NRK Meny
Normal

– Risikerer å trekke et startnummer det er umulig å vinne på

BEAVER CREEK/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (30) vil endre trekningen av startnumre for å slippe å måtte skylde på værforholdene i Sotsji-OL.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal beviste at formen er på plass da han vant super-G-rennet i Lake Louise sist helg.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

– Man kan være uheldig og komme i en situasjon der startnummeret du har trukket er umulig å vinne med, sier Svindal til NRK etter trening i Beaver Creek.

Bekymringen har bygget seg opp over lang tid hos super-G-spesialisten.

Været i OL-byen Sotsji er nemlig kjent for å være meget ustabilt, og det er ikke umulig at tåke og snøvær kan dukke opp midt under vinterens OL-konkurranser.

Slikt kan gjøre en utfor- eller super-G-trasé seig og treg på veldig kort tid.

Vil ut av «seedet gruppe»

Derfor har Svindal et håp om at regelverket rundt trekningen av startnumre kan bli endret før OL.

De åtte beste fartskjørerne blir i dag trukket i en «seedet gruppe» fra startnummer 16 til 22. Nordmannen vil at løperne selv skal kunne trekke startnummer - uansett rangering.

På den måten vil ikke kjørerne kunne kritisere noen andre enn seg selv dersom de skulle velge et startnummer som viser seg å bli uheldig.

– Dersom jeg da trekker et dårlig startnummer, vil det være min egen skyld. Fokuset vil være på taktikk rundt startnummer-valg, fremfor hvor urettferdig startnummer-systemet er, sier nordmannen.

30-åringen får imidlertid ikke gehør for forslaget av arrangørene i FIS.

– Finnes ingen ultimat løsning

– Det blir ingen regelendringer. Jeg er inne i min 39. verdenscupsesong og kan garantere at det ikke ville blitt noe bedre dersom vi endret regelverket, sier Günter Hujara, renndirektør i FIS, til NRK.

Aksel Lund Svindal er en av flere utøvere som mener dagens system fungerer dårlig.

– Jeg er litt overrasket over at det ikke blir vist mer fleksibilitet på det området, innrømmer Svindal overfor NRK.

FIS-ledelsen er imidlertid klare på at regelverket blir stående som det er.

– Kanskje det finnes noen genier der ute som har en god løsning på startnummerdebatten, men jeg kan fortelle alle som måtte mene noe - det finnes ingen ultimat løsning på dette. Etter et par renn ville temaet blitt diskutert på nytt, sier Hujara.

VIDEO: Svindal trosser advarsler rundt sykdom

Aksel Lund Svindal trosser advarsler om kroniske luftveisproblemer når han nå forbereder seg til verdenscuprennene i Beaver Creek. Influensaen sitter fremdeles i kroppen, men så lenge han ikke har feber gir Lund Svindal bånn gass. Reporter/foto/redigering: Tommy Barstein

Lund Svindal trosser advarsler

VIDEO: Svindal vinner super-G i Lake Louise

Aksel Lund Svindal vinner "alltid" i Lake Louise (Canada). Søndag kjørte han ned til ledelse med startnummer 15, under verdenscuprennet i super-G. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal ned til ledelse

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund