Hopp til innhold

Sykkelstjernen Wout Van Aert gjør comeback i Tour of Norway

Den belgiske sykkelstjernen Wout Van Aert returnerer til konkurranse i det norske rittet Tour of Norway 23. mai, bekrefter Visma-laget.

Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

I begynnelsen av mai skrev belgiske Het Laatste Nieuws at belgieren hadde tatt sikte på comeback når Tour of Norway tråkkes i gang på Voss 23. mai. Nå bekreftes comebacket.

– Det har ikke vært lett å sitte på sidelinjen, men nå kan jeg se framover. Jeg ser fram til å være tilbake. Hovedmålet blir å se hvordan jeg ligger an. Jeg har ingen forventninger utover det, sier Van Aert til lagets nettsider.

Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

– Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt.

(©NTB)

Wout van Aert
Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sportsnyheter

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Toppbilde

Ukraina-stjerne prega av NRK-bilete: – Soldatane fortener følelsane vi gir dei i dag

Ukrainas Oleksandr Zintsjenko blei rørt da NRK viste bilete av deira kjempande soldatar. Både landslaget og soldatane på heimebane kjampar for éin ting: Ukrainsk siger.

Kieran Trippier får i seg ekstra med drikke under et lite avbrekk i kampen mot Serbia.

Her blir Englands mystiske EM-våpen avslørt

Engelske landslagsspelarar har tatt i bruk ein «magisk drikk», som skal hjelpe mot kramper. Norsk ernæringsfysiolog meiner den har noko føre seg.

Siste nytt

 • Taklet Messi – mottok rasistisk hets av frustrerte supportere

  Canadiske Moïse Bombito taklet Lionel Messi i åpningskampen av Copa America. I timene etter kampen mottok han rasistiske ytringer fra sinte fans.

  Det var i det 82. minutt av torsdagens kamp mellom Canada og Argentina at Bombito satte inn en tøff takling på superstjernen Messi. I etterkant måtte argentineren ha behandling.

  Messi klarte samtidig å fullføre kampen og gjorde senere forarbeidet til Argentinas 2-0-mål.

  24-årige Bombito tar på Instagram et oppgjør med rasismen han ble utsatt for etter kampen.

  «Mitt elskede Canada. Det finnes ikke noe sted for dette tullet», skrev han.

  Det canadiske fotballforbundet har også rykket ut med en melding i sakens anledning.

  – Canadisk fotball er klar over og dypt bekymret over de rasistiske nettkommentarene rettet mot en av våre spillere etter kveldens kamp, heter det på X.

  Forbundet for Concacaf-regionen i internasjonal fotball er koblet på i saken.

  Canada tapte 0-2 i åpningen mot Argentina.

  (NTB)

  07iIPxROfbs
  Foto: AP
 • Formel 1-topp raser mot sabotasje-e-post fra «galning»: – Få dere en psykolog

  Mercedes-teamsjef Toto Wolff bekreftet fredag at politiet etterforsker en e-post med påstander om at laget hans har sabotert bilen til Ferrari-klare Lewis Hamilton.

  En synlig sint Wolff brukte sterke ord da han snakket med journalister i Barcelona om den oppsiktsvekkende saken.

  Østerrikeren avviser blankt innholdet i den aktuelle e-posten og at den skal ha blitt sendt fra et medlem av Mercedes-teamet.

  Sentrale figurer i Formel 1-miljøet samt Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) skal ha mottatt korrespondansen.

  – Den kom ikke fra et medlem av teamet. E-posten er opprørende, det er noen som snakker om døden. Vi har anmodet alle mulige krefter om å se nærmere på dette, alt fra politiet til å undersøke IP-adressen, sa Mercedes-sjefen.

  Deretter fortsatte Wolff den svært kraftige ordbruken.

  – Disse galningene, alle de gale menneskene der ute – få dere en psykolog, sa østerrikeren.

  (NTB)

  UhT-1KDnyjw
  Foto: AP
 • Toppidrettssjefen om ny måling med dårlig vannkvalitet i Seinen: – Følger situasjonen nøye

  Elven Seinen i Paris hadde søndag for høye verdier av blant annet E. coli-bakterier til at OL-konkurranser kunne ha blitt avholdt. Toppidrettssjefen er tett på situasjonen.

  Myndighetene i den franske hovedstaden presenterte fredag resultatene av en fersk analyse av vannkvaliteten i elven som skal benyttes til havsvømming og triatlon under sommerens OL.

  Prøvene som lå til grunn ble tatt sist søndag. De viste at vannet er for urent til at det kunne vært gjennomført OL-øvelser der nå.

  Det franske nyhetsbyrået AFP skriver at resultatene viser at konsentrasjonen av E. coli-bakterier var høyere enn de anbefalte grenseverdiene på fire ulike steder i elven praktisk talt gjennom hele forrige uke.

  På spørsmål fra NTB om de seneste prøvene av Seinen-vannet skaper bekymring, svarer toppidrettssjef Tore Øvrebø:

  – Vi følger situasjonen nøye og holder oss oppdatert om situasjonen. Vi er trygge på at arrangørene og myndighetene håndterer denne utfordringen på best mulig måte, da det er betydelige interesser i å få gjennomført en god og trygg konkurranse.

  (NTB)

  nB2KCWSSDUE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal