Hopp til innhold

Sykkelstjernen Wout Van Aert gjør comeback i Tour of Norway

Den belgiske sykkelstjernen Wout Van Aert returnerer til konkurranse i det norske rittet Tour of Norway 23. mai, bekrefter Visma-laget.

Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

I begynnelsen av mai skrev belgiske Het Laatste Nieuws at belgieren hadde tatt sikte på comeback når Tour of Norway tråkkes i gang på Voss 23. mai. Nå bekreftes comebacket.

– Det har ikke vært lett å sitte på sidelinjen, men nå kan jeg se framover. Jeg ser fram til å være tilbake. Hovedmålet blir å se hvordan jeg ligger an. Jeg har ingen forventninger utover det, sier Van Aert til lagets nettsider.

Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

– Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt.

(©NTB)

Wout van Aert
Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sportsnyheter

Fbiu7duvQVM

Stjerna grovt kroppshetsa: – Såg ut som ein uopna chipspose

Shericka Jackson har late seg knekke av stygge kommentarar tidlegare. Etter eit nytt angrep nektar verdsmeisteren å høyre etter lengre.

g0nAxYDG6Yk

La ut denne meldinga i 2012 – no går den viralt

Av og til kan det freiste å gi opp. Men historia om Joselu er eit eksempel på at livet av og til har nokre positive overraskingar på lur.

EM-kvalifisering kvinnelandslaget: Norge - Italia

Norge slapp med skrekken på overtid: – Kaotisk

Seks minutter på overtid holdt det på å gå fullstendig galt for Norge mot Italia. For da smalt Mathilde Harviken ballen opp i egen tverrligger.

Siste nytt

  • Maratontrøbbel i Stockholm: Null vann på drikkestasjon i høy sommervarme

    Tørste løpere fikk en ubehagelig overraskelse på den første drikkestasjonen under Stockholm maraton lørdag. Det fantes ikke nok vann i 26 graders varme.

    – Det er en tankbil som egentlig ikke klarte å pumpe ut vann i den hastigheten den måtte, sier Lorenzo Nesi, pressesjef for maratonløpet, til nyhetsbyrået TT.

    Arrangøren jobber med å løse vannproblemet. Det er totalt 17 drikkestasjoner langs løypa, og pressesjefen sier han ikke har hørt om andre som har det samme problemet.

    Væske er spesielt viktig i årets løp. 26 graders varme er de værmessige forutsetningene, ifølge målestasjoner sentralt i Stockholm.

    – Det er enda varmere mellom bygningene, sier meteorolog Therese Fougman.

    Ifølge værvarselet vil det komme regn i løpet av maratondagen, men ved 13-tiden var det langt unna nedbør.

    For to uker siden kollapset rundt 40 personer under lignende forhold under arrangementet Göteborgsvarvet. En mann i 20-årene døde.

    6eWHcDbKEzo
    Foto: NTB
  • Fersk rapport slår alarm om barneidretten: – Gir grunn til bekymring

    En ny rapport viser nedgang i sponsorinntekter til norske idrettslag og økning i antallet barn og unge som ikke kan betale for å delta. Det gjør idrettsforbundet bekymret.

    Rapporten, som er utarbeidet av Deloitte, ble presentert på Norges Idrettsforbunds ledermøte i Ålesund lørdag.

    Analysene viser at medlems- og treningsavgiftene i barne- og ungdomsidretten har økt siden 2019, men at de er på nivå med den generelle prisveksten i samme periode. Samtidig er det mørke skyer i horisonten.

    Utfordringene som pekes på indikerer ifølge idrettsforbundet for at det vil kreve en ekstraordinær innsats og særskilte tiltak for å opprettholde det som beskrives som et godt og bærekraftig aktivitetstilbud de kommende årene.

    – Undersøkelsen avdekker flere forhold som gir grunn til bekymring. Det er nedgang i sponsorinntekter til idrettslagene og økning i antallet som ikke kan betale for å delta. Det fremstår også mer krevende å rekruttere frivillige, sa idrettsstyremedlem Astrid Strandbu til ledermøtet.

    – Til sammen gjør dette det mer utfordrende enn noen gang å holde kostnadene nede i barne- og ungdomsidretten, la hun til.

    Strandbu hevdet videre at funnene i undersøkelsen viser at idretten har utfordringer den ikke kan løse alene.

    – Vi ser at staten og kommunene også må bidra for at vi skal opprettholde et godt fritidstilbud for barn og ungdom fremover, sa hun.

    42 prosent av idrettslagene som har svart på Deloitte-undersøkelsen oppgir at inntektene fra lokale sponsorer har gått ned de siste årene. Videre opplever halvparten at færre betaler treningsavgift og egenandeler.

    Undersøkelsen baserer seg på data fra de åtte største grenene i barne- og ungdomsidretten. De aktuelle grenene har til sammen rett i underkant av 70 prosent av aktive medlemmer i alderen 6-19 år.

    (NTB)

    LLjsHl_XGD8
    Foto: NTB
  • Pogacars sjef utroper skadeplaget Vingegaard til Tour de France-favoritt

    Sykkelstjernen Tadej Pogacar lekte med konkurrentene i Giro d'Italia, men slovenerens sjef ville ikke være med på at 25-åringen er favoritt foran sommerens Tour de France.

    UAE-sjef Joxean Fernandez «Matxin» insisterer i stedet på at Jonas Vingegaard må bære det tyngste presset, til tross for at det fortsatt råder usikkerhet rundt om dansken i det hele tatt kommer til start.

    Vingegaard krasjet stygt i Baskerland rundt tidligere denne sesongen og har slitt mer ettervirkningene. Den siste tiden har han imidlertid vært på høydetrening i Frankrike.

    I Tour de France skal Vingegaard forsøke å bli sammenlagtvinner for tredje gang på rad, forutsatt at han gis det grønne lyset til å starte i Firenze i slutten av denne måneden.

    – Vingegaard bør ha vært på nesten konstant høydetrening frem til touren, og han er kaptein på et lag som vant tre Grand Tour-seirer i fjor, sier UAEs sportsdirektør Joxean Fernandez «Matxin».

    – Vingegaard er toppfavoritten til touren, legger han til i et intervju med belgiske Sporza.

    Han tror ikke Baskerland-velten nødvendigvis vil være et problem for Vingegaard. Vingegaard ble skrevet ut fra sykehus 16. april og kunne gjenoppta utendørs sykkeltrening i begynnelsen av mai.

    (NTB)

    ggpogTj13uI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal