NRK Meny
Normal

– Risikerer å trekke et startnummer det er umulig å vinne på

BEAVER CREEK/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (30) vil endre trekningen av startnumre for å slippe å måtte skylde på værforholdene i Sotsji-OL.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal beviste at formen er på plass da han vant super-G-rennet i Lake Louise sist helg.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

Artikkelen er flere år gammel.

– Man kan være uheldig og komme i en situasjon der startnummeret du har trukket er umulig å vinne med, sier Svindal til NRK etter trening i Beaver Creek.

Bekymringen har bygget seg opp over lang tid hos super-G-spesialisten.

Været i OL-byen Sotsji er nemlig kjent for å være meget ustabilt, og det er ikke umulig at tåke og snøvær kan dukke opp midt under vinterens OL-konkurranser.

Slikt kan gjøre en utfor- eller super-G-trasé seig og treg på veldig kort tid.

Vil ut av «seedet gruppe»

Derfor har Svindal et håp om at regelverket rundt trekningen av startnumre kan bli endret før OL.

De åtte beste fartskjørerne blir i dag trukket i en «seedet gruppe» fra startnummer 16 til 22. Nordmannen vil at løperne selv skal kunne trekke startnummer - uansett rangering.

På den måten vil ikke kjørerne kunne kritisere noen andre enn seg selv dersom de skulle velge et startnummer som viser seg å bli uheldig.

– Dersom jeg da trekker et dårlig startnummer, vil det være min egen skyld. Fokuset vil være på taktikk rundt startnummer-valg, fremfor hvor urettferdig startnummer-systemet er, sier nordmannen.

30-åringen får imidlertid ikke gehør for forslaget av arrangørene i FIS.

– Finnes ingen ultimat løsning

– Det blir ingen regelendringer. Jeg er inne i min 39. verdenscupsesong og kan garantere at det ikke ville blitt noe bedre dersom vi endret regelverket, sier Günter Hujara, renndirektør i FIS, til NRK.

Aksel Lund Svindal er en av flere utøvere som mener dagens system fungerer dårlig.

– Jeg er litt overrasket over at det ikke blir vist mer fleksibilitet på det området, innrømmer Svindal overfor NRK.

FIS-ledelsen er imidlertid klare på at regelverket blir stående som det er.

– Kanskje det finnes noen genier der ute som har en god løsning på startnummerdebatten, men jeg kan fortelle alle som måtte mene noe - det finnes ingen ultimat løsning på dette. Etter et par renn ville temaet blitt diskutert på nytt, sier Hujara.

VIDEO: Svindal trosser advarsler rundt sykdom

Aksel Lund Svindal trosser advarsler om kroniske luftveisproblemer når han nå forbereder seg til verdenscuprennene i Beaver Creek. Influensaen sitter fremdeles i kroppen, men så lenge han ikke har feber gir Lund Svindal bånn gass. Reporter/foto/redigering: Tommy Barstein

Lund Svindal trosser advarsler

VIDEO: Svindal vinner super-G i Lake Louise

Aksel Lund Svindal vinner "alltid" i Lake Louise (Canada). Søndag kjørte han ned til ledelse med startnummer 15, under verdenscuprennet i super-G. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal ned til ledelse

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Ny generalsekretær i NIF