Terry reddet Chelsea i vanvittig overtidsdrama

Chelsea styrte mot sesongens tiende tap. Men sju minutter på overtid tok kaptein John Terry ansvar og reddet den regjerende mesteren med en kontroversiell scoring.

SOCCER-ENGLAND-CHE-EVE/ Chelsea v Everton - Barclays Premier League

REDDET ETT POENG: John Terry scoret i begge ender av banen lørdag. Scoringen hans på overtid reddet ett poeng for Chelsea.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det gikk mot en ny blytung ettermiddag for Chelsea hjemme på Stamford Bridge da Everton var på besøk lørdag.

To mål på overtid

Et selvmål fra John Terry og en kontant avskutning fra Kevin Mirallas sørget for at gjestene ledet 2-0 drøye ti minutter ut i andre omgang.

SOCCER-ENGLAND-CHE-EVE/ Chelsea v Everton - Barclays Premier League

SCORET PÅ OVERTID: Ramiro Mori sendte Everton i ledelsen på overtid. Men det holdt ikke mot hardtkjempende Chelsea.

Foto: John Sibley / Reuters

Først da våknet hjemmelaget. Diego Costa jaget et langt oppspill, og fikk tåspissen på ballen like foran en utrusende Tim Howard. Dermed kunne han trille den enkelt i det åpne målet.

Like etter spilte Chelsea seg vakkert gjennom Everton-forsvaret, og Cesc Fabregas fikk æren av å sette inn utligningen.

Dermed så det ut som om London-klubben hadde klart å redde ett poeng. Men på overtid dukket Ramiro Mori og ga hjemmelaget en ny solid kalddusj.

Dramaet var imidlertid ikke ferdig. Sju minutter på overtid fikk det som så ut som en offside-plassert John Terry hælflikket ballen i mål.

Dermed endte det hele med 3-3 og poengdeling.

Etter kampen måtte kapteinen svare for om han var offsideplassert da han satte ballen i mål.

– Jeg er ikke sikker. Jeg bryr meg egentlig ikke. Det var mitt første denne sesongen, og det var også et viktig mål. Vi er fortsatt ubeseiret etter at den nye manageren tok over. Men vi må ha tre poeng, vi er ikke fornøyd med hvor vi ligger på tabellen., sier han til Sky Sports.

Slakter dommerne

En som i motsetning til Terry brydde seg om dommeravgjørelsene som ble tatt i sluttminuttene var Everton-manager Roberto Martinez. Etter kampen slaktet han dommerteamet.

– Jeg er sint. Det går ikke an å beskrive det på noe annen måte, sier han og fortsetter:

– Det er det som skjer etter 3-2-scoringen vår som gjør vondt. Det skulle vært vinnermålet. Scoringen deres var en klar offside som dommerne burde sett. Og for å gjøre det enda verre så blir målet scoret 50 sekunder etter at overtiden har gått ut. Det er rett og slett ikke godt nok, raser han.

Spanjolen sender deretter et sarkastisk stikk til kamplederen.

– Kanskje dommeren trenger en stor klokke, sånn at han kan få hjelp til å huske tiden.

City lekte seg til tabelltopp

Litt lenger nord i England gjorde Manchester City som de ville med Crystal Palace. Fabian Delph startet målfesten, før Sergio Agüero tok over showet. Den lille argentineren scoret to, og serverte så David Silva som kun fastsette resultatet til 4-0.

Dermed tar de lyseblå over tabelltoppen. Men Leicester har muligheten til å ta den tilbake allerede om noen timer, om de skulle ta poeng borte mot Aston Villa.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball