NRK Meny
Normal

Tar knallhardt oppgjør etter braktap: – Opptrer som et juniorlag

SAN SEBASTIAN/OSLO (NRK): Rosenborgs Pål André Helland er nådeløs i evalueringen av 0-4-tapet mot Real Sociedad i europaligaen.

Europa League play-off 2017: Real Sociedad - Rosenborg. (4-0)

FORBANNET: Pål André Helland var lite fornøyd med prestasjonen til trønderne i San Sebastian.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi står med lua i hånda i første omgang. Det er rett og slett pinlig hvordan vi fremstår. La det ikke være noe tvil: de er et kjempegodt lag. Isolert sett er det bedre lag som kan finne på å tape 0–4 mot dem, men måten vi gjør det på skal vi ikke være bekjent av.

Rosenborgs lynving, Pål André Helland, er lite fornøyd med at kampen mot Real Sociedad, som i realiteten var avgjort allerede etter åtte minutter. Det sto tidlig 2–0 på scoringstavla, og det endte til slutt 4–0 til baskerne, i en kamp trønderne var sjanseløse.

– Vi står med høye skuldre og det virker som om vi har alt å tape. Sånn skal det ikke være i første kampen i et gruppespill på bortebane. Vi er «underdog» og da må vi angripe kampen på en helt annen måte.

Får støtte: – Et bevis på hvor norsk fotball står

Karl-Petter Løken

KRITISK: NRKs fotballekspert, og tidligere Rosenborg-spiller, Karl-Petter Løken er ikke imponert over forsvarsspillet. Han mener kampen var avgjort etter åtte minutter. Da sto det 2–0 på scoringstavla.

Foto: NRK

– Det var veldig stor forskjell på lagene på alle områder, sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

– Jeg tror dette er et bevis på hvor norsk fotball står for øyeblikket. Rosenborg møtte et veldig godt lag, men kampen illustrerer at vi har problemer med å forsvare oss. Både individuelt og kollektiv. Det er der vi har de største utfordringene. Vi er for veike og vi er ikke kyniske nok.

NRK-eksperten, som spilte i Rosenborg i mesteparten av sin karriere, sammenligner torsdagens braktap med landslagets 0-6-tap i Tyskland. Løken mener Rosenborg fikk samme type sjokkbehandling i San Sebastian.

– Vi er ikke i nærheten av å klare å forsvare oss, og det er klart at man blir sliten når man bare blir løpende etter. – Jeg er helt enig med Pål André Helland. Det er mulig å ta vare på ballen mer enn det Rosenborg gjorde i denne kampen.

Overrasket over nivåforskjellen

Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen innrømmer at hans menn til tider så ut som tilskuere mot ballsikre Sociedad-spillere.

– Jeg er overrasket over at vi var så mange med høye skuldre. Det var mange som virket preget og vi senket ikke skuldrene før kampen var bortimot avgjort.

– Er du overrasket over nivåforskjellen?

– Ja, det blir jo en voldsom nivåforskjell når vi opptrer som et juniorlag, og er redd for å ha ballen. Andre omgang er mer jevnspilt, men vi kan ikke starte som vi gjør i den første hvis vi skal ha en sjans i denne turneringen, avslutter Helland.

Europa League play-off 2017: Real Sociedad - Rosenborg. (4-0)

DÅRLIG START: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen måtte innse at Real Sociedad ble et nummer for sterke.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lorentzen rett utenfor pallen

  Håvard Lorentzen hadde heller ikke lørdag marginene på sin side under verdenscupen på skøyter. Han måtte ta til takke med fjerdeplass på 1000-meteren i Erfurt. Kjeld Nuis vant foran Hein Otterspeer og Mika Poutala

  Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM skiflyging
EM kunstløp: Friløp, kvinner
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM håndball menn: Sverige - Frankrike
EM kunstløp: Friløp kvinner
V-cup fristil: Skicross
EM håndball menn: Før kampen Norge - Kroatia
EM håndball menn: Norge - Kroatia
EM håndball menn: Norge - Kroatia