Norsk taktikk skulle stoppe Bolsjunov: – Det ble skivebom

QUEBEC (NRK): Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Quebec, men den norske strategien for å knekke Aleksandr Bolsjunov lyktes ikke.

AFP_1EY51U

GJORDE JOBBEN SELV: Johannes Høsflot Klæbo vant i Canada.

– Klæbo beviser at han er verdens beste sprinter og gjør det taktisk perfekt i dag også. Men dette var jo også den svakeste øvelsen til Bolsjunov. Han er helt oppe på fjerdeplass, og det er kanskje han som har mest grunn til å smile, for han har sine to beste øvelser igjen, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Etter at Klæbo vant sprinten som innleder minitouren i Quebec, økte sammenlagtledelsen i verdenscupen fra 14 til 24 poeng.

Faren er at det monner for lite. For nå gjenstår to distanserenn, og der har russiske Bolsjunov vist brutal styrke de siste helgene.

Det er Norge smertelig klare over, og derfor gjorde de taktiske grep for å prøve å stoppe ham tidlig i fredagens sprint.

AFP_1EY51S

RØK UT: Planen var at Emil Iversen skulle gi Bolsjunov kamp i kvartfinalen, det endte med at nordmannen røk ut.

Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

Stallordre

Da han valgte første kvartfinale, sammen med Klæbo og Federico Pellegrino, fikk Emil Iversen og Pål Golberg stallordre om å velge samme heat. Håpet var at de kanskje skulle klare å slå ut russeren.

Ingen av dem var i nærheten av å holde følge da Bolsjunov klinket til fra start.

– Det er klart, vi måtte prøve, men det gikk ikke så bra i prologen heller. Jeg er ikke noe særlig god i kvarten, så det ble skivebom, men jeg bryr meg ikke. Jeg tar det med ro, jeg skal fullføre helga, forteller Iversen nederlaget.

– De skulle bare prøve å følge, men de er ikke i nærheten av det nivået. Vi ville gjøre et forsøk, men Bolsjunov viste fort hvem som er sjefen, erkjenner sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Johannes og kula

KULA: Klæbo vant sprintverdenscupen for tredje år på rad.

Foto: Jørn Tveter / NRK

Tangerte Jönsson

Men den aller største sjefen i sprint er og blir Johannes Høsflot Klæbo. Han tok sin verdenscupseier nummer 16 i sprint, og tangerte med det den mestvinnende sprinteren gjennom tidene, svensken Emil Jönsson.

– Det er artig statistikk, jeg kunne ikke drømt om noe bedre. Jeg har følt at det har gått veldig fort de siste tre årene. Gått fra mitt første år som senior hvor jeg var ofte på pallen, men sjeldent på toppen. Heldigvis klarte jeg å gjøre om på det i fjor, og nå har jeg klart å gjøre det i år og, sier Klæbo.

Etterpå fikk han krystallkula som viser at han har vært verdens beste sprinter – for tredje sesong på rad.

I fredagens finale klarte dessuten Sindre Bjørnestad Skar det Emil Iversen og Pål Golberg ikke klarte, å slå Bolsjunov.

Fikk hjelp av Skar

Takket være en strålende spurt og et perfekt innslag knep han tredjeplassen bak Klæbo og Federico Pellegrino, og henviste Bolsjunov til fjerdeplass.

En slik detalj kan i realiteten avgjøre den tette kampen mellom Klæbo og Bolsjunov.

– Den kan faktisk det, og jeg er utrolig imponert og glad over Sindres innsats. Det var så artig og utrolig sterkt, sier Arild Monsen.

Lørdag fortsetter verdenscupfinalen med 15 km klassisk fellesstart.

Siste nytt

 • Pangstart for Fati og Barcelona

  17-åringen Ansu Fati dominerte mot Villarreal med to mål og skaffet straffe da Barcelona vant 4-0 i sin serieåpning.

  Allerede i løpet av kampens 20 første minutter hadde Fati blitt tomålsscorer og gitt Barcelona en pangåpning på La Liga-sesongen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Glimt vant tross straffebom og rødt

  Bodø/Glimt fortsetter ufortrødent videre. Mot Vålerenga ble det ny seier og ledelsen i ligaen er nå på hele 18 poeng.

  Glimt ledet 2-0 til pause etter mål av Kasper Junker og Philip Zinckernagel. Etter pause var Glimt svakere. Jens Petter Hauge bommet på straffe og Marius Lode ble utvist, men Vålerenga klarte ikke utnytte overtallet.

  Bodø/glimt vålerenga 27. september 2020
  Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK
 • Markus Henriksen klar for Rosenborg

  Markus Henriksen er tilbake i Rosenborg-drakt for første gang siden 2012. 28-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2024, melder RBK.

  Trønderen vender tilbake til moderklubben etter å ha vært klubbløs siden kontrakten med Hull gikk ut denne sommeren.

  Markus Henriksen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal