NRK Meny
Normal

– Risikerer å trekke et startnummer det er umulig å vinne på

BEAVER CREEK/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (30) vil endre trekningen av startnumre for å slippe å måtte skylde på værforholdene i Sotsji-OL.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal beviste at formen er på plass da han vant super-G-rennet i Lake Louise sist helg.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

– Man kan være uheldig og komme i en situasjon der startnummeret du har trukket er umulig å vinne med, sier Svindal til NRK etter trening i Beaver Creek.

Bekymringen har bygget seg opp over lang tid hos super-G-spesialisten.

Været i OL-byen Sotsji er nemlig kjent for å være meget ustabilt, og det er ikke umulig at tåke og snøvær kan dukke opp midt under vinterens OL-konkurranser.

Slikt kan gjøre en utfor- eller super-G-trasé seig og treg på veldig kort tid.

Vil ut av «seedet gruppe»

Derfor har Svindal et håp om at regelverket rundt trekningen av startnumre kan bli endret før OL.

De åtte beste fartskjørerne blir i dag trukket i en «seedet gruppe» fra startnummer 16 til 22. Nordmannen vil at løperne selv skal kunne trekke startnummer - uansett rangering.

På den måten vil ikke kjørerne kunne kritisere noen andre enn seg selv dersom de skulle velge et startnummer som viser seg å bli uheldig.

– Dersom jeg da trekker et dårlig startnummer, vil det være min egen skyld. Fokuset vil være på taktikk rundt startnummer-valg, fremfor hvor urettferdig startnummer-systemet er, sier nordmannen.

30-åringen får imidlertid ikke gehør for forslaget av arrangørene i FIS.

– Finnes ingen ultimat løsning

– Det blir ingen regelendringer. Jeg er inne i min 39. verdenscupsesong og kan garantere at det ikke ville blitt noe bedre dersom vi endret regelverket, sier Günter Hujara, renndirektør i FIS, til NRK.

Aksel Lund Svindal er en av flere utøvere som mener dagens system fungerer dårlig.

– Jeg er litt overrasket over at det ikke blir vist mer fleksibilitet på det området, innrømmer Svindal overfor NRK.

FIS-ledelsen er imidlertid klare på at regelverket blir stående som det er.

– Kanskje det finnes noen genier der ute som har en god løsning på startnummerdebatten, men jeg kan fortelle alle som måtte mene noe - det finnes ingen ultimat løsning på dette. Etter et par renn ville temaet blitt diskutert på nytt, sier Hujara.

VIDEO: Svindal trosser advarsler rundt sykdom

Aksel Lund Svindal trosser advarsler om kroniske luftveisproblemer når han nå forbereder seg til verdenscuprennene i Beaver Creek. Influensaen sitter fremdeles i kroppen, men så lenge han ikke har feber gir Lund Svindal bånn gass. Reporter/foto/redigering: Tommy Barstein

Lund Svindal trosser advarsler

VIDEO: Svindal vinner super-G i Lake Louise

Aksel Lund Svindal vinner "alltid" i Lake Louise (Canada). Søndag kjørte han ned til ledelse med startnummer 15, under verdenscuprennet i super-G. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal ned til ledelse

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag