Norge ydmyket av Tyskland: – Flaut å være utpå der

STUTTGART (NRK): Norge ble ydmyket, avkledd og latterliggjort av suverene tyskere. NRKs fotballekspert slakter Norge etter det største tapet for landslaget på 45 år.

Timmo Werner

ENKELT: Rune Almenning er sjanseløs når Timo Werner putter inn 3–0 etter bare 20 minutter av kampen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Dæhli

STØRRE: Tyskerne var et hode høyere enn Norge. Her Mats Møller Dæhli i duell.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Trist og pinlig, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie like etter kampen.

– Det er ingen aggressivitet i presset. Og «attityd» er det fullstendig mangel på, fortsetter Nordlie etter Tysklands ydmykelse av Norge.

6-0-tapet er det største nederlaget for landslaget på 45 år.

1. november 1972 tapte Norge 9–0 på bortebane for Nederland i VM-kvaliken.

– Flaut å være utpå der

– Det er den vanskeligste dagen jeg har hatt på fotballbanen, oppsummerer Joshua King overfor NRK.

Han påpeker selv at Norge ble totalt «rundspilt» av tyskerne i Stuttgart.

Så slår han fast:

– Det var flaut å være utpå der.

– Jeg er klar over at vi møter et av verdens beste lag, og kanskje det beste etter min mening, men dette så ikke bra ut, sier Tom Nordlie.

– Bare å legge oss flate

Fotballstormakten presset lille Norge tilbake fra start, og de rødkledde skulle få den verst tenkelige åpning på kampen.

Allerede etter ti minutter lå den første ballen bak Rune Almenning Jarstein i Norge-buret.

Et spillesugent Tyskland kombinerte fint rett utenfor Norges 16-meter. Til slutt lå ballen til rette for Arsenal-stjernen Mezut Özil som breisidet kula bak en utspilt og sprellende Almenning Jarstein.

Tyskland fortsatte å ydmyke Norge foran 60.000 fornøyde tilskuere på stadion i Stuttgart.

Thomas Müller fikk enkelt ta ned ballen og servere Julian Draxler, som lett og uhindret plasserte ballen i hjørnet til Almenning Jarstein.

– Det er tungt. Det er lenge siden jeg har kjent meg så liten. Vi er alle enige om at det er flaut og pinlig. Det er bare å legge oss flate. Det her var ikke bra, sier Hertha Berlin-keeperen til NRK.

Tyskland mål

SJANSELØS: Tyskland setter inn sitt andre mål i kampen bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Tror de er sjokkerte

Samme aktive og alltid farlige Thomas Müller flikket nydelig videre til spisskollega Timo Werner som uten press puttet inn 3–0 etter svakt norsk forsvarsspill. Da var det bare spilt 20 minutter på Mercedes-Benz Arena.

Og da alle trodde at Norge kanskje hadde rodd i land en 3-0-ledelse til pause, etter et par små farligheter foran det tyske målet, slo Tyskland til igjen.

Kampens store spiller, Müller, klemte til med et vanvittig banan-innlegg til tyskernes nye superspiss Werner.

– Jeg tror de er sjokkerte over hvor lett motstand de får. For det skal ikke være mulig med en femmer på midten og en firer bak og gi så mye rom. De var der ballen var for et halvt sekund siden, sier Nordlie.

Tidlig bølge

Tyskland ledet også 4–0 til pause mot San Marino i juni.

Mandag kveld kunne det stått langt mer.

Til pause tuslet de norske spillerne slukøret av banen med blikket festet i gresset. Samtidig ga smilende tyskere klaps på skulderen til lagkamerater.

Rundt dem reiste hjemmepublikummet seg for å applaudere maktdemonstrasjonen. Allerede etter 22 minutter startet de første forsøkene på bølgen.

– Det ser ut som vi løper med blylodd rundt beina, mens tyskerne løper fjærlett utpå her, kommenterte NRK-ekspert Karl Petter Løken.

lagerback

NEDTUR: Lars Lagerbäck fikk en vond opplevelse som norsk landslagssjef i Stuttgart.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hoftefeste

Ti minutter før slutt fikk innbytter Mario Gomez stupheade inn 6–0.

Tyskland skrudde ned tempoet etter hvert som målene rant inn, men fra tribunen ropte publikum om mer. Med taktfast applaus ble de hvitkledde oppildnet av supporterne, som igjen reiste seg de ti siste minuttene.

Landslagssjef Lars Lagerbäck ble stående med hoftefeste og skule utover banen da dommeren blåste av kampen.

Noen av de norske spillerne satte seg ned, andre tuslet rett bort til overmakten for å gratulere vertene med den knusende seieren.

– Vi får analysere kampen om en måned eller neste gang vi samles. Det viktigste er at vi kan lære av det. Vi møter kanskje verdens beste lag, og da får vi lære av det, sier Almenning Jarstein.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal