NRK Meny
Normal

Takket lagkameraten for gullet

Øystein Pettersen jublet hemningsløst etter sitt første OL-gull, men var rask med å takke lagkamerat Ola Vigen Hattestad for tilliten.

Øystein Pettersen og Ola Vigen Hattestad

Øystein Pettersen jubler, men det var egentlig Hattestad som skulle gå lagsprinten med Petter Northug.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Mandag morgen ble det klart at Ola Vigen Hattestad ikke følte seg hundre prosent, og valgte derfor å gi fra seg plassen på det mulige gullaget til Øystein «Pølsa» Pettersen.

Det var 27 år gamle Pettersen svært takknemlig for.

Se herrenes sprintfinale i opptak!

– Det var litt blandede følelser å ta over på så kort varsel. Ola har vært verdens klart beste sprinter i to år, og hadde ladet opp til dette mesterskapet lenge. Når man får muligheten til å gå i OL, så sier man ikke nei, men jeg er fremdeles veldig takknemlig over valget til Ola om å stå over løpet, sier Pettersen til NRK.

Les: Northug og Pettersen vant lagsprinten

Senere på dagen gikk «Pølsa» og Northug inn til Norges sjette OL-gull i Vancouver, og det var en svært ydmyk førsteetappe-erstatter som møtte pressen etter løpet.

– Han er en stor idrettsutøver - men enda større person. Jeg har stor respekt for ham, og det han gjorde i går var stort, sa Pettersen om landsmannen Hattestad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ola Vigen Hattestad etter sprinten

Ola Vigen Hattestad med to VM-gull fra Liberec ga fra seg plassen grunnet dårlig form. Her etter sprinten på onsdag.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Ga fra seg gullplassen

Det var knyttet stor forventning til om Ola Vigen Hattestad - verdens desidert beste sprinter de siste to årene - skulle gå dagens lagsprint eller ikke.

Løperen fra Askim ble nummer fire på onsdagens individuelle sprint, men har følt seg uvel i etterkant.

Oversikt: Resultater lagsprint menn

– Ola har småvondt i halsen, så vi kommer til å vente helt til siste slutt før vi avgjør om han skal gå eller ikke. Dersom han ikke går, vil Øystein Pettersen ta plassen hans, sa sprinttrener Ulf Morten Aune sent søndag kveld.

Pettersen overtok for den småsyke verdensmesteren, og tror den moralske og oppofrende holdningen til lagkamerat Hattestad er felles for hele sprintfamilien.

– Det er kanskje noe å av hemmeligheten til sprintlandslaget. Vi står sammen som et lag, og det skal vi fortsette med, sa Pettersen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset