Hopp til innhold

Takket lagkameraten for gullet

Øystein Pettersen jublet hemningsløst etter sitt første OL-gull, men var rask med å takke lagkamerat Ola Vigen Hattestad for tilliten.

Øystein Pettersen og Ola Vigen Hattestad

Øystein Pettersen jubler, men det var egentlig Hattestad som skulle gå lagsprinten med Petter Northug.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Mandag morgen ble det klart at Ola Vigen Hattestad ikke følte seg hundre prosent, og valgte derfor å gi fra seg plassen på det mulige gullaget til Øystein «Pølsa» Pettersen.

Det var 27 år gamle Pettersen svært takknemlig for.

Se herrenes sprintfinale i opptak!

– Det var litt blandede følelser å ta over på så kort varsel. Ola har vært verdens klart beste sprinter i to år, og hadde ladet opp til dette mesterskapet lenge. Når man får muligheten til å gå i OL, så sier man ikke nei, men jeg er fremdeles veldig takknemlig over valget til Ola om å stå over løpet, sier Pettersen til NRK.

Les: Northug og Pettersen vant lagsprinten

Senere på dagen gikk «Pølsa» og Northug inn til Norges sjette OL-gull i Vancouver, og det var en svært ydmyk førsteetappe-erstatter som møtte pressen etter løpet.

– Han er en stor idrettsutøver - men enda større person. Jeg har stor respekt for ham, og det han gjorde i går var stort, sa Pettersen om landsmannen Hattestad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ola Vigen Hattestad etter sprinten

Ola Vigen Hattestad med to VM-gull fra Liberec ga fra seg plassen grunnet dårlig form. Her etter sprinten på onsdag.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Ga fra seg gullplassen

Det var knyttet stor forventning til om Ola Vigen Hattestad - verdens desidert beste sprinter de siste to årene - skulle gå dagens lagsprint eller ikke.

Løperen fra Askim ble nummer fire på onsdagens individuelle sprint, men har følt seg uvel i etterkant.

Oversikt: Resultater lagsprint menn

– Ola har småvondt i halsen, så vi kommer til å vente helt til siste slutt før vi avgjør om han skal gå eller ikke. Dersom han ikke går, vil Øystein Pettersen ta plassen hans, sa sprinttrener Ulf Morten Aune sent søndag kveld.

Pettersen overtok for den småsyke verdensmesteren, og tror den moralske og oppofrende holdningen til lagkamerat Hattestad er felles for hele sprintfamilien.

– Det er kanskje noe å av hemmeligheten til sprintlandslaget. Vi står sammen som et lag, og det skal vi fortsette med, sa Pettersen.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

    Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

    Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

    Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

    Luuk de Jong
    Foto: AFP
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

    Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

    Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

    Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

    Synne Jensen
    Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

    England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

    Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

    Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

    J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

    Norge J17

Sendeplan

Kl. Program Kanal