Hopp til innhold

NRK-ekspert om Tandes hopp-mangel: – Skremmende

Daniel-André Tande (24) har ikke hoppet et eneste skihopp siden sesongavslutningen i vår. Nå haster det å få på plass formen før sesongstart.

Daniel-Andre Tande

SISTE LANDING: Dette er det siste telemarksnedslaget Daniel-André Tande har satt, det kom for fem måneder siden.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Formen kommer seg, sier Tande til NRK før han hoster litt:

– Ja, den kommer seg, gjentar han smilende.

For mens de andre lagkameratene har hoppet på plastikk i sommercupen har ikke 24-åringen satt utfor en hoppbakke på fem måneder. Det siste hoppet kom i Planica 25. mars, og da endte Kongsberg-hopperen på tredjeplass.

Daniel-André Tande

TILBAKE I TRENING: Tande er tilbake etter sykdomsdramaet.

Foto: JØRGEN LEANGEN / NRK

Det har sine grunner. I starten av mai ble det dramatisk da han fikk Stevens-Johnson-syndromet og ble innlagt på Rikshospitalet. Da Tande var ute igjen ble han ilagt treningsforbud.

Landslagstreneren ikke bekymret

Landslagstrener Alexander Stöckl er ikke bekymret på Tandes vegne.

Landslagstrener Alexander Stöckl

OPTIMIST: Landslagstrener Alexander Stöckl er ikke bekymret på Tandes vegne.

Foto: Jørn Tveter / NRK

– Situasjonen er ganske bra. Han har fått trent litt fysisk i det siste og bygget opp muskulatur igjen etter den allergiske reaksjonen, som kostet ham mye muskelmasse, men det virker som at han er i ganske bra slag, sier Stöckl til NRK.

– Jeg testet han på en kraftplattform i forrige uke, og verdiene tilsier at han kan begynne å hoppe snart.

Den kommende tiden skal de jobbe med Tandes fysiske form.

– Han har mistet ganske mye tid med ordentlig fysisk trening, spensttrening, så det er ekstremt viktig å bruke nok tid på det nå, sier Stöckl.

– Han må selvfølgelig få noen hopp, men i hovedsak må vi sørge for at han er i god fysisk form når vi setter i gang med vintersesongen.

NRKs hoppekspert: – Skremmende

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen tror mangelen på trening kan slå negativt ut.

– Det er skremmende med tanke på formen hans om dagen, sier Remen Evensen til NRK.

Det er likevel ikke selve mangelen på hopp 32-åringen er mest redd for. Det er treningsøktene Tande har gått glipp av som er den største bekymringen.

– Treningsgrunnlaget får du igjen for hele sesongen, men det å hoppe er noe man gjør på rutine og automatikk. Så der er jeg ikke så bekymret. Men å mangle det fysiske grunnlaget som han nå har mistet i denne oppkjøringen, er jeg mer bekymret for at vil gi en negativ effekt.

Johan Remen Evensen og Daniel-André Tande

HAR TROEN: NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen har troen på Tande.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Likevel har han tro på at Tande skal komme tilbake i godt slag.

– Jeg vet han har såpass god teknikk og såpass godt grunnlag at han kommer til å prestere. Det fysiske er ikke like viktig nå lenger. Det er nok noe som kan berge resultatene til Daniel denne sesongen her, konkluderer han.

Klar til sesongstart

Hovedpersonen selv tror formen er på vei tilbake der den skal være.

– Jeg er ganske nærme føler jeg, det viser testene også. Jeg mangler selvsagt litt på å være der jeg skal fysisk sett, men det er innafor nok til at jeg kan begynne å hoppe. Så da blir det å jobbe på den siste «finishen» på fysikken fram mot sesongstarten.

Daniel-André Tande

PÅ PALLEN: Tande håper på å komme tilbake i god form til sesongstart.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Den regjerende verdensmesteren i skiflyging har den siste tiden jobbet hardt for å komme tilbake etter sykdommen.

– I starten var det å få tilbake muskelmassen så jeg skal holde gjennom en lang sesong. Nå har det gått over til å være mer på å få tilbake eksplosiviteten, så jeg kan få lagt igjen nok trykk på hoppkanten.

Så du er tilbake til sesongstart?

– Ja, ja, er du gæren, avslutter Tande selvsikkert.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal