter med mye kunnskap etter å ha vært så lenge i gamet og sporten. Det er over 15 år av erfaring på landslag.

Hun ser frem til å ta fokuset bort fra seg selv og tunnelsynet som tidvis følger med det å være idrettsutøver i verdenstoppen. Nå vil hun dele kunnskap med TV-seerne og bidra til at langrennssporten fortsatt skal stå sterkt i de tusen hjem.

– Jeg syns det er en veldig fin mulighet til å formidle det jeg sitter inne med av kunnskap til de som sitter der hjemme og ser på.

– Det blir veldig rart

Johaug gleder seg til VM i Planica i slutten av februar, der hun kunne stilt som tittelforsvarer på 10 kilometer, 15 kilometer, 30 kilometer og stafett. Nå ser hun frem til å følge rennene med ekspertøyne. Og hun mener høydepunktene er langt flere den kommende sesongen.

– NM er veldig spesielt, der hele bredden og alle de fine folkene samles. Og så blir det veldig rart å være på Beitostølen under åpningsrennet. Det er alltid en helg man har gledet seg til og har litt ekstra store nerver inn mot. Det blir rart å stå i kulissene.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

VM-DRONNING: Johaug tok fire av fire mulige gullmedaljer i Oberstdorf i 2021.

Foto: Lise Åserud / NTB

Når hun skal dele av sine erfaringer på skjermen, var valget enkelt:

– NRK og langrenn er det som har ligget hjertet mitt nærmest gjennom hele karrieren, sier Johaug.

Roses: – Helt unik

Vinterens OL-dronning skal bidra til å styrke NRK-sendingene gjennom vinteren og helt frem til høsten 2026, noe som betyr at hun også skal være ekspert under VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Sportsredaktør Egil Sundvor er strålende fornøyd med tilskuddet:

Det er stor jubel for at Therese har valgt NRK. Det er en stjernesignering for oss i Sporten. Therese er helt unik som idrettsutøver, og med hennes kunnskap om langrenn og innsikt i toppidrettsmiljøet, vil hun tilføre noe helt spesielt i våre sendinger som ekspert.

Therese har også vist at hun har en fantastisk evne til å formidle kunnskapen slik at vanlige folk forstår. Nå ser vi virkelig fram til vinteren!

Siste nytt

 • Haaland og City videre i FA cupen etter seier over Arsenal

  Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter 1-0 seieren over Premier League-leder Arsenal.

  Erling Braut Haaland var med fra start for City, mens kaptein Martin Ødegaard startet på benken for de rødkledde.

  Haaland fikk seg et stygt slag i det 28. minutt. Den norske kjempen ble liggende nede, men ristet det raskt av seg.

  Arsenals Rob Holding hadde fått tydelig beskjed fra trener Arteta om å hindre Haaland. Det kunne fort straffet seg med et rødt kort etter bruk av både albue og riving.

  – Han rives ned. Da lever Holding farlig. Han skjønte at han kunne komme i trøbbel, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke da Holding fikk gult kort.

  – Da er det ubehagelig å spille én mot én med så lite sikring, når du har et gult kort i tillegg, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

  Holding ble byttet ut like etter pause i det 46. spilleminutt.

  Men Haaland fikk tøff behandling gjennom hele kampen, og han slet med å komme seg forbi hindringene.

  Har Arsenal funnet oppskriften på å stoppe jærbuen?

  Sjanse på sjanse bød seg for City i andre omgang. Og til slutt satt det etter en ping-pong-retur via stolpen fra Jack Grealish. Nathan Aké satte ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet.

  Ødegaard ble spart helt til det 74. spilleminutt, uten at kapteinen ble sentral i spillet.

  Det var første gang Haaland og Ødegaard spilte mot hverandre, men den store norske duellen uteble.

  city
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Frankrike ble for sterke - Sverige ute av håndball-VM

  Glenn Solberg og «söta bror» fikk slite da de møtte Frankrike i VM-semifinalen på hjemmebane i Stockholm. Det endte 31-26 til Frankrike.

  Det ble en tøff første omgang for hjemmelaget, og det gikk ikke veien for Solbergs mannskap. Gjennom gode keeper- og forsvarsprestasjoner gjorde svenskene det de kunne for å holde franskmennene unna, men kunne ikke stoppe det uunngåelige.

  Frankrike festet grep og fant hyppig veien til nettmaskene. Svenskene fikk på den andre siden slite med å score da den franske keeperen Vincent Gerard sto støtt. Jim Gottfridsons fravær preget tydelig Sverige. Det sto 16-12 til Frankrike til pause.

  Etter hvilen hadde svenskene endret på siktet og ble giftigere foran mål, men beklageligvis for Sverige hadde franskmennene gjort det samme.

  Den franske streken Nedem Remili spilte en god kamp, utnyttet de svenske svakhetene og kunne tilrettelegge for lagkameratene og gjentatte ganger finne nettmaskene selv.

  I en fullsatt arena gjorde de gulkledde på tribunen det de kunne får å hjelpe laget framover, men det nyttet ikke.

  Sverige strammet inn forspranget til to mål i 2. omgang, men måtte til slutt se seg slått av et overlegent fransk lag.

  Dermed må Sverige ut i bronsekamp søndag mot Spania. Frankrike spiller VM-finale mot Danmark samme dag.

  (©NTB)

  lHSFk6D4d-o
  Foto: Anders Wiklund / AP
 • Korsbåndskade for Haugland etter fall i junior-VM

  Alpinisten Ine Haugland (20) fra Skade får et langt fravær fra sporten. Det er konstatert korsbåndskade etter at hun falt i utforrennet i junior-VM nylig.

  Haugland kom bakpå over en kul og fikk en rotasjon. Hun ble hentet av helikopter etter det ublide møtet med blankisen i St. Anton. Etter undersøkelser på det lokale sykehuset i Østerrike så det først ut som hun slapp med skrekken, men nye undersøkelser i Oslo denne uken viste at korsbåndet røk.

  Nå venter operasjon i februar, og hun vil være ute i omtrent et år.

  – Kjempekjedelig, men målsettingen er å komme tilbake for fullt, sier Haugland til skiforbundets nettsted.

  Alpinlandslagets lege Marc Jacob Strauss sier at det er en tradisjonell korsbåndskade og at Haugland har gode muligheter til å komme tilbake for fullt.

  (©NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste