NRK Meny
Normal

Svindal ned fra alpin-toppen

Aksel Lund Svindal er ikke lenger verdenscup-leder i alpint. Nordmannens svake slalåm i Alta Badia førte til at østerrikeren Marcel Hirscher overtok ledelsen sammenlagt.

Video Marcel Hirscher vant i Alta Badia

Marcel Hirscher vant i Alta Badia

Svindal ble bare numemr 42 i første omgang, og måtte stå og se på at Hircher vant og passerte nordmannen med 9 poeng.

– Jeg er for dårlig i slalåm. Det er tydeligvis stor forskjell på trening og konkurranse, for jeg klarer ikke gjøre her det jeg føler at jeg får til på trening. Nå tar jeg noen dager fri og drar til leiligheten i Innsbruck, og så kan en av de unge, lovende fra e-cuplaget få plassen min i Flachau, sa Lund Svindal til NRK etter sin begredelige omgang.

Han stiller ikke opp i førjulsesongens siste slalåmrenn i Flachau onsdag.

Jansrud eneste nordmann

Kjetil Jansrud var den eneste av nordmennene som fikk kjøre andre omgang i slalåmrennet i Alta Badia.

Jansrud klarte med nød og neppe å komme seg med til finaleomgangen i verdenscuprennet i Alta Badia mandag med sin 28.-plass. Den forbedret han med fire plasser i finaleomgangen.

– Jeg gjør flere feil, så det blir langt opp til de beste. Jeg merker at det har vært for lite tid til å trene slalåm. Nå forbereder jeg meg på å få kjøre andre omgang, selv om det ser litt usikkert ut, og så er det bare å gjøre det beste med god startposisjon da, sier Jansrud til NRK.

De andre nordmennene, Lars Elton Myhre og Lars Kristian Haugen, ble slått ut sammen med Aksel Lund Svindal.

Overrasket over lav fart

Lars Elton Myhre, som leder europacupen i slalåm, var best av de norske som ikke kom videre med sin 36.-plass.

– Jeg er overrasket over at det gikk så sakte. Jeg hadde en grei følelse og gjorde ingen store feil. Det var litt oppkjørt da jeg kjørte, men ikke så mye at det er noen unnskyldning, sier Elton Myhre til NRK.

Leif Kristian Haugen på 49.-plass fikk det heller ikke til å stemme.

Dermed ble det nok en gang slått fast at traseen i Alta Badia ikke er noen norsk lykkebakke, for aldri har noen nordmann stått på seierspallen etter renn i den bakken.

Hirscher passerte Svindal

Østerrikeren Marcel Hirscher tok ledelsen i Alta Badia i første omgang, og forsvarte den med glans i andre. Han endte 56 hundredeler foran italieneren Giuliano Razzoli, og ytterligere fire foran tyske Felix Neureuther.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal