Hopp til innhold

Norsk taktikk skulle stoppe Bolsjunov: – Det ble skivebom

QUEBEC (NRK): Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Quebec, men den norske strategien for å knekke Aleksandr Bolsjunov lyktes ikke.

AFP_1EY51U

GJORDE JOBBEN SELV: Johannes Høsflot Klæbo vant i Canada.

– Klæbo beviser at han er verdens beste sprinter og gjør det taktisk perfekt i dag også. Men dette var jo også den svakeste øvelsen til Bolsjunov. Han er helt oppe på fjerdeplass, og det er kanskje han som har mest grunn til å smile, for han har sine to beste øvelser igjen, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Etter at Klæbo vant sprinten som innleder minitouren i Quebec, økte sammenlagtledelsen i verdenscupen fra 14 til 24 poeng.

Faren er at det monner for lite. For nå gjenstår to distanserenn, og der har russiske Bolsjunov vist brutal styrke de siste helgene.

Det er Norge smertelig klare over, og derfor gjorde de taktiske grep for å prøve å stoppe ham tidlig i fredagens sprint.

AFP_1EY51S

RØK UT: Planen var at Emil Iversen skulle gi Bolsjunov kamp i kvartfinalen, det endte med at nordmannen røk ut.

Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

Stallordre

Da han valgte første kvartfinale, sammen med Klæbo og Federico Pellegrino, fikk Emil Iversen og Pål Golberg stallordre om å velge samme heat. Håpet var at de kanskje skulle klare å slå ut russeren.

Ingen av dem var i nærheten av å holde følge da Bolsjunov klinket til fra start.

– Det er klart, vi måtte prøve, men det gikk ikke så bra i prologen heller. Jeg er ikke noe særlig god i kvarten, så det ble skivebom, men jeg bryr meg ikke. Jeg tar det med ro, jeg skal fullføre helga, forteller Iversen nederlaget.

– De skulle bare prøve å følge, men de er ikke i nærheten av det nivået. Vi ville gjøre et forsøk, men Bolsjunov viste fort hvem som er sjefen, erkjenner sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Johannes og kula

KULA: Klæbo vant sprintverdenscupen for tredje år på rad.

Foto: Jørn Tveter / NRK

Tangerte Jönsson

Men den aller største sjefen i sprint er og blir Johannes Høsflot Klæbo. Han tok sin verdenscupseier nummer 16 i sprint, og tangerte med det den mestvinnende sprinteren gjennom tidene, svensken Emil Jönsson.

– Det er artig statistikk, jeg kunne ikke drømt om noe bedre. Jeg har følt at det har gått veldig fort de siste tre årene. Gått fra mitt første år som senior hvor jeg var ofte på pallen, men sjeldent på toppen. Heldigvis klarte jeg å gjøre om på det i fjor, og nå har jeg klart å gjøre det i år og, sier Klæbo.

Etterpå fikk han krystallkula som viser at han har vært verdens beste sprinter – for tredje sesong på rad.

I fredagens finale klarte dessuten Sindre Bjørnestad Skar det Emil Iversen og Pål Golberg ikke klarte, å slå Bolsjunov.

Fikk hjelp av Skar

Takket være en strålende spurt og et perfekt innslag knep han tredjeplassen bak Klæbo og Federico Pellegrino, og henviste Bolsjunov til fjerdeplass.

En slik detalj kan i realiteten avgjøre den tette kampen mellom Klæbo og Bolsjunov.

– Den kan faktisk det, og jeg er utrolig imponert og glad over Sindres innsats. Det var så artig og utrolig sterkt, sier Arild Monsen.

Lørdag fortsetter verdenscupfinalen med 15 km klassisk fellesstart.

Siste nytt

 • Solberg på sjuande i New Zealand

  Oliver Solberg (21) følgjer i pappa Petters fotspor og ligg på 7.-plass etter de første sju fartsprøvene i Rally New Zealand.

  Solberg har 1.28,3 minutt opp til leiande Ott Tänak frå Estland.

  Det står att seks fartsprøver laurdag og fire fartsprøver søndag før det heile er over.

  – Det er tøft og vanskeleg der ute, men vi byggjer fartskjensle og håpar å halde fram med det laurdag, skriv Solberg på Twitter etter å ha vore femte raskast på fredagens femte fartsprøve.

  Det er i år 18 år sidan Petter Solberg tok sin sjette av i alt 13 VM-rundesigrar i rally nettopp i New Zealand.

  Oliver Solberg fylte 21 år sist veke og køyrer VM-runde i New Zealand for første gang.

  I den førre VM-runden i Belgia enda Oliver Solberg på 4.-plass.

  Rally New Zealand er årets siste VM-runde.

  Oliver Solberg
  Foto: JOHN COWPLAND / AFP
 • Zucca i form før NHL-starten

  Mats Zuccarello (35) har ikkje gløymt gamle kunstar og scora 2-1-målet då Minnesota Wild slo Dallas Stars 5–2 i ein treningskamp i NHL.Det var spelt 15.57 minutt av 1. periode då Zucca scora i overtalsspel fem mot fire. Nordmannen sette inn pucken via ein motspelar.

  Dei andre måla til Minnesota Wild blei sett inn av Marco Rossi (1-0), Jonas Brodin (3-1), Jared Spurgeon (4–1) og Sam Steel (5-2).

  Mats Zuccarello var innom Dallas Stars ein kort periode i 2019 før han blei Minnesota Wild-spelar seinare same år.

  Minnesota startar NHL-sesongen mot Zuccarellos gamle klubb New York Rangers 13. oktober.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • VG: Fide etterforsker Carlsen og Niemann

  Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) har startet en etterforskning av både Magnus Carlsen og Hans Niemann, skriver VG. Nordmannen har beskyldt amerikaneren for å jukse ved flere anledninger.

  Fides kommisjon for fair play bekrefter dette overfor t-online, melder avisen. Der sier Fide at de vil sjekke om det er nok fakta til å rettferdiggjøre en anklage om juks, og hvis de konkluderer med det så vil de finne en passelig straff gjennom Fides etiske og disiplinære komité. De ønsker også å undersøke om det har kommet falske anklager.

  Det var tidligere denne uken at Carlsen publiserte et innlegg.

  Niemann og Carlsen
  Foto: NRK/AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste