Kort tid før pressekonferansen har Lucas Pinheiro Braathen lagt ut en video på Instagram.

Videoen viser reisen hans som alpinist og er lydsatt med Karpe-låta «BARAF/FAIRUZ». På slutten av video står det «tusen takk, vi sees». Det gjentas også under videoen hvor norskbrasilianeren har skrevet «Tusen takk» etterfulgt av hjerte-emoji og et norsk flagg.

Under innlegget har flere vist sin støtte med hjerte-emojier, norske- og brasilianske flagg. Blant annet E-sportutøver Emil «Nyhrox» Bergquist og danseren Suleman Malik, kjent fra dansegruppa Quickstyle.

• Norske scoringer bidro til Malmö-luke på tabelltoppen

Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen scoret hvert sitt mål da Malmö slo IFK Göteborg 3-0 i svensk fotball mandag.

Seieren betyr at Malmö har skaffet seg fem poengs luke på toppen av tabellen etter åtte seriekamper i Allsvenskan. Djurgården følger nærmest.

En drøy halvtime var spilt da Erik Botheim var frampå i mandagens bortekamp i Göteborg. Et innlegg fra peruanske Sergio Peña endte på bakerste stolpe, der den norske måltyven kom stormende og satte inn sin femte ligascoring for sesongen.

Deretter doblet danske Søren Rieks ledelsen. Rett før full tid åpnet Lasse Berg Johnsen målkontoen i Allsvenskan denne sesongen og fastsatte resultatet til 3-0.

IFK Göteborg har fått en tung start på sesongen. Sju poeng på åtte kamper betyr at storklubben kun har Kalmar og Västerås bak seg på tabellen. (NTB)

Lasse Berg Johnsen jubler for scoring mot IFK Göteborg
  • Ny blytung VM-smell for USAs stjernegalleri – Slovakia sto for overraskelse

avoritt-tippede USA har fått en lei start på ishockey-VM. To tap på de tre første kampene setter amerikanerne under press.

Mandag røk USAs stjernetunge mannskap 4-5 for Slovakia etter forlengning.

Det slovakiske laget sjokkerte amerikanerne og ledet hele 4-1 etter to perioder. I den tredje kollapset så nærmest slovakerne og slapp det amerikanske laget inn i kampen igjen. 4-4 ved full tid sendte kampen til forlengning.

Der dukket New Jersey Devils-backen Simon Nemec opp foran det amerikanske målet og styrte inn seiersmålet for Slovakia. Da gjensto det et drøyt minutt av forlengningen.

USA innledet VM med tap for Sverige. Mandagens smell betyr kun fire poeng på tre kamper. (NTB)

Ishockey-VM
  • Slaktet egne spillere etter finsk enveiskjøring: – Driter i resultatet nå

Norge tapte 1-4 mot Finland og gikk dermed på sitt tredje strake tap i VM i ishockey.

Men allerede etter en svak norsk åpning hadde den norske landslagstreneren Tobias Johansson fått nok.

Etter 0–2 langet han ut mot egne spillere etter første periode.

– Jeg driter i resultatet akkurat nå. Jeg er forferdelig skuffet over måten vi presterer i 20 minutter. Det går ned til hvert eneste individ i garderoben, tordnet den norske landslagstreneren Tobias Johansson til Viaplay i den første pausen.

– Vi hadde en tydelig kampplan. Vi visste hva som skulle komme og vi var tydelige vi skulle gjøre for å møte det. Vi har for mange spillere som har sittet og sovet på møtet i formiddag, fortsatte Johansson.

På Viaplay-reporterens spørsmål om han fikk svar fra spillerne, så var treneren klar.

– De fikk ikke muligheten til å svare på det jeg sa. De neste 20 minuttene får vise om de hørte hva jeg sa eller ikke.

Derom landslagstreneren klarte å vekke de norske spillerne i pausepraten, var det likevel Finland som også fikk en drømmestart på 2. perioden.

Perioden var så vidt i gang da Finland økte til 3–0.

I kommentatorboksen til Viaplay ble det påpekt at det samme nå hadde skjedd for tredje gang i kampen.

Men det skulle likevel bli verre. For da målvakt Jonas Arntzen skulle rydde unna bak eget mål midtveis i den andre perioden, gikk det fullstendig galt. Pucken endte hos Oliver Kapanen som utnyttet tabben og satte inn 4–0.

– Det går på slurvekontoen, utbrøt Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Max Krogdahl ga Norge et visst håp med 1–4 redusering på tampen av den andre perioden. Det ble også sluttresultatet.

Og hva var så landslagstrenerens dom?

– Først og fremst må man ha spillere som er klare til kampen og det syns jeg ikke de er, sa Johansson til Viaplay.

Han påpekte at staben jobber hardt for at spillerne skal prestere og la den svake prestasjonen på spillerne.

Alexander Bonsaksen reagerte på trenerens utsagn.

– Jeg syns det er litt klønete å si at staben har gjort det bra og ikke spillerne, sier Bonsaksen i Viaplay-studioet.

Han tror han selv ville ignorert det som spiller, men tror dette kan bli noe å snakke om internt etter mesterskapet.